Rhodiapolis Kazı Başkanlığına Mustafa Demirel Getirildi - Son Dakika
Yerel

Rhodiapolis Kazı Başkanlığına Mustafa Demirel Getirildi

İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Acar, beraberinde müdür yardımcısı Metin Karataş ve Rhodiapolis Antik Kenti Kazı Başkanlığına getirilen Mustafa Demirel ile Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı ziyaret etti.

21.07.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Acar, beraberinde müdür yardımcısı Metin Karataş ve Rhodiapolis Antik Kenti Kazı Başkanlığına getirilen Mustafa Demirel ile Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı  ziyaret etti.

Akdeniz Üniversitesi tarafından kazılara 2006 yılında başlanan, bugüne kadar yapılan çalışmalarla büyük bölümü gün yüzüne çıkartılan Rhodiapolis Antik Kenti kazı başkanlığını, yeni dönemde Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel yürütecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Acar, Başkan Çetinkaya'yı ziyaretinde antik kentte yürütülecek çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundu.

Kazı çalışmalarına her zaman Kumluca Belediyesinin destek verdiğini ifade eden Acar, "Antik kentin ortaya çıkartılmasında şüphesiz belediyemiz ve kazıya destek veren kurumların katkısı büyüktür. Bundan sonraki süreçte de en iyi şekilde çalışmaları sürdüreceğiz" dedi.

Acar, çalışmalar tamamlandığında Kumluca'nın tarihi olarak güzel bir yapıya kavuşmuş olacağını kaydetti.

Başkan Çetinkaya da Rhodiapolis Antik Kenti kazılarına destek veren tüm kurumlarla ahenk içerisinde çalışma yapıldığını, bunun sonucu olarak 30-40 yılda yapılabilecek çalışmanın 7-8 yılda gerçekleştiğini söyledi.

Aynı şekilde çalışmaların bundan sonraki süreçte de devam edeceğini dile getiren Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Rhodiapolis Antik Kenti kazılarında daha önce iki kazı başkanımız değişti. Her ikisi de görevleri süresinde başarılı çalışmalar imza attı. Ben bundan sonraki süreçte de aynı şekilde çalışacağımızı ümit ediyorum. Rhodiapolis Antik Kenti, ilçemizin tarihe açılan en önemli kapılarından biridir. Bundan dolayı buradaki kazılar bizim için önemli, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rhodiapolis Kazı Başkanlığına Mustafa Demirel Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement