Rio'ya Gidemediğimiz İçin Çok Üzgünüz" - Son Dakika
Spor

Rio'ya Gidemediğimiz İçin Çok Üzgünüz"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Türk voleybolunun erkek ve plaj branşlarında gelişiminin devam ettiğini belirterek, "Bayan voleybolunda maalesef olimpiyat bizi hedefimizden saptırdı.

14.06.2016 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALİ KORKMAZ - Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Türk voleybolunun erkek ve plaj branşlarında gelişiminin devam ettiğini belirterek, "Bayan voleybolunda maalesef olimpiyat bizi hedefimizden saptırdı. Daha fazla çalışarak yeni jenerasyonları hızla yerleştirip 4 ve 8 senelik periyotlar halinde takımlarımızı oluşturmak durumundayız" dedi.

Mutlugil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, voleybol liglerinde seviyenin her geçen yıl yükseldiğini ve geride kalan sezonda heyecanının üst düzeyde yaşandığını kaydetti.

Geçen yıl uygulamaya konulan Görüntülü Değerlendirme Sistemi'nin bu yıl final grubunun yanı sıra klasman ve baraj etaplarında da kullanıldığını hatırlatan Mutlugil, "Hatta dünyada ilk kez, 2. Lig'de yarı final ve final maçlarında da kullanarak bir ilke imza attık. İstenmeden de olsa maç sonuçlarına etki edebilen hakem hatalarını en alt seviyeye indirerek kulüplerimizin yatırımlarının heba olmamasına, hedeflerine ulaşabilme mücadelesi yaparken haksızlığa uğramamalarına yardımcı olmuş olduk." diye görüş belirtti.

Mutlugil, 1. Lig'e Anadolu'dan yeni takımların çıkmasını, Türk voleybolunun gelişimi ve tüm ülkeye yayılması adına sevindirici bulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Seyirci katılımının Anadolu'da ve özellikle 1. Lig final etaplarında iyi olması, sporcuları motive etti ve gelecek yıllar için de bir gösterge oldu. Liglerle ilgili yaptığımız tüm istatistiklerdeki değerlerin bir önceki sezona göre daha iyi noktalara gelmiş olmasından da ayrıca mutluluk duyduk. Ligi sorunsuz bir şekilde tamamladık. Umut ediyorum bu seviyemizi koruduğumuz sürece ülke voleybolunun gelişimine liglerimiz daha hızlı katkı sağlayacaktır."

Ligde gelecek sezon için statüler hakkında herhangi bir kararlarının olmadığını kaydeden Mutlugil, "Denediğimiz bir çok sistem var, sezon bitiminin ardından kulüplerimizle bir toplantı yaptık, bize uygun bir sisteme bir kaç hafta içinde karar vereceğiz." ifadelerini kullandı.

" Rio'ya gidemediğimiz için çok üzgünüz"

Özkan Mutlugil, kadın voleybol takımının en önemli hedefinin 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak olduğunu ancak bunu başaramadıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rio'ya gidemediğimiz için çok üzgünüz. Maalesef olimpiyat elemesinde başarılı olamadık. Olimpiyatlara katılım için Avrupa kıtasının kotası bir tane düştü, diğer kıtaların kotalarında artış oldu. Ev sahibi olduğumuz Ankara'daki turnuvada maalesef çok kötü oynadık. Özellikle İtalya maçında hiç beklemediğimiz şekilde mağlup olduk. İtalya'yı yenmemiz gerekiyordu. Teknik kadro ve oyuncular elinden geleni yaptılar ama maalesef sporda olabiliyor. Çok tecrübeli oyunculara sahibiz, bir olimpiyat, birkaç Avrupa Şampiyonası yaşamış çok tecrübeli bir kadromuz var fakat o kadroların da belli tecrübelerden ve yaşlardan sonra belli sağlık sorunları çıkıyor. Bazı dönemlerde o üst düzey performans seviyesi yakalanamıyor. Sonuçta hedefimiz gerçekleştiremedik. Şimdi 2020 ve 2024 olimpiyatlarını planlayacağız."

Genel olarak erkek ve plaj voleybolunda gelişim içinde olduklarını aktaran Mutlugil, "Bayan voleybolunda maalesef olimpiyat bizi hedefimizden saptırdı. Daha fazla çalışıp yeni jenerasyonları hızla yerleştirip 4 ve 8 senelik periyotlar halinde takımlarımızı oluşturmak durumundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Erkeklerde iki hedef var

Özkan Mutlugili, erkek voleybolunda Dünya Ligi 2. grup maçlarına İzmir'de başlayacaklarını belirterek, "Bu kadar rekabetçi bir grupta olmanın bizi voleybol olarak da geliştireceğini düşünüyorum. Bu seneki Dünya Ligi sonuçları ardından eylül ayındaki Avrupa Şampiyonası elemesi bizim önemli hedeflerden ikisi." diye konuştu.

Ülke olarak plaj voleyboluna geç başlandığını kaydeden Mutlugil, "Son 3 senede dünya sıralamasındaki yerimizi ciddi bir şekilde değiştirdik. Bir takımımız Murat Gignoğlu ve Volkan Göğtepe ikilisi 19 Haziranda Norveç'te Avrupa kıta elemesine katılacak, burada son şansımızı deneyeceğiz. İlk 3 takım arasına girdiğimiz takdirde bir hafta sonra Rusya'nın Soçi kentinde dünya elemesine giderek plaj voleybolunda Rio Olimpiyatları'na katıma mücadelesi vereceğiz." şeklinde görüş belirtti.

Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatı

Özkan Mutlugil, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Şampiyonlar Ligi'nde son dönemde maçlar arasında kalite farkının gözetilmeye başlandığını belirterek, Türk takımlarının da belli kategorilerde çapraz eşleşmeyle elenmek zorunda kaldığını kaydetti.

CEV'de başkan vekili seçilmesinin ardından sorunları daha iyi anlatma imkanı bulduğunu kaydeden Mutlugil, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu seneden itibaren Şampiyonlar Ligi'nde yeni bir formata geçildi. Mücadele bayanlarda 5, erkeklerde de 6 grupta yapılacak ve her ülkenin bu gruplara kalma ihtimali olacak. Bu sistem Avrupa'da yeni bir voleybol hareketi başlatacak. Çünkü çok ufak voleybol ülkelerinin dahi iyi kulüpleri varsa, Şampiyonlar Ligi'ne otomatik olarak katılabilecekler ve süreçleri geçtikten sonra da belki de Şampiyonlar Ligi şampiyonu olacaklar. Ayrıca uygulanacak eleme sistemi her takımın belli bir kalitede olmasını sağlayacak ve üst düzey gruplar oluşturacak. Oynanacak her maçın üst düzey olmasını planlıyoruz. Bu da voleybolun Avrupa'da gelişimini sağlayacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Rio'ya Gidemediğimiz İçin Çok Üzgünüz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi
    01:01 Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi

    Corendon Alanyaspor Teknik Sorumlusu Orhan Çıkırıkçı, Galatasaray maçında kırmızı kart gören Teknik Direktör Fatih Tekke ile ilgili, 'Çok kolay bir pozisyonda atılması bana biraz tuhaf geldi. Gelip uyarabilirdi. Önümüzdeki haftalara bakacağız' dedi.

  • Okan Buruk:
    00:45 Okan Buruk: "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, 'Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi' dedi.

  • Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi
    00:25 Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi

    Bafra Kuş Cenneti'nde, Turizm Haftası kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Etkinlik, bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini göstermek ve bisiklet turizmini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi. Samsun Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve birçok bisiklet tutkunu etkinliğe katıldı.

  • Okan Buruk: Galatasaray'ı şampiyon yapmak için 6 maç kaldı
    23:50 Okan Buruk: Galatasaray'ı şampiyon yapmak için 6 maç kaldı

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi" dedi.

  • Samsun'da görevli polis memuru görevi başında hayatını kaybetti
    23:49 Samsun'da görevli polis memuru görevi başında hayatını kaybetti

    Samsun'un Bafra ilçesinde görevli polis memuru Ercan Dursun, görevi başında kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Dursun için Bafra Bölge Trafik istasyon Amirliği bahçesinde tören düzenlendi. 13 yıllık polis memuru olan Dursun'un evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtildi.

  • Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç: 'Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz'
    23:11 Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç: 'Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz'

    Trendyol 1. Lig'in 30. haftasında sahasında Bodrum FK ile 1-1 berabere kalan Adanaspor'un teknik direktörü Mustafa Kemal Kılıç, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında hakem yönetimini eleştirerek, 'Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz' dedi. Kılıç, iyi oynadıkları bir maçı kazanamadıklarını ve VAR hakemine olan güvenini kaybettiğini söyledi.


Advertisement