Reyhanlı Patlamasında Ölenler Törenle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı Patlamasında Ölenler Törenle Anıldı

Reyhanlı Patlamasında Ölenler Törenle Anıldı

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 11 Mayıs 2013'te bomba yüklü araçlarla yapılan terör saldırında yaşamlarını yitiren 5'i çocuk 52 kişi, Reyhanlı Kaymakamlığı ve Belediyesi ile şehit yakınlarının ortaklaşa düzenlediği programla anıldı.

11.05.2016 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 11 Mayıs 2013'te bomba yüklü araçlarla yapılan terör saldırında yaşamlarını yitiren 5'i çocuk 52 kişi, Reyhanlı Kaymakamlığı ve Belediyesi ile şehit yakınlarının ortaklaşa düzenlediği programla anıldı.

Patlamalarda ölenlerin yakınları ile birlikte Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, Kaymakam Tuncay Dursun, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hacı Nuri Ünal, Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Şanverdi, İlçe Müftüsü Murat Akçay ve vatandaşlar Reyhanlı Belediyesi önünde bir araya geldi. Türk bayrakları ile ölenlerin fotoğraflarını taşıyan yakınları yürüyerek belediyenin yanındaki ilk patlama yerine geldi. Burada İlçe Müftüsü Murat Akçay dua etti. Daha sonra anma törenine katılanlar kortej eşliğinde ikinci patlama yerine hareket etti. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' 'Reyhanlı uyuma şehitlerine sahip çık', 'Reyhanlı sınıfta kaldı' sloganlarının atılıp tekbirlerin getirildiği yürüyüşte belediyece yaptırılan ve şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu Şehitler Anıtı'na gelen kalabalık, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Burada patlamada ölenlerin yakınları adına bir konuşma yapan Avukat Tayfur Yumuşak, 11 Mayıs'ın Türkiye için bir kara gün olduğunu söyledi. Yumuşak, şöyle konuştu:

"11 Mayıs terörüne karşı Reyhanlılı olarak tek vücut olduğumuzu gösterdik. Suçluların cezalandırılmasını ve gecikmiş de olsa adaletin tecelli etmesini talep ediyoruz. Böyle bir talepte bulunmaya hakkımızın olduğunu düşünüyoruz. Allah bir daha memleketimize 11 Mayıs'ı yaşatmasın, Reyhanlı'nın ve ülkemizin kardeşliğini huzurunu daim kılsın."

Kuran'ı Kerim okunup duaların edilmesinin ardından anıta karanfiller bırakıldı. Anma programı, Mustafa Şevki Paşa Camii'nde patlamada ölenler için okutulan mevlidin ardından sona erdi.

- Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reyhanlı Patlamasında Ölenler Törenle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement