Rıdvan Şükür, Karia yolunda yürüdü. - Son Dakika
Güncel

Rıdvan Şükür, Karia yolunda yürüdü.

Rıdvan Şükür, Karia yolunda yürüdü.

Akdeniz'den Ege'ye, geçmişten günümüze uzanan binlerce yıllık kültürel, tarihi Karia yolunda yürüyen dağcı Rıdvan Şükür, antik dönem Karia şehirlerinden bir kısmını fotoğrafladı.

02.11.2016 08:30  Güncelleme: 08:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsmini antik çağda bu bölgede yaşamış Karia medeniyetinden alan yürüyüş rotasının Muğla ili içerisinde kalan kısmında yürüyen Şükür, el değmemiş koylardan, tepelerden ve irili ufaklı, kimisi sadece yürüyerek ulaşılabilen antik kentlerden geçen egzotik; antik Anadolu bir ticaret yolu olduğunu söyledi, ayrıca Dağcı Şükür, Karia Yolu'nun az bilinen ama geçmişi 4 bin yıllık trekking rotası olduğunu belirtti.

Milas'taki anıt mezardaki kazıdan neler çıkacak?

Türkiye'nin güneybatısında Büyük Menderes Nehri ile Dalaman Çayı arasında kalan bölgenin M.Ö. 2 bin yılın sonlarından itibaren Karia olarak bilinen bölgenin Muğla ili sınırları içerisindeki patikalarda yürüyen dağcı Şükür, Karia medeniyetinin bıraktığı izlerin peşinde Milas'a uğradığını günümüzde leylek yuvası olan bir sütun nedeniyle "uzun yuva" olarak adlandırılan bölgede yapılan kazıyı gördüğünü, bu anıtmezarda devam eden kazıda yeni çıkacak arkeolojik bulguları merakla beklediğini söyledi..

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rıdvan Şükür, Karia yolunda yürüdü. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement