Reyhanlı'daki Suriyeli Sayısı İlçe Nüfusuna Yaklaştı - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı'daki Suriyeli Sayısı İlçe Nüfusuna Yaklaştı

Türkiye'de en çok Suriyelinin yaşandığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde şu ana kadar 51 bin 286 Suriyeliye tanıtım kartı verildi.

18.11.2014 13:26  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Suriyelileri kayıt altına alma işlemleri sürüyor. Şu ana kadar 51 bin 286 Suriyeliye tanıtım kartı verildiği bu sayının 70 bine ulaşabileceği öğrenildi.

51 BİN SURİYELİDE TANITIM KARTI VAR

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin ilk duraklarından biri Reyhanlı ilçesinde Suriyelileri kayıt altına alma işlemleri sürüyor. Son nüfus sayımına göre yaklaşık 89 bin kişinin yaşadığı ilçede şu ana kadar kayıt altına alınan ve tanıtım kartı verilen Suriyeli sayısı 51 bini geçti. İç savaştan kaçarak sınırdaki Reyhanlı ilçesine gelen Suriyelilerin, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği finansörlüğünde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan kayıt altına alınma işlemleri sürüyor.

EMNİYET ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Reyhanlı Belediyesi önünde geçen yıl konuşlandırılan mobil koordinasyon merkezinde başlayan kayıt işlemleri İlçe Emniyet Müdürlüğünde devam ediyor. İlçede kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde ya da akrabalarının yanında kalan Suriye vatandaşlarına tanıtım kartı veriliyor. Suriyelilerin, tanıtım kartı alabilmek için emniyet önünde uzun kuyruk oluşturduğu görüldü.

FOTOĞRAFLARI ÇEKİLİP PARMAK İZLERİ ALINIYOR

Kayıt işlemlerinde Suriyelilerin parmak izi alınıp fotoğrafları çekilerek kimlik bilgileri bilgisayara kaydediliyor. Yaklaşık bir yıl önce başlayan kayıt işlemlerinde şu ana kadar 51 bin 286 Suriyeliye Türkiye'de bulundukları sürede kullanmaları için tanıtım kartı verildi.Suriyeliler için tanıtım kartı verilme işlemlerinin devam ettiği, sayının 70 bine ulaşabileceği öğrenildi.

Reyhanlı\'daki Suriyeli Sayısı İlçe Nüfusuna Yaklaştı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Reyhanlı'daki Suriyeli Sayısı İlçe Nüfusuna Yaklaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • MARKAJ: Bu suriyeliler yavaş yavaş hatayı suriyeye ilhak etmeye çalışıyorlar. . . 15 0 Yanıtla
  • İmam Hatip mezunu: Barış süreçinin sonunda ne olacak açıklıyorum. . . Türkiye Cumhuriyetinin adı Anadolu Birleşik Devletleri olacak. Bu uydurma devlet eyaletlere bölünecek, mesala Doğu da kürdistan eyaleti, egede Batı Anadolu eyaleti, gibi , 9 eyalet olacak, her eyaletin bir başkanı olacak, en büyük başkan devlet başkanı şimdi ki bin odalı Sarayda oturacak, TBMM fesh edilecek, yerine Eyaletler meclisi kurulacak, türkçe resmi dil olmaktan çıkarılacak, isteyen eyalet istediği dili resmi dil olarak kullanacak, Türkiye ve türk ismi bütün resmi yerlerden kaldırılacak, yerine Anadolu gibi bir isim verilecek, Anadolu da bin yıldır devam eden Türk eğemenliği sonsuza kadar Anadoludan silinecek, mevcut iktidara oy veren dindar Muhafazakar türklerin sayesinden. . . 11 3 Yanıtla
  • go home: Hatay bunlari biraz da hakketti yani karsi gel kabul etme kardes iste boyle olur dagdan gelip bagdakini kovma rte pisss godu ne diyiim gecmiss olsun 4 1 Yanıtla
  • zeytinburnu: Ohhhh canıma deysin 3 1 Yanıtla
  • vayce: kim takar kuzuları bide akıl olsa anlayan anladı 2 1 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement