Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılarla Ligili Dava - Son Dakika
Yerel

Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılarla Ligili Dava

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2013 yılındaki bombalı saldırılara ilişkin istihbarat belgelerini sızdırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan, o dönem er olan Utku Kalı'nın yargılanmasına Amasya'da devam edildi.

26.11.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2013 yılındaki bombalı saldırılara ilişkin istihbarat belgelerini sızdırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan, o dönem er olan Utku Kalı'nın yargılanmasına Amasya'da devam edildi.

Amasya Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Kalı katılmadı, duruşma salonunda sanığın avukatı Erdem Celalettin Türem hazır bulundu.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, CMK'nın 119/5 maddesi uyarınca askeri mahallerde yapılacak aramaların cumhuriyet savcısının istem ve katılımı ile askeri makamlar tarafından yerine getirileceği belirtildiği halde savcının hazır bulunmadığı, aramanın askeri savcının yazılı talimatı üzerine oradaki görevlilerce yapıldığını belirtti.

Askeri savcının arama talimatı ve CMK'nın 120. ve 121. maddelerinde belirtildiği üzere sanığın arama sırasında bulundurulması gerekirken, bunun yapılmadığına işaret edilen mütalaada, ele geçirilen akıllı cep telefonunda veri araştırması yapılabilmesi için CMK'nın 134. maddesindeki usule uyulması gerektiği ancak bu usule de tam riayet edilmediği vurgulandı.

Söz konusu delilin mevcut haliyle usule aykırı elde edildiğinin kabulü gerekeceği bildirilen mütalaada, "Avrupa İnsan Haklan Mahkemesi ve Yargıtayın yerleşik içtihatları göz önüne alındığında, usule aykırı şekilde elde edilmiş delil nedeniyle mahkumiyet kararı verilemeyeceği, bu delilin göz önüne alınamayacağı açıktır. Bu haliyle sanığın yüklenen suçu işlediği sabit olmadığından CMK'nın 223/2-e maddesi gereğince beraatine karar verilmesi talep edilir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Mahkeme heyeti, sanık avukatına mütalaaya karşı savunmasını hazırlaması için süre vererek, duruşmayı erteledi.

Reyhanlı'da, 2013'ün mayıs ayında meydana gelen patlamalarla ilgili istihbarat raporlarını sızdırdığı ileri sürülen ve o dönemde er olan Kalı, Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlanmış, ikinci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Bu süreçte özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının sonucu dava dosyası, Amasya Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılarla Ligili Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement