Rezidor Otel Grubu'nun Hedefinde Türkiye Var - Son Dakika
Güncel

Rezidor Otel Grubu'nun Hedefinde Türkiye Var

Rezidor Otel Grubu, globaldeki, bölgedeki ve Türkiye'deki faaliyetlerini, yeni yatırımlarını, büyüme stratejisini ve hedeflerini açıkladı.

25.11.2015 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rezidor Otel Grubu'nun hedef ülkelerinin başında Türkiye olduğunu ifade eden Carlson Rezidor Otel Grubu Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Global Direktörü Yiğit Sezgin, "16 yıldır Türkiye'deyiz. İstanbul ve Anadolu'da yeni otellerle büyüyeceğiz. Türkiye'deki ilk rezidansımız The Radisson Blu Residence İstanbul Batışehir'i 2016'da açacağız." dedi.

Dünyanın en büyük otel gruplarından biri olan Carlson Rezidor Otel Grubu'nun bir üyesi ve dünya çapında en dinamik otel şirketlerinden biri olan Rezidor Otel Grubu globaldeki, bölgedeki ve Türkiye'deki faaliyetlerini, yeni yatırımlarını, büyüme stratejisini ve hedeflerini açıkladı. Rezidor Otel Grubu'nun portföyünde hâlihazırda işletilen ve yapım aşamasında olan 100 bin 500'ün üzerinde oda sayısıyla 457 oteli bulunduğunu ve 80 ülkeye yayıldığını ifade eden Carlson Rezidor Otel Grubu Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Global Direktörü Yiğit Sezgin "Grup, Türkiye'nin de dahil olduğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'da ana markaları olan Radisson Blu ve Park Inn by Radisson ayrıca 2014 başında Carlson ile birlikte lansmanı yapılan Radisson RED (lifestyle select) ve Quorvus Collection (lüks) markalarıyla hizmet veriyor." dedi.

Türkiye stratejik destinasyonlar arasında yer alıyor

Dünya turizm sektörünü de değerlendiren Sezgin "Avrupa'da bir hareketlenme yaşandığını gözlemlerken, Ortadoğu pazarında hem arzın, hem de talebin düştüğünü görüyoruz. Yaşanan ekonomik krizler ve güvenlik sıkıntılarına rağmen geçen yıla göre rakamlarda iyileşmeler de göze çarpıyor. Rezidor Otel Grubu, Avrupa'nın en büyük otel zinciri olmakla birlikte, gelişmekte olan Rusya, Ortadoğu, Afrika gibi pazarların da en büyük oyuncusu konumunda bulunuyor. Hedefimizde, stratejik destinasyonlar olarak başta Türkiye, Afrika ülkeleri, Rusya ve Suudi Arabistan bulunuyor."diye konuştu.

Sezgin sözlerini şöyle sürdürdü: "Rezidor Otel Grubu'nun Türkiye'deki odağında ise İstanbul başta olmak üzere, Anadolu'daki pek çok şehir yer alıyor. İstanbul'da otel sayısının çokluğu oda fiyatlarını düşürürken fiyat stratejisini ve rekabeti de etkiledi. Buna rağmen İstanbul ve Türkiye büyümeye devam ediyor. 2015 yılında İstanbul'da oda kapasitesi 7000 arttı. 2016'da ise ise 4000'in üzerinde oda eklenecek. Seçim sonrası ortaya çıkan ekonomik istikrar tablosu da Türkiye'ye olan inancımızı artıyor. Türkiye, zengin destinasyon çeşitliliği ile birlikte sahip olduğu yetişmiş eleman sayısı bakımından da gelişmekte olan pazarlar arasında öne çıkıyor. Rezidor Grubu olarak dünya konferansımızı Mart ayında İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Grubun merkez ofisi ve dünyanın farklı bölgelerinden 750 yöneticimiz ve yatırımcımızla birlikte 21-25 Mart tarihleri arasında İstanbul'da toplanacağız ve hedeflerimizi konuşacağız. "

Rezidor Otel Grubu 2017'de Türkiye'de 20 otel 3 bin 787 odaya sahip olacak

Rezidor Otel Grubu, Türkiye'deki faaliyetlerine 1999'da İstanbul'da Radisson Blu Conference&Airport Hotel ile başladı. Bu yıl Türkiye'de 16'ncı yılını tamamlayan grup, şu anda Radisson Blu ve Park Inn by Radisson markalarıyla ülkede hizmet veriyor. Grubun Türkiye'de; 7'si İstanbul'da, 1'i Ankara'da, 1'i İzmir'de, 1'i Mersin'de ve 1'i de Kayseri de olmak üzere operasyonda olan 11 oteli, 1200'den fazla çalışanı ve 2 bin 500'in üzerinde odası bulunuyor. Radisson Blu, kendi segmentindeki otel zincirleriyle karşılaştırıldığında İstanbul'da en fazla otele sahip zincirdir.

Grubun 2017 yılında Türkiye'de 20 otel ile 3 bin 787 odaya ulaşacağını ifade eden Rezidor Otel Grubu Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Global Direktörü Yiğit Sezgin "2015 Aralık ayında Radisson Blu Ottomare Hotel, İstanbul Atakoy'ün açılışını gerçekleştireceğiz. Haziran ayında açtığımız Türkiye'nin ilk Park Inn by Radisson markalı oteli olan Park Inn by Radisson Istanbul Ataturk Airport Hotel'den sonra, İstanbul dışındaki ilk Park Inn by Radisson markalı otelimizi Ankara Çankaya'da açacağız. Ardından 2016 yılı içinde Park Inn by Radisson Istanbul Ataşehir, üçüncü köprü bölgesinde yer alan Park Inn by Radisson Hotel & Residence Istanbul Odayeri , Park Inn by Radisson İzmir ve Park Inn by Radisson Samsun açılışları gelecek. Radisson Blu markamızla da Diyarbakır ve İstanbul Topkapı otellerimiz hizmete açılacak. Karadeniz odaklandığımız bölgelerde biri. Bunun yanı sıra Kapadokya, Gaziantep, Antalya, Bodrum, Bursa ve Abant bölgesinde de çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

Rezidor'dan Türkiye'de bir ilk daha: Radisson Blu Residence Istanbul Batisehir

Rezidor Türkiye'deki ilk rezidansını 2016'da açmaya hazırlanıyor. Radisson Blu Residence İstanbul Batışehir'in 171 dairesiyle 2016'nın ikinci yarısında hayata geçirilmesi planlanıyor. "Hizmet verilen lüks daireler kapsamında, özellikle iş ve tatil için Orta Doğu'dan gelen misafirlerimizden gittikçe artan bir talep gözlemliyoruz." Yiğit Sezgin "Radisson Blu Residence, grubumuzun, Avrupa'nın en hareketli ve en çekici pazarları arasında bulunan İstanbul'daki varlığını çeşitlendirecek. Deneyimli ulusal ve uluslararası partnerlerle birlikte daha çok büyümek ve yükselmek istiyoruz." dedi.

Şehrin en geniş ve en çok pazarlanan gayrimenkul girişimi sıfatını taşıyacak The Radisson Blu Residence İstanbul Batışehir, Batışehir projesinin bir parçası olarak İstanbul'un batı tarafında konumlanacak. 818 bin metrekare üzerinde yükselecek olan Batışehir'de, farklı konut seçenekleri, ofisler, alışveriş alanı ve eğitim merkezi yer alacak. Proje, bitiminde 15 bin kişiye konut imkanı sağlayacak. Atatürk Uluslararası Havalimanı ve şehir merkezi arasında görünür bir biçimde konumlanan ve 23-125 metrekare arasında değişen 171 stüdyo ve daireden oluşan Radisson Blu Residence'ta yüksek hızlı internet ücretsiz olacak. Diğer hizmetler ise tüm gün açık restaurant, bar, 4 toplantı salonu bulunan iş merkezi, spor salonu ve otopark alanı olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rezidor Otel Grubu'nun Hedefinde Türkiye Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne Valiliği Öncülüğünde Yöresel Yemekler Kitabı Hazırlanıyor
    22:11 Edirne Valiliği Öncülüğünde Yöresel Yemekler Kitabı Hazırlanıyor

    Edirne Valiliği öncülüğünde hazırlanacak olan 'Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri' kitabı, Osmanlı saray mutfak mirasını canlandıracak. Edirne Valisi Yunus Sezer'in eşi Canan Sezer'in himayesinde başlatılan çalışma, Edirneli şefler ve gastronomi yazarlarının kaleme alacağı kitap ile gastronomi turizmine katkı sağlayacak. Kitapta, Edirne'nin geçmişten bugüne geleneksel yemekleri ve tarifleri yer alacak. Ayrıca, Edirne'nin gastronomi kültürü hakkında derinlemesine bilgiler de sunulacak.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi oldu
    22:10 Meral Akşener: Mansur Yavaş CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi oldu

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında sert açıklamalarda bulundu. Akşener, Yavaş'ın CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Bu milletin sezgileri güçlüdür
    22:07 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Bu milletin sezgileri güçlüdür

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP teşkilatının iftar programında yaptığı konuşmada, milletin muhakeme yaparak oy kullandığını ve projeleri olanlara yetki verdiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki İsrail terörünü kınadı ve enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi hedefini paylaştı.

  • Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Kadın Silahla Vurularak Öldürüldü
    22:06 Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Kadın Silahla Vurularak Öldürüldü

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde 4 çocuk annesi kadın, boşanma aşamasındaki eşi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Eşine kurşun yağdıran şahıs gözaltına alındı. Olayda 6 mermi isabet eden kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok
    22:04 Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok

    Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayının Turgut Altınok olduğunu açıkladı. Yıldırım, seçimlerin Türkiye'nin istikbali için hayati önemde olduğunu vurguladı ve Türk ve Türkiye düşmanlarının belediyelere sızma girişimlerine dikkat çekti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemli olduğunu vurguluyor.


Advertisement