Reyhanlı'da Türkiye-Suriye Dostluk Festivali - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı'da Türkiye-Suriye Dostluk Festivali

Reyhanlı\'da Türkiye-Suriye Dostluk Festivali

Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde belediye öncülüğünde Türkiye-Suriye Dostluk Festivali düzenlendi.

20.05.2015 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde belediye öncülüğünde Türkiye-Suriye Dostluk Festivali düzenlendi.

Reyhanlı Belediye binası önündeki alanda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festivalde Kuran-ı Kerim okundu. Alana kurulan stantlarda Türk ve Suriyelilerin kendi örf ve adetlerine göre hazırladıkları yemekleri, el işi ürünleri ile hediyelik eşyaları sergilendi. Türk ve Suriyeli çocuklar için oyun alanlarının kurulduğu festivalde Suriyeli çocuklardan oluşan folklor ekipleri gösteri sundu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın da konser verdiği festivalde Reyhanlı Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Şanverdi, Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarak gelen misafirlere kucak açtıklarını belirterek, "Suriyelilerle geçmişi köklü temellere dayanan tarihi ve akrabalık ilişkilerimiz var. Suriyelilere gösterilen dostluk eli tüm ülkelere örnek oldu. Reyhanlılılar olarak sergilediğimiz duruşla örnek olduk. Şehrimizde 70 bin Suriyeliyi misafir ediyoruz. Türk ve Suriye halklarının dostluğunu pekiştirmek ve kardeşlerimizle Reyhanlı'yı tüm dünyaya tanıtmak için bu festivali düzenledik" diye konuştu.

AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Kaymakam Yusuf Güler, Vali Yardımcısı Mehmet Eriş'in de yer aldığı törende konuşan İnsani Şam Derneği Başkanı Muhammed Abu Duvaydani ile Reyhanlı Türkiye Suriye Dostluk Derneği Başkanı Dr. Abdulhamit Tahan ise savaş nedeniyle gelen Suriyelilere kucak açan ve ülkelerinde barındıran Türk milletine ve devletine minnettar olduklarını söyledi.

Festival kapsamında yarın da Tayfur Sökmen Stadı'nda Ak Parti İstanbul 3'üncü bölge 9'uncu sıra milletvekili adayı sanatçı Uğur Işılak bir konser verecek. - Reyhanlıhatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reyhanlı'da Türkiye-Suriye Dostluk Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement