Rio Karnavalı'nın Gündeminde Zika Var - Son Dakika
Güncel

Rio Karnavalı'nın Gündeminde Zika Var

Brezilya'nın en ünlü etkinliği Rio Karnavalı'nda ülkede sıklıkla görülen Zika virüsü unutulmadı ve hastalığa dikkat çekildi.

06.02.2016 23:58  Güncelleme: 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en ünlü açık hava eğlencelerinden biri olan Brezilya'daki Rio Karnavalı tüm renkleriyle sürüyor.

Cuma günü yapılan açılışın ardından Samba okulları Sambadrome'da muhteşem bir gösteri düzenledi. Okullarını birinci yapabilmek için yarışan dansçıların heyecanı görülmeye değerdi.

Karnavalda hayati konular da en az eğlence kadar ciddiye alındı. Zika salgınının yayılmaya başladığı Olinda kasabasındaki dans gösterileri insanları hastalığa karşı bilinçlendirmek içindi: Biz müzik ve kültürle harmanlayarak insanların Zika, humma veya sıtma gibi hastalıklara karşı evlerini temiz tutmaları için dikkatlerini çekmek istedik.

Dansçılar tabutta taşınan bir sivrisinek maketiyle halkın dikkatini çekmeye çalışırken, askerler de insanlara hastalıktan korunmak için neler yapmaları gerektiğini gösteren broşürler dağıttı.

Rio Karnavalı\'nın Gündeminde Zika Var

Son Dakika Güncel Rio Karnavalı'nın Gündeminde Zika Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • dürbünlü: bu rezillik ne yav,kemelizim brazilyaya iyice yayilmis. 3 2 Yanıtla
  • cem tuna: helal dürbünlü,yorumlarina bayiliyorum,cok süper yorum yapiyorsun. 2 3
  • SURİYE ve IRAK Gibi Olmak İstemiyorsak. Ülkemize : SURİYE ve IRAK Gibi Olmak İstemiyorsak. Ülkemize sahip çıkalım... 4 0 Yanıtla
  • SURİYE ve IRAK Gibi Olmak İstemiyorsak. Ülkemize : Doğu ve Güney Doğulu Vatandaşlar Şehirlerine Sahip çıkmalılar... PKK Belasını aralarından koymalılar yoksa ALLAH korusun sonumuz iyi olmayacak... 2 1 Yanıtla
  • Sivridil: Vali denizi gonderin kemalistlik bulastirayim, cem tuna , durbunlu ve halk 2 0 Yanıtla
  • almanci: bence seda 42 buraya yorum yapmaz 1 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: SİYASİ İKTİDAR SAYESİNDE İSLAM DİNİ CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA GÖRMÜŞ OLDUĞU ZARARI HİÇ BİR DÖNEMDE GÖRMEMİŞTİR ÇIKARMIŞ OLDUĞUNUZ KIYAMET FİTNESİ İLE BİRLİKTE SAHTE HİLAFETÇİLİK SAHTE DİNCİLİK ALLAH İLE ALDATMAYI İLKE EDİNMENİZDEN DOLAYI CEMAAT EHLİNİ CAMİLERDEN UZAKLAŞTIRMAYI BAŞARMIŞ OLDUNUZ VATANA MİLLETE BAYRAĞA CUMHURİYETE DEMOKRASİYE ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA LAİK DÜZENE YURDUN HER KARESİNDE YATMAKTA OLAN AZİZ ŞEHİTLERİMİZE KARŞI BİR İHANET SÜRECİ İLE BİRLİKTE SAVAŞ BAŞLATMIŞ OLDUNUZ. 0 0 Yanıtla
  • makaryos: karnavala türkiye dans ekipi gönderecekmi 0 0 Yanıtla
  • Osmaniye'de 1950'lerden kalma traktörüyle çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan
    12:00 Osmaniye'de 1950'lerden kalma traktörüyle çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan, 1950'lerde üretilen, hurda fiyatına satın alıp tamir ettiği traktörünü hem tarımda hem de günlük işlerinde kullanıyor. Yavuzarslan, traktörüne çok özen gösterdiğini ve satmayı düşünmediğini belirtiyor.

  • Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak
    12:00 Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin rüzgar enerjisi alanında Avrupa'da en iddialı 5 ülkeden biri olduğunu belirterek, İzmir'in bu liderlik sürecinin Türkiye'de öncü şehri olacağını söyledi. Kacır, İzmir'e yapılan yatırımlar ve kurulan altyapılarla Türkiye'nin rüzgar enerjisinde lider ülke olacağını ve yerli türbinlerin kullanılmasını hedeflediklerini ifade etti.

  • Amasya Merzifon'da Otomobil ve Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı
    12:00 Amasya Merzifon'da Otomobil ve Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı

    Amasya'nın Merzifon ilçesinde, H.T. idaresindeki bir motosiklet ile T.Ö. yönetimindeki bir otomobil çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Yalova'da Tersane İş Kazası: Kule Vinç Devrildi, Operatör Hayatını Kaybetti
    12:00 Yalova'da Tersane İş Kazası: Kule Vinç Devrildi, Operatör Hayatını Kaybetti

    Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan bir tersanede meydana gelen iş kazasında, kule vinç devrilerek operatör Ziya Yamaç'ın hayatını kaybetmesine neden oldu. Şiddetli rüzgarın etkisiyle devrilen vinç, onarım için bekleyen bir geminin üzerine düştü ve Yamaç'ın kabininde sıkışmasına yol açtı. Olay yerine AFAD, Altınova, Yalova ve Çiftlikköy belediyeleri itfaiye ekipleri sevk edildi. Uzun uğraşlar sonucunda Yamaç'ın cansız bedeni kurtarılarak Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

  • Konya'da otomobilin otobüs durağına çarpması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti
    11:59 Konya'da otomobilin otobüs durağına çarpması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti

    Konya'da kontrolden çıkan bir otomobilin otobüs durağında bekleyen vatandaşlara çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. Kazada ayrıca 5 kişi yaralandı ve yaralılardan birinin hayati tehlikesi bulunuyor. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor
    11:57 CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor

    CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Türkiye ekonomisindeki yanlış ekonomi politikalarının tekstil sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, sektörün yarısının iflas noktasına geldiğini söyledi. Bingöl, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları dinledi ve sektörün geleceği konusunda endişelerini dile getirdi. Maliyetlerin artması, kredi imkanlarının azalması ve dış rekabetin artması gibi faktörlerin sektörü zor durumda bıraktığını ifade eden Bingöl, gereken önlemlerin alınmaması halinde Türkiye'nin üretim potansiyelinin kaybedileceğini vurguladı.

  • Konya'da Otomobilin Otobüs Durağına Çarpması Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti
    11:56 Konya'da Otomobilin Otobüs Durağına Çarpması Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti

    Konya'da Bekir Taşkın'ın kontrolünü yitirdiği otomobilin otobüs durağına daldığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti. Kazada 6 kişi otobüs durağında beklerken, araç içinde sürücüyle birlikte 3 kişi bulunuyordu. Yaralananlar hastaneye kaldırıldı ve sürücünün epilepsi hastası olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

  • Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor
    11:55 Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, bulundukları lastik botun batması sonucu denizde kaybolan düzensiz göçmenleri arama çalışması 5. gününde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları, jandarma, polis, sağlık, AFAD, Liman Başkanlığı ekiplerinin işbirliğinde sürdürülüyor. Bugüne kadar 2 kişi kurtarılırken, 22 kişinin cesedine ulaşıldı ve 1 kişi göçmen kaçakçılığı şüphesiyle tutuklandı.

  • Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün ev ziyareti mitinge dönüştü
    11:55 Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün ev ziyareti mitinge dönüştü

    Dikili Belediye Başkanı ve CHP Adayı Adil Kırgöz'ün ev ziyareti, yoğun ilgi nedeniyle mitinge dönüştü. Kırgöz, 'Az laf, çok iş üreterek Dikili'mize hizmet ettik, yeni dönemde de hizmetlerimiz devam edecek' dedi.

  • Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
    11:54 Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 5'inci günde de devam ediyor. Olay sonucunda 4 göçmen sağ kurtarılırken, 22 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde devam ettiği belirtildi.

  • Pursaklar Belediyesi'ndeki Nezaket Okulu Öğrencileri Tekne Orucu Tuttu
    11:54 Pursaklar Belediyesi'ndeki Nezaket Okulu Öğrencileri Tekne Orucu Tuttu

    Pursaklar Belediyesi'ne bağlı Nezaket Okulu öğrencileri, Ramazan ayı ile birlikte tekne orucu tutarak öğle ezanı ile birlikte iftarlarını yaptı. Pursaklar Belediyesi bağlı Nezaket Okulundaki minik öğrencileri, oruca alıştırmak ve bu ayın ehemmiyeti hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla bir Ramazan ayı geleneği olan, tekne orucu etkinliği düzenleyerek çocukları oruçla tanıştırdı.


Advertisement