Risk Grubundaki Gençlere "Altın Bilezik" - Son Dakika
Yerel

Risk Grubundaki Gençlere "Altın Bilezik"

Antalya Valiliği ile yedi kurumun işbirliğinde hazırlanan "Çiçekleri Soldurmayalım Projesi" kapsamında gerçekleştirilen mesleki kurslarda başarı sağlayan 102 genç, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

11.06.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valiliği ile yedi kurumun işbirliğinde hazırlanan "Çiçekleri Soldurmayalım Projesi" kapsamında gerçekleştirilen mesleki kurslarda başarı sağlayan 102 genç, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Antalya Valisi Muammer Türker, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, kurumların hayırlı ve güzel bir proje için seferber olduklarını söyledi.

Türker, toplumda suça bulaşmış ya da suça eğilimli, içinde bulunduğu ailevi ve çevresel faktörler nedeniyle dezavantaj yaşayan kesimlerin sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla projenin başlatıldığını ifade etti. Türker, böylece gençlerin hayata hazırlandığını belirterek, mesleki kurslarla daha önce 47, bugün de 32 kişinin işe yerleştirildiğini kaydetti.

Diğer öğrencilerin istihdamı konusunda da tüm kurumların ortak çalışma yürüttüğünü dile getiren Türker, "Topluma kazandırılan her bir kişi toplumsal patlamaların önüne geçiyor, fert fert sorunları çözmüş oluyoruz" dedi.

Risk altındaki gençlere mesleki eğitim

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul da proje kapsamında risk altındaki 125 genç belirlenerek beş dersli mesleki eğitime başlanıldığını aktardı.

Tonbul, 9 Ocak'ta başlayan eğitimlerin gençlerin istihdama kazandırılmalarının yanı sıra sosyalleşmelerine, kişiliklerinin gelişmesine de katkı sağlandığını vurguladı. Tonbul, boş vakitlerini iyi değerlendirmeleri amacıyla da 350 gence yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlendiğini bildirdi.

"Altın bilezik" kazandılar

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, eğitimlere katılan gençlerin birer "altın bilezik" kazandığını, bu değeri çok iyi kullanmaları gerektiğini söyledi.

Sevimçok, mesleki kursların insanları "Ne iş olursa olsun yaparım" anlayışından uzaklaştırarak, "Ben bu işi adam gibi yaparım" anlayışını benimsettiğine işaret etti.

Sevimçok, "Gençler, mesleği ne kadar doğru yaparsanız yapın, ne kadar iyi yaparsanız yapın, doğru ve dürüst ahlakla buluşmadıktan sonra sanata dönüşmez" ifadesini kullandı.

Törende sertifikaları verilen 102 genç, meslekleriyle ilgili tanıtımda da bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Risk Grubundaki Gençlere 'Altın Bilezik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement