Rhodiapolis'e Karşılama Merkezi Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Rhodiapolis'e Karşılama Merkezi Yapılacak

Kumluca ilçesinde bulunan Rhodiapolis Antik Kenti'ne gelecek ziyaretçileri için karşılama merkezi yapılması için proje hazırlandı.

15.01.2016 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca ilçesinde bulunan Rhodiapolis Antik Kenti'ne gelecek ziyaretçileri için karşılama merkezi yapılması için proje hazırlandı.

Kumluca'da bulunan ve 2006 yılında kazı çalışmaları başlatılan Rhodiapolis Antik Kenti'nde restorasyon ve diğer çalışmalar devam ediyor. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Rhodiapolis Antik Kenti için hazırladıkları karşılama merkezi projesi için Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'ndan ödenek sağlandığını söyledi.

Karşılama merkezi yapılması için belediye olarak Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na projeleriyle müracaat ettiklerini ifade eden Çetinkaya, projenin incelenmesinin ardından, proje bedelinin yüzde 95'i kadar destek sağlanacağının kendilerine bildirildiğini belirtti.

Çetinkaya, şunları söyledi:

"Rhodiapolis ve Olimpos antik kentlerimizi, ilçemizin hem tarihi hem kültürel hem de turizme açılan kapısı olarak görüyoruz. 2006 yılında Rhodiapolis Antik Kenti'mizde kazı çalışmaları başladı. Aradan geçen sürede antik kentimizin büyük bölümü gün yüzüne çıktı. Geçtiğimiz yıl da Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının katkılarıyla Rhodiapolis Antik Kenti'mizde restorasyon çalışmaları başlamıştı. Bu yıl da yine Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın sağlayacağı ödenekle, antik kentimize karşılama merkezi yapacağız."

Çetinkaya, karşılama merkezinin tamamlanmasıyla Rhodiapolis Antik Kenti'nin ilçenin tarihi, kültürel ve turizm anlamında önemli bir merkezi olacağını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rhodiapolis'e Karşılama Merkezi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement