Reyhanlı'da 1500 Suriyeliye Protez Kol ve Bacak Takıldı - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı'da 1500 Suriyeliye Protez Kol ve Bacak Takıldı

Reyhanlı\'da 1500 Suriyeliye Protez Kol ve Bacak Takıldı

Suudi Arabistan ile Avrupa'da Suriyeli iş adamlarınca kurulan 3 vakıf, ülkelerindeki iç savaşta ayaklarını ve kollarını kaybedenler için Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde bir protez merkezi oluşturdu.

13.08.2015 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan ile Avrupa'da Suriyeli iş adamlarınca kurulan 3 vakıf, ülkelerindeki iç savaşta ayaklarını ve kollarını kaybedenler için Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde bir protez merkezi oluşturdu. 2,5 yıl önce kurulan merkezde 200'ü çocuk 1500 Suriyeliye protez kol ve bacak takıldı.

Suriyeli işadamlarının Suudi Arabistan'daki Sema ile Avrupa'daki Syria Relief ve Every Syrıan Vakıfları, iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınanların yoğunlukta olduğu Reyhanlı İlçesi'ne 2013 yılının başlarında protez merkezi kurdu. Suriyelilerin savaşta kaybettikleri uzuvların yerine protez takılması amacıyla kurulan merkezde 15 protez uzmanı görevlendirildi.

Merkezin müdürü Raif El Mısrı, merkezin tüm masraflarının 3 vaıf tarafından karşılandığını söyledi. Protezlerin de merkezde üretildiğini belirten Mısrı şunları kaydetti:

"Suriyeli işadamlarınca desteklenen ve her türlü gideri ile malzemesi sağlanan merkezimize başvuran Suriyeli vatandaşlarımızın eksik olan kol ve bacaklarını takıp, psikolojik destek veriyoruz. Yaptığımız bu hizmet karşılığında kendilerinden ücret almıyoruz. Amacımız vatandaşlarımıza günlük yaşantılarında kolaylıklar sağlamaktır."

Merkezin 2,5 yıl önce kurulduğunu ve bugüne kadar uzuvlarını kaybeden 1500 Suriyeliye protez taktıklarını ifade eden Mısrı, şunları söyledi:

"İç savaş sürüyor. İnsanlarımız çeşitli bombardıman ve patlamalarda sakat kalıyor. Gördükleri bir dizi tedaviden sonra geldikleri merkezimizde hem uzuvlarına kavuşuyor ve hem de psikolojik destek görüyor. İstedikleri zaman gelip kontrollerini de yaptıranlar var. Onlardan ücret almıyoruz. Çünkü Onlar savaş mağduru insanlarımızdır."

200 ÇOCUĞUN YÜZÜ GÜLDÜ

Protez kol ve bacak takılan 1500 kişiden 200'ünü çocuklar oluşturuyor. Özellikle savaşta bacaklarını kaybeden çocuklar, takılan protezle hayatlarına devam ediyor. Protez bacak takıldıktan sonra tekrar yürümeye başlayan çocukların mutlulukları gözlerine yansıyor. - Reyhanlıhatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reyhanlı'da 1500 Suriyeliye Protez Kol ve Bacak Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Müslüm: Kendi vatandaşına takmaz bu millet yaşamayı çok seviyo 0 0 Yanıtla

Advertisement