Iğdır'da Riskli Binaları Törenle Yıktılar - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da Riskli Binaları Törenle Yıktılar

Iğdır\'da Riskli Binaları Törenle Yıktılar

Iğdır'daki kentsel dönüşümde 12 daire, düzenlenen törenle yıkıldı. Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürü Gençtürk, "Kent genelinde 80 dairenin yıkımını gerçekleştirdik" dedi.

29.08.2014 11:11  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'daki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 12 daire, düzenlenen törenle yıkıldı.

Kent genelinde yürütülen dönüşüm çalışmaları doğrultusunda belediyeye ait metruk durumdaki lojmanlar, riskli bina kategorisinde olduğu belirlendi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından 3 blok ve 12 daireden oluşan belediye lojmanı, düzenlenen törenin ardından kepçe vurularak yıkıldı.

Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehir genelinde riskli olduğu belirlenen çok sayıda dairenin yıkıldığını söyledi.

Gençtürk, Iğdır'da ilk kez bina yıkımı için tören düzenlendiğine işaret ederek, "Iğdır halkının daha sağlam, modern ve sağlıklı binalarda yaşaması için gerekeni yapıyoruz. Bunun için de riskli binaları yıkıyoruz" dedi.

Kentte riskli olarak belirledikleri binaları bir an önce yıkıp, yerlerine sağlamlarını yapmak istediklerini vurgulayan Gençtürk, şunları söyledi:

"Kent genelinde 80 dairenin yıkımını gerçekleştirdik. Bu çalışmalar, halkımızın iyiliği içindir ve artarak devam edecek. Vatandaşlarımıza bu çalışmalar kapsamında gereken yardımlar da yapılıyor. 18 ay boyunca karşılıksız, hibesiz ve geri dönüşü olmayan kira bedelini devletimiz ödüyor. Vatandaşlarımız da büyük ilgi gösteriyor bu çalışmalara. İnşallah riskli binaları tamamen ortadan kaldıracağız."

Öte yandan, düzenlenen törene Iğdır Valisi Davut Haner ve diğer ilgililer de katıldı. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Iğdır'da Riskli Binaları Törenle Yıktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement