Reyhanlı'da Protokol Halkla Bayramlaştı - Son Dakika
Yerel

Reyhanlı'da Protokol Halkla Bayramlaştı

Reyhanlı\'da Protokol Halkla Bayramlaştı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde belediye önünde kurulan çadırda protokol ile vatandaşlar bayramlaştı.

17.07.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde belediye önünde kurulan çadırda protokol ile vatandaşlar bayramlaştı.

AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, burada yaptığı konuşmasında, bayramların birlik beraberlik ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı günler olduğunu belirterek, "Ülkemiz önemli süreçten geçiyor. Bölgemiz Ortadoğu adeta yangın yeri. Kan ve gözyaşının kol gezdiği bölgede coğrafyanın tam dibinde yaşıyoruz. Şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine Rabbim birlik be beraberliğimizi hiç kimseye bozdurtmasın. Rabbim birlik ve beraberliğimizi güçlendirsin. Bu ülkede kardeş kavgası çıkartmak isteyen fitne odaklarına Rabbim fırsat vermesin. Reyhanlı'mız bütün bu sıkıntılı süreçlerle dünyaya bir insanlık dersi verdi. Bu duruşunuzu hiçbir zaman bozmadı" dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Suriye'de yaşanan iç savaşa değindi. 5. yılına girilen Suriye savaşının bir an önce sona ermesini temenni eden Şanverdi, "Suriye'de katliam var, sorun, sıkıntı var. Bu sorunların bir an önce bitmesini yüce Rabbimizden temenni ediyoruz. Biz burada sınıra en yakın ilçe olarak Suriye'deki olayları yaşıyoruz ve yaşamaya da devam ediyoruz. Dileriz, bu savaş bir an önce biter ve Suriye'ye barış, huzur gelir" dedi.

Kaymakam Yusuf Güler ise, Ramazan ayı süresince ilçede bulunan Suriyelilerle dost ve kardeşçe yaşadıklarını söyleyerek, "Artık Suriyeli kardeşlerimizle beraberiz ve iç içeyiz. Onları, derneklerde, düğünlerde, acılarımızla, cenazelerimizle her zaman yanımızda görüyoruz. Bu birlikteliğimiz ve kardeşliğimizin daha da ilerlemesini temenni ediyorum. Bu güzel bayram gününü beraber kutlamanın onur ve gururu içerisindeyiz" diye konuştu.

Belediye organizasyonunda düzenlenen bayramlaşma törenine AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hacı Nuri Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yıldız ve yönetim kurulu, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ile Türk ve Suriyeliler katıldı.

Bayramlaşmada çeşitli ikramların yanı sıra burada hazırlanan müşebbek tatlısı da misafirlere ikram edildi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Reyhanlı'da Protokol Halkla Bayramlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement