Rıdvan Dilmen: Motta'nın Yürüyecek Hali Yok - Son Dakika
Spor

Rıdvan Dilmen: Motta'nın Yürüyecek Hali Yok

"Motta'nın bonservisini neden aldılar?" diyerek Beşiktaş'ı eleştiren Güntekin Onay'a bir destek de Rıdvan Dilmen'den geldi. Dilmen, "Yürüyecek hali yok. Beşiktaş bu tür defoları iyi görecek." dedi.

23.08.2015 12:54  Güncelleme: 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NTV Spor Yorumcuları Güntekin Onay ile Rıdvan Dilmen, %100 Futbol'da, Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Trabzonspor'un Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'ı 2-1 yendiği maçı değerlendirdi.

Güntekin Onay: İlk yarıda gol yoktu, daha çok orta sahada kilitlenen bir oyun, Trabzonspor'un alan vermeyen anlayışı vardı. 49. dakikada kader anıydı. Beşiktaş hızlı başladı, Cenk'in pasında Gökhan Töre sağ ayağıyla yuvarlamaya güvenemedi ama sol ayağıyla da vurduğunda savunma kapanmıştı. Beşiktaş 1-0 öne geçecekken 1-0 yenik duruma düştü 3 dakika sonra.

Rıdvan Dilmen: İki kırılma anı var, ikisi de Beşiktaş'ın kendi hataları, öne geçip daha orta saha emniyetiyle oynayan Beşiktaş olacakken golü kaçırıyorsun. 1-1'i yakaladı, orta yaptı Quaresma gol oldu. 1-1'den sonra gereksiz şekilde atılmasıyla işler değişti. Bence ilk yarıdaki hareketi de hatalı Quaresma'nın, vücudunu saklayabilirdi, Yusuf zorlayınca sarı kart gördü. Trabzon takımı daha iyi hazırlanmış. Tamamen rakibine göre oyun planı hazırlamış Şota. Planlarını Trabzon'da antrenmanlarda oluşturdu, orta saha kalabalığıyla. Mbia ve sağ taraftaki oyuncuyu Türkiye'de kolay geçecek oyuncu yok. İskender Gönen olsa geçerdi ancak. Yese de çalımı bir daha geliyor. Çok güçlü ve çok çabuk. Çok iyi bir transfer yapmışlar. İkinci golde aldı verdi, Sefa'yı zorla içeri soktu. Erkan bir denedi olmadı, iki denedi olmadı, üç dört derken, en sonunda müthiş bir gol attı. Sağ bekleri Cavanda, Mbia ve Erkan çok iyi oynadı. Trabzon takımı doğru belirlemiş önlemini. Tebrikler derken de, Cardozo'yu oyuna almak yerine Salih değişikliği de skorla ilgili diyebiliriz. Beşiktaş özellikle ikinci bölgede çok tehlikeli diyoruz ama geçen sene Galatasaray'ı, Fenerbahçe'yi yenemedi. Güçlü takımlara karşı problem oluyor. Geçen hafta 5 atan takımı bozmak istemedi hoca.

Güntekin Onay: Hata mıydı peki Şenol Güneş'in takımı bozmaması?

Rıdvan Dilmen: Hataydı. Trabzon'a göre hazırlanmamış. Trabzon büyük bir kulüp. Hiçbir deplasmanı olmayan bir kulüpten bahsediyoruz. İlk yarıda iki takım da beraberliğe razı gibiydi. 5 ofansif oyuncuyla Mersin'i yenersiniz ama Trabzon'un orta sahası güçlü. Necip'le başlayabilirsiniz bugün mesela. Okay kuvvetlenmiş Trabzon'da, Mbia zaten iyi bir orta saha, Özer'in de devamlılığı iyi. Mersin'de Vederson oynuyor, Trabzon'da fizikli oyuncular. Trabzon güvenli bir takım.

Güntekin Onay: Trabzon'un 6. resmi maçını oynaması da avantaj.

Rıdvan Dilmen: Bir de, Trabzon'u ezmezler hakemler. Kural gerekiyorsa uygularlar, Trabzon ezdirmez, büyüklüğünden dolayı. Quaresma enteresan, hakem düdüğümü bekle diyor, gösteriyor, ikinci sarıyı görüyor. İlk yarıda paralel top taca giderken Quaresma rölanti gidiyor. Hızlı davransa topa sahip olacak.

Güntekin Onay: Peki oyuncu çabuk kullanabilir mi frikiği, baraj istemeyebilir mi? Böyle bir hakkı yok mu?

Rıdvan Dilmen: Var ama hakem 'Ben baraj yaptıracağım' dedi. O farklı bir şey, 'bekle düdüğümü' dedi. Orada davayı kaybetti.

Güntekin Onay: Hakemler kaleyi gördükleri yerde solda pozisyon alırlar, 'düdüğümü bekle' dedi bunun için. Barajı yaptırdıktan sonra sola geçecek.

Rıdvan Dilmen: Hakem hatalı değil. Orta sahada olsa, baraj istemese Trabzon ve hakem, oraya gidebilir. Bu hakemi beğeniyorum, bazı atak başlangıçlarında tercih hataları yaptı. Kart doğruydu. Veli ve Tolgay gibi oyuncular yok uzun zamandır. Rakiplerine göre zaten dezavantajlılar. Şenol Hoca 6 gol atmış 4 gol yemiş iki haftada, 5 forvetle oynamak içerideki çok maçta olabilir, zayıf takıma karşı ama büyük takımlara karşı zor.

Güntekin Onay: Kasımpaşa çok gol yiyen bir takımdı, Şota o problemleri Trabzon'a yansıtmadı.

Rıdvan Dilmen: Çok çalışmışlar, çok iyi analiz etmişler, önce defanstan başlamış, sonra hücuma geçmiş. 10 kişi kalana kadar etkili değildi Trabzon. Tolgay'la 11'e 10 oynayabilirdi mesela Beşiktaş. Quaresma, yetenekli oyuncuları çok severim, 'Gelsin de bir izleyeyim ya' derim. Ancak Şenol Güneş'in bir demeci var transferinde, diyor ki o zaman, "Teknik olarak olumsuz bir şey söyleyemem, yeteneğine bir şey diyemem, olumsuzluk yaratmasına izin vermem. Neden geldiğini, neden gittiğini biliyor. Benim için oyuncu değil takım önemlidir, ben fikrimi söyledim, kararı yönetim verecektir." demişti. 'Önce takım önemli' diyor. Ben Quaresma'yı almak isterim ama kuşkularım vardır şu sebepten dolayı, 10 kişi kaldı. Bu demek değildir ki böyle devam edecek. Şenol Güneş'in kuşkularını maalesef haklı çıkardı bu kez.

Güntekin Onay: Hayırlı oldu diyebilir miyiz peki bu mağlubiyet? Eksikleri görme açısından, transfer için...

Rıdvan Dilmen: Fikret Bey ve ekibinin kafalarında konuştukları oyuncular vardır, bir an önce bu işi halletmeleri lazım. 5 hücumcuyla olmuyor. Pozisyonları değiştirmek arızalara neden oluyor. Beşiktaş en güçlü yanından kaybetti. Öndeki 5'in 4'ü oyunun sonunda yoktu. Şota kapattı o bölgeyi 5'li bir şekilde, Yusuf da bekiyle geldi. Motta'nın yürüyecek hali yok.

Güntekin Onay: Motta çok yetersiz bir oyuncu zaten, mali koşullara göre ucuz maliyetli kiralama yaptılar, yetersizliğini görmelerine rağmen bonservisini neden aldılar? Ben anlayamıyorum.

Rıdvan Dilmen: Beşiktaş potansiyelli bir takımsa, bu tür defoları iyi görecek. Transferi hızlandırma açısından önemli. Beşiktaş'a karşı, Bursaspor'a oynanan oyun oynanmıyor, o yüzden zaman zaman Şenol Hoca kontrol altında olmalı. Şenol Hoca'nın hayatında emniyetli oyun felsefesi yok. Bazen emniyetli oynayacaksınız. Geçen sene derbileri alsa Beşiktaş şampiyon oluyor. O maçları kaybettiniz. Trabzon da iyi oyuncuları olan bir takım.

Güntekin Onay: Mehmet Ekici eksikti bir de Trabzon'da.

Rıdvan Dilmen: Lehineydi aslında Mehmet Ekici'nin olmaması, daha iyi top tuttular. 'Beşiktaş'a hayırlı mağlubiyet oldu' dememiz için Şenol Hoca'nın ders çıkarması ve yönetimin hızlanması lazım. Şenol Hoca'nın takımın oyun karakterini geçtiğimiz yıllardaki kompakt şekilde tutması lazım.

Güntekin Onay: Beck'i nasıl buldunuz? Atiba'yla beraber iyilerindendi bugün takımın.

Rıdvan Dilmen: İyi oyuncu ama üst düzey bir oyuncu değil. Cavanda en çabuk, en sert bek, böyle bek lazım işte. Beck, Serdar Kurtuluş'un bir tık önündedir belki. Çalışkan ve devamlılığı var. Tolgay ve Veli'nin olmaması sinirleri bozdu. Mersin'e karşı da, bugün de yüksek tempo vardı ama olgun Trabzon o rüzgarı kesebiliyor.

Güntekin Onay: Diyelim ki, yarın Atiba'nın adelesi çekti, 3 hafta yok, ne yapacak Beşiktaş? Atiba çok yük taşıyor Beşiktaş'ta.

Rıdvan Dilmen: Beşiktaş, Ozan'ı sessiz sedasız bitirecekti, ihtiyacı da vardı.

Güntekin Onay: Teknik adam gözüyle bakınca Şenol Hoca memnun değil ama ivme Beşiktaş'a dönmüştü 1-1'den sonra, seyirci de ayaklanmıştı derken Quaresma'nın ikinci sarıdan atılması planları bozdu.

Rıdvan Dilmen: 10 kişi kaldınız herşey değişti tabii.

Güntekin Onay: Hakem konusu da gündeme gelecektir. İzleyenler diyeceklerdir, siz doğru olduğunu söylüyorsunuz, başka takımlara neden çıkmıyor diyebilirsiniz. Başka bir sorun bu.

Rıdvan Dilmen: Başka pozisyon için 'Görmedi hakem ne yapsın?' dersek seyirci haklı çıkar. Van Persie'nin attığı gole faul dedik. Hatalıdır Quaresma, Şenol Hoca'yı haklı çıkarmasın, Beşiktaş'ı da seviyor, toparlanmalı. Ona aşık olduğu takıma geldi, uzun yıllar oynasın.

Güntekin Onay: Golü için ne düşünüyorsunuz Quaresma'nın? %100 orta yaptığı yönünde benim kararım. Sizce orta mı yaptı yoksa kaleye mi vurdu?

Rıdvan Dilmen: Muz orta yapmak istedi. Ceza sahasında pek oyuncu yoktu, o yüzden kafa karıştırmış olabilir, net orta yaptı o pozisyonda, gol oldu.

Güntekin Onay: Gökhan Töre'nin kaçırdığı gole dönelim. Niye sol ayağına aldı Gökhan o pozisyonda?

Rıdvan Dilmen: Tekte vurması gerekiyordu, Trabzon'un döneceğini düşünmedi, 'Her türlü çakarım' diye düşündü. Sola gelse vuracaktı. Güvenemedi sağ ayağına.

Güntekin Onay: Gol bölgesinde eveleyip gevelersen kapatıyorlar hocam.

Rıdvan Dilmen: 'Şimdi ıskalarım, kaval vururum.' dedi, güvenemedi.

Güntekin Onay: Peki Trabzonspor'a dönelim. Rabotnicki'ye elendiler, 6. resmi maçını oynadılar. Stoper transferi düşünüyorlar...

Rıdvan Dilmen: Bosingwa'nın dönüşü imkansıza yakın deniyor. 2 transfer daha gelecek diyorlar. Bütün hafta Beşiktaş'ın ön tarafını çalışmışlar. İşinizi yapın, kaybedebilirsiniz. Şota, hayırlı mağlubiyet denen Avrupa maçlarında defoyu görmüş. Oyun şekliyle Beşiktaş'ı analiz ederek, dersini iyi çalışmış. Kaybedebilirdi. Gökhan güvense atsa, belki karşılığını almamış olabilirdi Trabzon.

Güntekin Onay: Gökhan Töre'nin Erkan'a asisti de kabul edilemez.

Rıdvan Dilmen: Bunlar hep olacaktır futbolda, geri pas, boş kaleye gol kaçırma... Gökhan çok değerli, önemli bir oyuncu. Şu anda Gökhan'la ilgili geçen seneki performansının uzağında. Biraz da geçen senelerde ön tarafta oyun lideri yoktu. Hepsi eşit şekilde. Sezon sonuna doğru Sosa sahnedeydi, biraz rütbe kendisinden alınmış hissediyor. Mersin'de de gördüm. Devamlı ayağına istiyor topu. Tabii ki bu golü kaçırmak veya pası Erkan'a kaybetmek önemli değil, maçı analiz edip toparlanıp daha çok çalışması lazım Gökhan'ın.

Rıdvan Dilmen: Motta\'nın Yürüyecek Hali Yok

Son Dakika Spor Rıdvan Dilmen: Motta'nın Yürüyecek Hali Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • gülfidan: şu anda kürt hastanasinde mi yatıyor galileo bey 4 4 Yanıtla
  • FoRzA: ne dert ediyorsunuz yollarız gider.. ismail ne güne duruyor 5 2 Yanıtla
  • A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti
    20:14 A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti

    A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti. Montella, antrenman öncesinde kulüp başkanı ve teknik direktörle bir araya gelerek sohbet etti. Ziyaretin ardından futbolcularla bir araya gelen Montella, başarı diledi.

  • Havvanur Kethüda, Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı
    19:53 Havvanur Kethüda, Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı

    Hırvatistan'ın Porec kentinde düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda kadınlar +81 kiloda yarışan Havvanur Kethüda, finalde Ukraynalı rakibini mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Trabzon Havalimanı'nda düzenlenen karşılama töreninde Kethüda, milli marşımızı okuttuğu için gururlu olduğunu belirtti ve gelecek hedeflerini paylaştı.

  • Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı
    19:45 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı

    Sivasspor, Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı. Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda takım, ısınma hareketleri, pas çalışmaları ve çift kale maç yaparak hazırlıklarını tamamladı. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla çalışmalarına devam edecek. Maç, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Sivas'ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası Başladı
    19:13 Sivas'ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası Başladı

    Sivas'ta düzenlenen U15 Türkiye Güreş Şampiyonası başladı. Şampiyonanın açılış seremonisine Sivas Valisi, Belediye Başkan Vekili ve birçok ünlü güreşçi katıldı.

  • İstanbul Yarı Maratonu 28 Nisan Pazar Günü Koşulacak
    19:01 İstanbul Yarı Maratonu 28 Nisan Pazar Günü Koşulacak

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen, Türkiye’de kırılan ilk uluslararası atletizm rekoruna ev sahipliği yapan "Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu", bu yıl 28 Nisan Pazar günü koşulacak. Avrupa’da “Gold Label” kategorisinde yer alan 4 yarı maratondan biri olan koşunun basın toplantısı İBB Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pisti’nde yapıldı. Yarı Maraton’da kadınlar ve erkeklerde birincilere 15’er bin dolar verilecek. Tüm kategorilerde dağıtılacak muhtemel toplam para ödülü 8 milyon 6 bin lira.

  • 18 milyonluk teklif reddedildi! Galatasaray, Barış Alper'i rekor bonservisle satacak
    18:52 18 milyonluk teklif reddedildi! Galatasaray, Barış Alper'i rekor bonservisle satacak

    Galatasaray'da gösterdiği performansla Avrupa devlerini peşine takan ve 4-0 kazanılan Alanyaspor karşılaşmasında attığı 2 golle yıldızını daha da parlatan Barış Alper Yılmaz'ın talipleri her geçen gün artıyor. İtalya ve İngiltere'den gelen teklifleri reddeden sarı-kırmızılılar, Barış Alper'in 2024 Avrupa Şampiyonası performansını da hesaba katarak turnuva sonrasındaki satışından en az 25 milyon euro bonservis geliri elde etmeyi planlıyor.

  • Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu başkanlık seçiminde aday olduğunu açıkladı
    18:40 Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu başkanlık seçiminde aday olduğunu açıkladı

    Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu eski Başkanı Vefa Küçük, 27 Nisan'da yapılacak Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu başkanlık seçiminde yeniden aday olduğunu duyurdu. Küçük, 34 yıllık tecrübesi ve birikimiyle son kez bu göreve aday olduğunu belirtti.


Advertisement