Restorana Tkdk Desteği - Son Dakika
Ekonomi

Restorana Tkdk Desteği

Restorana Tkdk Desteği

TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne 13. Başvuru Çağrı döneminde kırsal turizm alt tedbiri kapsamında projesini sunan Hancıoğlu, Sürmene ilçesindeki restoranını modernize etti.

25.02.2016 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü'ne 13. Başvuru Çağrı döneminde kırsal turizm alt tedbiri kapsamında projesini sunan Hancıoğlu, Sürmene ilçesindeki restoranını modernize etti.

Şirket yetkilisi Ali Hancı, ilçede 20 yıldır hizmet verdiklerini belirterek, "Bu civarda kime sorsanız tesisimizi bilir. Trabzon'un diğer ilçelerinden de diğer illerden de insanlar hem çam hem deniz manzaralı bir mekanda eşsiz lezzetlerimizi tatmak için gelirler. Dağ havasında yenilen etin, balığın lezzeti başkadır. TKDK'ya mekanımızı daha güzelleştirmek, misafirlerimize daha iyi hizmet sunabilmek için başvurduk. Sağolsunlar onlarda çok yardımcı oldular. El birliğiyle tesisimizi modern Sürmene'mize yakışır bir mekan haline getirdik" dedi.

TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu ise, TKDK olarak turistik ilçelere nezih tesisler kazandırarak mutlu olduklarını dile getirerek, "Sürmene Trabzon'un yöresel yapısını hala koruyan nadide ilçelerinden biridir. Sürmene'de dolaştığınız zaman hala yöresel kıyafetleri giyen bayanlara, erkeklere rastlarsınız. Sürmene bıçağının meşhurluğunu söylemeye gerek bile yok" ifadelerini kullandı.

Aydoğdu, IPARD II programı ile hibe miktarının yüzde 50'den yüzde 65'e çıktığını hatırlatarak, TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü'ne proje sunanların, hem projeleri kapsamındaki harcamalarında yüzde 18 KDV'den muaf olduklarını hem de harcadıkları paranın yüzde 65'ini TKDK'dan geri aldıkların belirtti.

Kredi değil hibe verdiklerini kaydeden Aydoğdu, "IPARD fonları sonsuz kaynaklar değil, gelin fonlar bitmeden Trabzon'umuza daha böyle pek çok mekan kazandıralım. Kurum olarak yatırımcının sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Restorana Tkdk Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement