Rıdvan Dilmen'den Pereira'ya: Böyle Antrenörlük Olmaz - Son Dakika
Spor

Rıdvan Dilmen'den Pereira'ya: Böyle Antrenörlük Olmaz

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe teknik direktörü Pereira'yı yerden yere vurarak "Böyle antrenörlük olmaz. Antrenörler zaman zaman risk almalıdır." ifadesini kullandı.

10.04.2016 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Torku Konyaspor'a 2-1 yenilen Fenerbahçe'de yönetimi ve teknik direktör Vitor Pereira'yı eleştirdi. Sezon ortasında bir santrafor almayarak yönetimin zaafiyet gösterdiğini kaydeden Dilmen, "Fenerbahçe'ye herhangi bir Fenerbahçeliyi getirin en fazla bunu oynatır" dedi. İşte Rıdvan Dilmen'in Torku Konyaspor'un Fenerbahçe'yi 2-1 yendiği maç sonrası açıklamaları:

"3 OYUNCUNUN MALİYETİ KADAR BİR TAKIM"

"Bir tarafta 3 oyuncunun maliyeti kadar bir takım. Oyuncu ve takım diyorum. Konyaspor takım, Fenerbahçe iyi oyunculardan kurulu bir kadro. Konya ortalama oyunculardan kurulu fakat doğru oynayan bir takım. Tabii ki Konya'dan ve Aykut Kocaman'dan başlayacağız.

"BU İŞLER SİLİNDİ GİTTİ"

Ertuğrul Sağlam'ın yaşadığı şampiyonluğu bir kenara alırsak böylesine güç bir ligde Aykut Kocaman olağanüstü işler yapıyor. Son derece saygı duymamız gereken bir iş yapıyor. Şu sözlerden sıkılmıştık. Rıza Beşiktaş'lı, Aykut Fenerli menerli bu işler silindi gitti. Bunun mevzusunu yapmamamız gerekir. En önemli şey de haddini bilmektir. Senin araban eğer 140 km hız yapabiliyorsa sen 150 yaparsan, sanayiye gidiyorsun. Motor yanar.

Torku Konyaspor'un kadrosunda değerli oyuncular var ama düşüşteki Ali Turan mükemmel oynadı. Aynı oyuncular Aykut hoca gelmeden önce Konya'da oynuyordu. Bugün sahanın en iyi oyuncusu Rangelov'dan bahsetmek şart. Alves'le Kjaer'le mücadele edip gol atıyorsun. Kafa golü önemli değil. Lig TV'den rica ediyorum. Golün başlangıcında ortasahada gücünü saklıyor, golün başlangıcında pasını veriyor. Koşu yapıyor, 1 aldatıcı koşu yapıyor, geleni indiriyor. Sezonun da iyi oyuncularından biri.

Aykut Hoca, başlangıç ve bitimine baktığında saniye saniye gitti. Bir tarafta da çok ciddi hücum planları olmayan belli bir standartta oynayan bir antrenör ve kadrosu var.

"AYKUT KOCAMAN DÜNYA ANTRENÖRÜ"

Geçen hafta Volkan'ı gördüğümde sakatlığı olduğunu oyunun devamında zorlandığını ve Avrupa Şampiyonası'ndan sonra ameliyat olma riskinin yüksek olduğunu söylemişti. Fakat aynı sakatlığı ben de geçirdim de. En iyi doktor oyuncudur. Çıktığı dakikalara baktığınızda kasığının ağrısı yüklenmemişti ki çalım atabiliyordu. Çıkana kadar takımının en etkili oyuncusuydu. Fernandao'nun da kasığı gidince zaten organizasyonu dümdüz bir takım olduğu için Mehmet Topal'ı Josef'i hiçbir şey yapmayan Diego'su, düz Ozan'ı girdikten sonra Nani Nani sallanacak da, kesecek de... Zaten Fenerbahçe'nin kanat oyuncuları golcü oyuncular değil. Volkan, çizgi oyuncusu. Volkan ortalasa, sağdan gelen Nani yok ki. Dolayısıyla önlemi kolay hale gelen bir takım olduğu için, bir de önlemin kralını yapan bir takım var karşısında. Çok disiplinli ve organizasyonlu bir Konyaspor vardı. Hep söylerim Aykut Kocaman dünya antrenörü. Belki seneye 35-40 puanlarda da kalabilir. Geçenlerde espri de yapmıştım. Ona söylemiştim, bu sezon çok puan alıyorsun seneye başın çok ağrır. O emeğine saygı duyulması gereken bu işe kafa yoran çok çok başarılı bir teknik adamdır. Başkaları beğenmeyebilir. Ama Konya'nın geldiği nokta neresi?

Hocanın tarzı bu. O, takımın kapasitesini biliyor. 3 tane santarfordan 3'lü forvet yaratan bir teknik adamdır. Moussa Sow santrafordur, sol taraf oynattı. Emenike santrafordur sağ taraf oynattı. Müthiş bir antrenörlük yaptıki buraya geldi. Dışarıyla dedikoduyla uğraşmadan, herhangi bir Konyaspor'lu oyuncu böyle bir teknik adamla çalışmadım diyecektir. Her şeyi saniye sahiye hesaplayan bir ternik adam. Geçen hafta Mehmet Topal sahanın ortasında Mehmet Güven tarafından teselli edilirken devreye Kasımpaşa girmişti. Bir şans da doğmuştu. Şampiyonluk yarışında olacaktır ama Fenerbahçe çok ciddi şekilde yara almıştır. Fenerbahçe'yi fizik güce zorladı. Fenerbahçe 60-65 dakika iyi oynarken, 65'ten sonra oyun dengelendi. Kuvvetli oyuncular sahada kalmaya başladı.

"FENERBAHÇE'NİN 1.5 SANTRAFORU VAR"

Fenerbahçe'nin 1-0'lardan ders çıkarmadığını, ligin sonuna doğru biraz sorunlar yaşayabileceğini konuşuyorduk, eleştirilerde alıyorduk. Fenerbahçe Kulübü'nün ciddi şekilde hata yaptığını da söylüyorum. Sadece Pereira hata yapmadı. 2 tane problemli santraforun var. Kilo problemi olan, açık alanda iş yapmayan, yüklenirsen sağdan soldan gelen ortalarla iş yapabilen Fernandao var. Bir de koskoca soru işaretli Van Persie var. İşte 'Ayağım ağrıyor yok.' Öyle mi? Devre arasında bu durum yok muydu? O zaman alacaksınız. Tartışmasız, ciddi bir yönetim zaafiyetidir. Van Persie'de problem vardı. NTV Spor'un alt yazılarından bakıyorduk, "Van Persie düz koşu yaptı, Van Persie Hollanda'da, Van Persie Amerika'da." yazıyordu. Beşiktaş da Ersan'ı vermemeliydi. Şampiyonluğua oynarken bir takım olumsuzlukları hesaba katacaksınız. Fenerbahçe gibi bir takımda kanat oyuncusu bol ama merkez oyuncusu 1.5 tane. Yarım olarak Van Persie'yi sayıyorum, Fernandao da hedef santrafor. Atar mı atar. Ama çalım atamaz.

"GEÇEN SENE BU HAFTA KAÇ PUANI VARDI?"

Bu düzende demoralize 2 oyuncu var, Nani. Oyunda son 10 dakika Caner'i sokuyorsunuz hücum gücü artsın diye. Fenerbahçe sol taraftan daha iyi gidiyordu. İkisi birden oyundan çıktı. 'Volkan artık gitmiyor' demediyse çıkarmamalıydı. Maçtan önce antrenör kafasına koymuştur. Ama götürebilir potansiyelde gördüm Volkan'ı ben. Volkan çıktıktan sonra Hasan Ali çıktıktan sonra Fenerbahçe'nin oradan yediği darbelere bakın. Bir tarafta oyunu saniye saniye hesaplayan, fizik olarak rakibinden artısı var eksisi yok. Bir tarafta da saniye saniye kötüye giden bir şampiyonluk yarışındaki ekip var. Ama şampiyonluğa giderken Ozan oyuna girmez. Kazanmak zorunda olduğun maçta, skoru değiştirecek oyuncun yoksa atıyorum stopere bir oyuncu alırsın Alves'i forvete gönderirsin. Bursaspor öyle şampiyon oldu. Ömer'i santrafora çekerek 3 maç kazandı. Bursaspor'da Ömer çok mu skor değiştirirdi. Başından sonuna kadar problem var. Arkadaşlar çıkarsınlar geçen yıl bu hafta kaç puan vardı Fenerbahçe'nin?

"FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ OYUNCUYLA KAVGA ETMEZ"

Bu işte bir problem varsa herkes sahiplenir. Başkanından, yönetimine, futbola bakan yöneticisinden oyuncusuna herkes bunu sahiplenir. Ancak bir antrenör oyuncuyla çok kavga etmez. Ömer Ali'yle kavga ediyor, sonra öpüşüyor. Portekiz'de aynı şeyi yaşıyor. Fenerbahçe teknik direktörü kavga etmez. Sakinliğini koruyup oyuna müdahele edeceksin. Aykut Kocaman'a bak bir de Pereira'ya bak. Kaptırmış gidiyor, sanki Fenerbahçe'nin sol beki. Önce sen sakinleşip b ve c planlarını yapacaksın.

Fenerbahçe'nin sezon başında bol forveti vardı. Bir anda devre arasına girdiğinde fırsat geldi. Bu takımın santrafora yüzde yüz ihtiyacı var. Van Persie ve Fernandao'ya güvenerek Avrupa'da da gidemezsin. Elinde Markovic var; tedavülden kalktı. Nani oynuyor, oynamıyor. Bir tek Volkan'la problem çözersin. Ne Topal'la ne Josef'le ne de Diago'yla problem çözebilirsin. Beklerin de özellikle son 1.5 ay düştü. Gökhan da düştü. Hasan Ali zaten çok ofansif değil. Caner'i zaten kaybetti. Oyuna girerken yardımcı antrenör Caner'e bir şey anlatmak istedi, "Tamamam tamam anladım" diyerek dinlemedi. O da kafada bitirmiş. Antrenör Van Persie'yi de Fernandao'yu da kaybetti.

"BÖYLE ANTRENÖRLÜK OLMAZ"

1-0, 2-1, 1-0 gitmez. Fenerbahçe Konya'ya tek santraforla gitti. Koskoca Fenerbahçe, Konya'ya tek santraforla gitti. Bunları söylerken Aykut Hoca'nın da hakkını vermek lazım. Çok değerli teknik adamlarımız var. Rıza Hoca, Abdullah Avcı, ... Değişiklik gösteriyorlar ve şifreleri çözüyorlar. Büyük kulüplerde bu problemleri çözecek teknik adamlar lazım. Oyuncu planlamasında transferde taktiksel zeka da önemli. Fenerbahçe ritmini buldu. Bugün Fenerbahçe'ye herhangi bir Fenerbahçeliyi getirin en fazla bunu oynatır. "Nani sen sağda, Volkan sen solda başla. Bugün Diego'yla başlıyorum. Sen çıktın, Ozan girdi. Böyle antrenörlük olmaz. Antrenörler zaman zaman risk almalıdır. Yine kaybettin. Risk almadın da ne oldu. Bunu Aykut Hoca, Mustafa Hoca yapabilir. Önce tedbir sonra gol. Yaptı mı Aykut Hoca? Oyunun sonundaki oyunculara bakın. Skorcu oyuncuları soktu. Çok eleştirdiğimiz play-off maçı vardır Aykut Hoca'ya, dakika dakika oynarken Dia'nın atılmasını hesaplamamıştı. Planı projesi olan bir hoca. Zaten Anadolu takımlarında planı projesi olmazsan küme düşersin. Konya'ya son derece saygı duyarken, Fenerbahçe'nin alması gereken derslerden yine ders almadığını gördüğümüz bir sezon yaşadık."

Rıdvan Dilmen\'den Pereira\'ya: Böyle Antrenörlük Olmaz
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Rıdvan Dilmen'den Pereira'ya: Böyle Antrenörlük Olmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Adige Eagle: Şeytana uyma fener!!!! aynı taktik aynı hoca aynı baskan...boyle devam, azizler sizi elbette kutsayacaktır... 13 3 Yanıtla
  • Ali: Bir Fenerli olarak üzülerek söylüyorumki bu takimla sampiyon olsak bile avrupada ne yapabiliriz Aziz Yildirim on hafta zaman istiyordu sora gercek futbolumuzu oynayacagiz diyordu 30 dan fazla resmi mac yaptik ama takimda hic gelisme yok 12 1 Yanıtla
  • isin zor: Aykuy perria dan cok cok daha iyi hoca dir. 4 3 Yanıtla
  • Şampiyon besiktas: Madem Rıdvan çok biliyor onuda gördük fenerde kaçar gibi gitti anca yorum yapar o.. 5 1 Yanıtla
  • Adige Eagle: Maç bitimi Rıdvan şeytan gibiydi NTV spor çocuklar için +18 please !!!!! Birde oğuz çetin sende törenin teweetini okurken salyaların dalmıyordu. Demek ki böyle durumlarda bazılarının sempati maskesi kalmıyor...!!! 4 1 Yanıtla
  • Taraftar: Rıdvan doğru söylüyor bu takım şut çekmeyi unutmuş iyi çalışmıyor lar yedikleri goller amötörce kondisyon yok böyle nereye kadar gider 4 0 Yanıtla
  • yok zurna: Bu rıdvan yakında azizeyede catmaya başlar 3 0 Yanıtla
  • recep ali: Yorum kolay is icraat da .hadi çalıştır bir takımda dediklerini uygula millette görsün boş konusmadigini 3 0 Yanıtla
  • doğruyadoğru: Rıdvan hoca konuşarak değil de bir takımın başında uygulamalı göstersen fikirlerini. 2 0 Yanıtla
  • fatih: Seninde antronorlugunu gordu bu gozler 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement