Rıdvan Dilmen: Pereira Ya Taraftarı Sokağa Döker Ya da 10.Hafta Gider - Son Dakika
Spor

Rıdvan Dilmen: Pereira Ya Taraftarı Sokağa Döker Ya da 10.Hafta Gider

"Vitor Pereira riskli bir seçim" diyen Rıdvan Dilmen, "Ya taraftarları sokağa döker, ya da 10. haftada gider." ifadesini kullandı.

20.07.2015 08:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay, %100 Futbol programında yeni sezon öncesinde takımların son durumunu değerlendirdi. Dilmen, "Vitor Pereira riskli bir seçim. Gümbür gümbür de gidebilir, 10 hafta da bekleyebilir. Heyecanı yüksek bir takım oldu Fenerbahçe ama antrenörün işi kolay değil. Ya taraftarları sokağa döker, ya da 10. haftada gider." ifadesini kullandı.

GÜNTEKİN ONAY: Transferleri değerlendireceğiz. Bu yıl lig erken başlayacak, transferde çok hareketli günler yaşıyoruz. Fenerbahçe çok farklı bir kadro oluşturuyor. Yeni, teknik direktör, oyuncular ve sistem var. Heyecan yaratan bir takım ortaya çıkarıyorlar.

"SİYAHLA BEYAZ KADAR FARKLI BİR TABLO VAR"

Fenerbahçe'nin ciddi bir kabuk değişikliğine gittiğini belirten Dilmen, "Fenerbahçe Başkanı geçen sezon başında transfere ihtiyaçları olmadığı söyleminde bulunmuştu. Devre arasında da bu konudaki ısrarını sürdürmüştü. Ancak ligin son haftası formaliteye döndü. Aziz Yıldırım antrenör kavramına inanmadığını beyan etmişti. Bu sezon ise siyah ile beyaz kadar farklı bir tabloyla karşı karşıyayız. Ciddi bir kabuk değişikliğine gidiyorlar" dedi.

"TEKNİK DİREKTÖRÜN DEHA OLMASI GEREKİR"

Teknik direktörün önemine dikkat çeken Dilmen, "İyi kadro ile iyi takım arasındaki farkı belirleyen teknik direktörlerdir. Fenerbahçe isimler olarak iyi bir kadro oluşturdu. Artık iyi bir takım için iş antrenörde. Fenerbahçe'nin transfer planlamasında ince eleyip sık dokunulmadığı için kadroda bir yığılma olduğunu görüyoruz. Fenerbahçe'nin bu kadrosunu yerleştirebilmesi için antrenörün taktik bilgisi bakımından bırakın iyi olmayı, deha olması gerekir" şeklinde konuştu.

GÜNTEKİN ONAY: Fenerbahçe'nin kadrosu bu kadar değişmişken, teknik direktörün takıma bir sistemi oturtabilmesi çok ciddi bir hüner ister. Fenerbahçe teknik direktörünün işi zor. Bambaşka bir takım oldular.

"TÜRKİYE LİGİ ORTA SAHA KALABALIKLIĞIYLA OYNANIYOR"

Pereira'nın yardımcılığına Türkiye'yi çok iyi bilen birinin getirilmemesinin büyük bir handikap olduğunu vurgulayan Dilmen, "Fenerbahçe'nin ligimizi, Türkiye'yi çok iyi bilen bir yardımcı antrenörü Pereira'nın yanına vermesi gerekirdi. Bunun yapılmaması büyük bir handikap. Pereira'nmın daha önce çalıştırdığı takımlar, Porto ve Olimpiakos, ligi Fenerbahçe'ye göre daha domine eden takımlar. Türkiye Ligi'ni hafife almamalı. Fenerbahçe 4-4-2 falan oynamıyor. Türkiye Ligi orta saha kalabalıklığıyla oynanıyor. Hatta Shakhtar da öyle oynuyor" dedi.

"ÇILGINCA TOP OYNAMAYA ÇALIŞAN, RİSKLİ BİR TEKNİK ADAM"

Pereira'nın takımı çılgınca top oynatmaya çalışan bir teknik direktör olduğunu söyleyen Dilmen, "Hazırlık maçlarında Fenerbahçe coşkulu oynuyor. Ancak sahaya çıkardığı 11 ile Fenerbahçe'ye 7 oyuncu değişikliği lazım. Çılgınca bir top oynatmaya çalışan, riskli bir teknik adam. Çok riskli bir oyun formatıyla oynuyor. Fenerbahçe'nin teknik direktörü 10. hafta da gidebilir, 15 puan farkla da şampiyon olabilir. Hocayı görsem, 'Sakın takımı Shakhtar karşısında hazırlık maçlarındaki gibi oynatma' derim" diye konuştu.

GÜNTEKİN ONAY: Shakhtar güçlü ve oturmuş bir takım, her yıl Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor. Lucescu gibi önemli bir teknik direktörü var. Fenerbahçe ise kabuk değiştiriyor. Sadece heyecan verici transferler, Shakhtar'ı geçmeye yetmeyebilir.

"YILDIZLAR TEK BAŞINA İŞİ ÇÖZER ANLAYIŞI YANLIŞ"

Yıldız futbolcuların takımı tek başına sonuca taşıyamayacağına işaret eden Dilmen, "Van Persie ve Nani, Türkiye Ligi'nde tek başına işi çözer anlayışı yanlış. Etrafı da iyi olmalı. Mehmet Topal'ın pozisyonu çok önemli" dedi.

"FENERBAHÇE SOLAK BİR ORTA SAHA OYUNCUSU ALMAK ZORUNDA"

Meireles bu sezon lige damgasını vuracağını ifade eden Dilmen, "Kalede, kenar beklerinde, stoperlerinde problem yok. Ancak orta sahaya geldiğimizde Fenerbahçe solak bir orta saha oyuncusu almak zorunda. Josef Souza için yapılan Cristian ile Mehmet Topal karışımı benzetmesine katılıyorum. Krasic ve Holmen ile yollar ayrılacaktır. Meireles bu sezon lige damgasını vuracaktır diye tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.

GÜNTEKİN ONAY: Van Persie en son golünü Şubat ayında atmış, en son iki maç üstü üste yine Şubat ayında oynamış. Fenerbahçe'yer fit gelmediği kesin.

"RİSKLİ BİR TAKIMA DOĞRU GİTMEK SORUN OLABİLİR"

Fenerbahçe'nin riskli bir takım olma yolunda ilerlemesinin sorun yaratabileceğini belirten Dilmen, "Diego, Nani, Van Persie 11'de oynayacak. Sow ve Fernandao'dan biri de oynayacak. Kompakt bir takım anlayışından, böyle riskli bir takıma doğru gitmek sorun olabilir. 40-45 metrede oynayan bir takımdan, böyle bir oyuna geçmek takım için yorucu olacaktı" dedi.

Rıdvan Dilmen: Pereira Ya Taraftarı Sokağa Döker Ya da 10.Hafta Gider
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Rıdvan Dilmen: Pereira Ya Taraftarı Sokağa Döker Ya da 10.Hafta Gider - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • fisekk: Bence nani kirilgan biri takima kuser bunu goren periya hem takima hem naniye kuser.. bunlari goren persik angara havasinda takilir boyle dervan gider .. bunlarida goren aziz hastanede solugu alirr.. 6 9 Yanıtla
  • adem: iyi bi hoca 3 11 Yanıtla
  • GS****: GEÇENLERDE FENERIUM A GİTTİM DÖRT YILDIZLI FORMALAR GELDİMİ DİYE.ADAMLAR SAF SAF BAKTI. 5 7 Yanıtla
  • cin con: cin con yine babayaro transferine mi döndü?!?! 9 3 Yanıtla
  • ahmet: Bu Rıdvan la guntekin 2014/2015 sezonun da galatasaray şampiyon olamaz diyordu ama oldu bunlar sallıyor lar bence 10 0 Yanıtla
  • Ben: Dilmenin tezlerine bakin bugüne kadar yüzde kaci tutu. Ismail fenererin basina geldiginde en akilica secim demistin simdi ne oldu ismailermi gelsin. Allahaskina ridvan akilica yorum yap. Daha gecenlerde Nani ve yeni golcü icin en akilica secim dedin bugün ne degisti 9 0 Yanıtla
  • jsjs: Şampiyonlar Ligi ne kalsinda biraz puan yukselsin 2 takım direk gitsin gruplara kalmak gruptan cikmaktan daha zor be 3 1 Yanıtla
  • ak gençlik: FENERBAHÇELİLERİ SOKAĞA DÖKER BENCE 2 2 Yanıtla
  • ihtimal: zaten 3. bir ihtimal var mı? bütün olasılıkları söylüyorlar sonrada ben demilştim diyorlar 2 1 Yanıtla
  • seckin: baska secenekmi var Allah askina ya başarısız olcak diyceksin yada başarılı politik konusmayin soyle 1 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.

  • Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    17:43 Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bitexen Antalyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Atakaş Hatayspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri, dar alanda pas çalışması ve çift kale maç ile tamamlandı. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.

  • MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu
    16:58 MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen MIYC Trio Cup Yat Yarışları'nın 4. ayak mücadelesi sonucunda şampiyonlar belirlendi. Türkiye, Hollanda ve Rusya'dan katılan 10 yelkenli yat ve 30 sporcu, rüzgar ve rakipleriyle mücadele ederek bitişe geldi. Dördüncü ayak ve genel sonuçların birincileri, kulüp bahçesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.


Advertisement