Rihanna'dan Yasak Bir Dine Özgü Kıyafet - Son Dakika
Magazin

Rihanna'dan Yasak Bir Dine Özgü Kıyafet

Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan dünya yıldızı şarkıcı Rihanna, Instagram'dan rastalı saçları ve rastafari elbisesini sergiledi.

08.11.2016 16:18  Güncelleme: 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barbados'dan çıkma bir dünya starı olan Rihanna, Etiyopya'ya özgü bir kültür ve din anlayışı olan Rastafarianizm stilinde giyindi. Rastalı saçları ve bu kültürü yansıtan kıyafeti ile dikkat çekti.

BİR DİNE ÖZGÜ KIYAFET: RASTAFARİANİZM NEDİR?

Rastafarianizm, Etiyopya'nın son imparatoru olan Haile Selassie'yi (Ras Tafari Makonnen: Veliaht Tafari Makounnen) Tanrı'nın dünyadaki yansıması olarak gören dinin ve bu dine bağlı olarak ortaya çıkmış olan inanış ve düşünce biçiminin adıdır. Bob Marley'in de mensuplarından biri olduğu bu dinin kurucusu Leonard Howell olarak bilinir.

Rihanna'dan Yasak Bir Dine Özgü Kıyafet

Mısır kökenli Ra dinlerinin Hristiyanlık ve Musevilik ile karışımından oluşan bir dindir. Musa'nın asıl yol gösterdiği kutsal kavimin Siyahlar, özellikle de Etiyopyalılar olduğunu savunur. Rastafaryanizm'de vaat edilmiş topraklara Zion (bir anlamda cennet) denilmektedir. Rastafaryanlar kendi içlerinde birçok kola ayrıldıklarından değişik inanışlara ve Jah kavramına sahip olabilirler.

TANRILARININ ONLARI SAÇLARINDAN TUTUP CENNETE GÖTÜRECEĞİNE İNANIYORLAR

Rastalar saçlarını taramaz ve kesmezler. Bu şekilde uzayan saçlar bir süre sonra Dreadlock isminde saç yaparlar. Rastalar bu şekilde Jah'ın uzun tırnaklarıyla bir gün onları yeryüzünden alıp Zion'a götüreceğine inanırlar. Günümüzde Dreadlock şeklindeki saçlar trend haline gelmiştir ama çoğu Rastafari bu saçın stil olarak kullanılmasına karşıdır.

SİYAH IRKININ ÜSTÜNLÜĞÜ BENİMSENİYOR

Rastafari hareketinin ilk vaizlerinden olan Leonard Howell, yayınladığı ilk doktrin ile siyah ırkının en üstün ırk olduğunu savunarak dönemin Etiyopya imparatoru Ras Tafari Makonnen'i üstün insan ilan etti. İddialarına göre Makonnen, dünyaya geri dönmüş bir mesih idi. 1923-1933 yılları arasında bu akımın öncüleri, kiliselere ve dönemin diğer otoritelerine savaş açtı.

İşte Rihanna'nın Instagram üstünden yaptığı o paylaşım:

Rihanna'dan Yasak Bir Dine Özgü Kıyafet

Rihanna\'dan Yasak Bir Dine Özgü Kıyafet

Son Dakika Magazin Rihanna'dan Yasak Bir Dine Özgü Kıyafet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement