Yenilenen 115 Yıllık Cami İbadete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Yenilenen 115 Yıllık Cami İbadete Açıldı

Yenilenen 115 Yıllık Cami İbadete Açıldı

Artvin'in Şavşat ilçesinde restorasyonu tamamlanan yaklaşık 115 yıllık Kocabey köyü camisi düzenlenen törenle ibadete açıldı.

15.08.2014 17:00  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafedemi ahşap camide, cuma namazı sonrası açılış töreni düzenlendi. Törene, Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Vali Yardımcısı Hasan Ongu, Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, Şavşat Belediye Başkanı Sinan Öztürk, köy muhtarı Elfaz Bulut, bazı daire amirleri ile köylüler katıldı.

Vali Cirit, yaptığı konuşmada, ecdat yadigarı tarihi caminin açılışında köylülerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bugün yeni bir eseri açmıyoruz ama ecdat yadigarına nasıl önem veriliri gösterme anlamında bir açılış sergileyeceğiz" dedi.

Kocabey köyünün doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini büyülediğini belirten Vali Cirit, "Turistik değeri yüksek olan yerlere geçiş noktasında bulunan, dışarıdan gelen kafilelere evsahipliği yapan bir köyümüz. Burada yapılması gereken bazı hizmetler var. Bu konulara ilişkin hep beraber bir şeyler yapmaya çalışacağız. Çünkü burası turizm geçiş noktası. Bazı hizmetleri sizlerle birlikte yapacağız. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz bu tür eserler için kurulmuş bir müdürlük" diye konuştu.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilen tarihi camiyi ibadete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Camimize harç koyan ecdadımızdan Allah razı olsun, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Caminin onarımında büyük katkıları bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri ile emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Allah onlardan razı olsun, inşallah bu camimiz yüzyıllar boyunca bu köye hizmet eder" dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftü Vekili Fahri Tonoğlu tarafından dua edildi. Ardından Vali Cirit ve Milletvekili Kışla, caminin açılış kurdelesini keserek ibadete açtı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yenilenen 115 Yıllık Cami İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement