Aşırı Sıcaklar İnekleri de Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika
Sağlık

Aşırı Sıcaklar İnekleri de Olumsuz Etkiliyor

Aşırı Sıcaklar İnekleri de Olumsuz Etkiliyor

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı İnternet Sitesi'nde yapılan açıklamaya göre artan sıcaklıklar çeşitli sağlık problemlerine neden oluyor. Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Aydın'da aşırı sıcaklar vatandaşları olduğu gibi inekleri de olumsuz etkilemeye başladı.

20.06.2016 15:31  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Aydın'da aşırı sıcaklar vatandaşları olduğu gibi inekleri de olumsuz etkilemeye başlıyor. Artan sıcaklarla birlikte keyfi kaçan ineklerin yaşadıkları stres nedeniyle süt veriminde düşüş olduğu geçen senelerde gözlemlendi.

AŞIRI SICAKLARDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Günün en sıcak saatleri olan 10.00-16.00 arasında mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılamaması, dışarda bulunulan zamanlarda açık renkli, hafif bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılmış giysiler tercih edilmesi öneriliyor. Geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapkalar takılmalı ve güneş gözlüğü kullanılması gerekli görülürken ayran gibi tuz içeren mineral bakımından zengin sıvılar tüketilmesi gereken gıdalar arasında yer alıyor. Ağır fiziki aktivitelerden kaçınarak özellikle hamile, yaşlı, kronik hastalığı olanlar, aşırı kiloluların dışarı çıkmaması öneriliyor.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya, İzmir Valiliğinden gelen resmi yazı doğrultusunda Ege Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan engelli, hamile, kalp damar hastalığı, hipertansiyon, KOAH, diyabet, kanser gibi kronik hastalığı olanların idari izinli olduklarını ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Aşırı Sıcaklar İnekleri de Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement