Rıdvan Şükür, İğneada Longoz Ormanları için Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Rıdvan Şükür, İğneada Longoz Ormanları için Yürüdü

Rıdvan Şükür, İğneada Longoz Ormanları için Yürüdü

Rıdvan Şükür, İğneada Longoz ormanlarındaki doğal yaşama ve biyolojik çeşitliliğe dikkat çekmek için 28 km'lik bir doğa yürüyüşü yaptı.

29.04.2014 15:37  Güncelleme: 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumartesi günü iğneada Longoz ormanları içerisinde patika yürüyüşü yapan doğa dostu Rıdvan Şükür, bataklıkları, tatlısu göllerini ve kıyı kumullarını içine alan doğa yürüyüşünde eşsiz doğa harikası bölgenin korunması ve yok olmaması için daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi. Bölge ormanlarının yeşilliği ve temiz havası ile insanları etkilediğini söyleyen dağcı Şükür, İğneada ve çevresinin, ülkemizde birbiriyle ekolojik olarak bağlı ekosistemler zincirini oluşturan ender yerlerden olduğunun uzmanlarca bilindiğini söyledi. Istıranca dereleri projesinin longoz ormanlarını yok etme sonucunu ortaya çıkaracağını ifade etti. Önümüzdeki yaz bölge derelerinden İstanbul'a su çekilmesinin zengin bitki örtüsüne sahip longoz ormanları için tehlike oluşturacağını söyledi. Bölgedeki derelerin sularının kesilerek barajlara aktarılmasının ormanları tamamen yok edeceğini dile getirdi.

Rıdvan Şükür, İğneada Longoz ormanlarının; içinde 610 bitki, 314 böcek, 233 kuş, 47 memeli, 25 sürüngen, 28 balık türünü içinde yaşatan Avrupanın en büyük su basar ormanı olduğunu söyledi. Şükür, bölgenin doğal yapısının İstanbul'a içme suyu projesi ile bozulacağını belirtti. Rıdvan Şükür,Yüzlerce canlıya ev sahipliği yapan Zengin biyolojik çeşitliliği, birbiriyle doğrudan ilişkili ve farklı yaşam alanları ile İğneada Longozlarının, ülkemizin de içinde bulunduğu ılıman kuşakta eşsiz bir konuma sahip olduğunun her kes tarafından bilindiğin ifade etti Bölgenin; tatlı ve tuzlu su gölleri, kıyı kumulları, tatlı ve hafif tuzlu bataklıkları, su basar ormanları, yaprak döken meşe, kayın, gürgen,dişbudak, kızılağaç gibi karışık ağaç türlerinden oluşan orman tiplerinin hepsini barındırdığını ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rıdvan Şükür, İğneada Longoz Ormanları için Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement