Resulayn'da terör örgütü YPG'ye ait İHA düşürüldü - Son Dakika
Güncel

Resulayn'da terör örgütü YPG'ye ait İHA düşürüldü

Barış Pınarı Harekatı başarılı bir şekilde ilerlerken PKK/YPG'li teröristlere ait el yapımı İnsansız hava aracı Resulayn'da düşürüldü. Bölgede teröristleri kıskaca alan TSK, havadan ve karadan bombardımana devam ediyor.

16.10.2019 17:27  Güncelleme: 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye- Türkiye sınırındaki Rasulayn ilçesinde YPG/ PKK'lı teröristlere ait el yapımı insansız hava aracı düşürüldü. Devam eden operasyonlarda örgüte ait bir seyyar Grad füze rampası ile anti tank füzeleri ele geçirildi.

TERÖRİSTLERİN İHA'SI VURULDU

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla süren Barış Pınarı Harekatı'nda, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Rasulayn ilçesinin doğusundaki köylerde yuvalanan YPG/PKK'lılara karşı yürütülen operasyonlar devam ediyor. Harekat kapsamında Rasulayn ilçesinde YPG/PKK'ya ait el yapımı insansız hava aracı düşürüldü. 9 Ekim'de başlatılan harekatta şimdiye kadar iki ilçe merkezi, bir belde ve onlarca köy YPG/PKK'dan kurtarıldı.

 <a class='keyword-sd' href='/resulayn/' title='Resulayn'>Resulayn</a>'da terör örgütü YPG'ye ait İHA düşürüldü

NE OLMUŞTU?

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait F16 savaş uçakları, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat Nehri'nin doğusunda yer alan ve yaklaşık 30 kilometre derinlikteki terör örgütü YPG/PKK hedeflerini Çarşamba günü saat 16:00 sıralarında imha etmişti.

Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri, savaş uçaklarınca bombalanmıştı.

Bombardımanda Resulayn ilçesi ve bazı çevre köyler ile Derik ve Kamışlı ilçeleri kırsalındaki terörist unsurlar da vurulmuştu.

KARA HAREKATI DA AKŞAM BAŞLAMIŞTI

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında kara harekatı da hava saldırısından saatler sonra başlamıştı.

Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Güler ve komutanlarla Barış Pınarı Harekatını Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezinden sevk, idare ediyor.

Resulayn\'da terör örgütü YPG\'ye ait İHA düşürüldü

Son Dakika Güncel Resulayn'da terör örgütü YPG'ye ait İHA düşürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement