Reyhanlı İlçesi'nde Mursi'ye Destek Eylemi - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı İlçesi'nde Mursi'ye Destek Eylemi

Reyhanlı İlçesi\'nde Mursi\'ye Destek Eylemi

Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 106 kişi hakkında verilen idam kararı, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde cuma namazı çıkışında protesto edildi.

22.05.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 106 kişi hakkında verilen idam kararı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde cuma namazı çıkışında protesto edildi.

Tarım Orman Çalışanları Birliği, Ufuk Eğitim Derneği, Gönül Pınarı, Birlik Derneği, Eğitim Bir Sen, Diyanet Sen ve sivil toplum kuruşları tarafından Mustafa Şevki Paşa Camisi yakınındaki alanda düzenlenen eylemde konuşan (TOÇ) Tarım Orman Çalışanları Birliği Başkan Vekili Mustafa Şanverdi, Halkın yüzde 52 oyu ile seçilerek başa gelmiş hükümetin daha birinci yılı dolmadan tanklar ve toplar ile yok edildiğini, 70 yıllık diktatörlüğe ses çıkarmayanların ülkenin ilk ve tek seçilmiş devlet başkanına ve Mısır halkına barışı, selameti, huzuru çok gördüklerini söyledi.

Bütün bu olan bitenlerden Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri, ABD, Rusya ve Avrupa Birliği'nin sorumlu olduğunu söyleyen Şanverdi, "Bu zulme ve haksızlığa karşı duyarsız kalan, ses vermeyen, çığlık olmayan, görmezlikten gelen tüm insanlık da sorumludur. Batılı demokratlar, hümanistler yalnızca seyrediyorlar. İnanan, düşünen, özgürlüğe sevdalı olan, insanım diyen herkesi Mısır'daki zulme sessiz kalmamaya ve bu zulüm karşısında duyarlı olmaya, çığlık olmaya davet ediyoruz" dedi.

Mursi'ye destek eylemine katılanlar ellerinde "Mursi'ye selam direnişe devam", "zalimler için yaşasın cehennem", "Bir ölürüz bin diriliriz" pankartları eşliğinde sloganda attı. Grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Reyhanlı İlçesi'nde Mursi'ye Destek Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mustafa Bilgil ANTAKYA: Allahım tüm zalimleri kahretsin. Halkın getediğini halk götürür. Halkın üstünde kimse yoktur. Allahtan başka. Allahın verdiği canı ancak ALLAH alır. Allahım Zalimleri yok edecektir.İnşallah. 1 0 Yanıtla

Advertisement