Rhodiapolis Antik Kenti'nde Karşılama Merkezi İnşaatı - Son Dakika
Güncel

Rhodiapolis Antik Kenti'nde Karşılama Merkezi İnşaatı

Rhodiapolis Antik Kenti\'nde Karşılama Merkezi İnşaatı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bulunan Rhodiapolis Antik Kenti'nde yapımına başlanan karşılama merkezi inşaatının yıl sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.

16.11.2016 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bulunan Rhodiapolis Antik Kenti'nde yapımına başlanan karşılama merkezi inşaatının yıl sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.

Kazı çalışmalarına 2006 yılında başlanan Rhodiapolis Antik Kenti için, Kumluca Belediyesi tarafından ihalesi yapılan karşılama merkezi inşaatı devam ediyor.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Fen İşleri Müdürü Müsamettin Öner ve ihaleyi kazanan yüklenici firma yetkilileriyle karşılama merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Karşılama merkezi inşaatı hakkında Başkan Çetinkaya'ya bilgi veren şantiye şefi Mehmet Türkal, çalışmaların hızla devam ettiğini, yaptıkları planlamalara göre çalışmaları yıl sonunda kadar tamamlayacaklarını söyledi.

Çalışmalar kapsamında antik kentin girişinde karşılama merkezi binası bulunduğunu anlatan Türkal, "Karşılama merkezinden başlayarak antik kentin içine doğru giden yolda ahşap travers yol yapılacak. Bunun yanında antik kentin çevresinde bulunan yola parke taşı döşenecek. Ayrıca, antik kentin çevresi tel çit ile koruma altına alınacak." diye konuştu.

Başkan Çetinkaya ise, karşılama merkezinin tamamlanmasıyla birlikte antik kentinin hem ziyaretçiler açısından hem de burada yürütülen faaliyetler anlamında farklılık ortaya koyacağını ve bunun için karşılama merkezini biran önce tamamlamaya çalıştıklarını söyledi.

Antik kentin doğal yapısını bozmayacak şekilde planlanan çalışmaları belediye olarak sıkı bir şekilde takip ettiklerini ifade eden Çetinkaya, karşılama merkezi ve diğer çalışmaların tamamlanmasıyla antik kentin ziyarete açılacağını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rhodiapolis Antik Kenti'nde Karşılama Merkezi İnşaatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement