Antalya'daki Rixos'ta Akıllı Tatil Dönemi - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki Rixos'ta Akıllı Tatil Dönemi

Antalya\'daki Rixos\'ta Akıllı Tatil Dönemi

Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki Rixos Sungate Otel'de 'akıllı tatil' dönemi başlatılıyor.

12.10.2013 16:24  Güncelleme: 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki Rixos Sungate Otel'de 'akıllı tatil' dönemi başlatılıyor.Projeyle kapı, klima, sinema, ses ve ışık sisteminin uzaktan kontrol edilebilmesini sağlayan otokontrol sisteminin yanı sıra, tesise yerleştirilen cihazlarla tatilciler her an her konuda bilgilendirilecek.GSM operatörü Avea ile Rixos Otelleri arasında gerçekleştirilen işbirliğiyle Beldibi'ndeki Rixos Sungate Otel'de akıllı tatil uygulaması başlatılıyor. Proje, Rixos Otelleri Bölge Direktörü Cem Uzan, Avea Kurumsal İş Birimi Direktörü Tunç Taşman ve Avea Ar-Ge Direktörü Egemen Kurdoğlu tarafından düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Proje hakkında bilgi veren Uzan, hazırlık aşaması yaklaşık 1 yıl süren projeyle akıllı tatil dönemini başlattıklarını belirtti.

24 SAAT ONLINE HİZMET

Tatilciler kapıdan içeri girdiği andan itibaren akıllı çözümlerle fark yaratacaklarına inandıklarını vurgulayan Uzan, İşbirliği projemizi ilk etapta yön bulmak için gerçekleştirmiştik. Projeye ait yazılımı şu ana kadar aktif kullanan misafir sayısı 38 bine ulaştı. Kullanıcıların yüzde 40'ını Ruslar oluşturdu. Kapı, klima, ses ve TV müzik sisteminin uzaktan kontrol edilmesini sağlayan otomasyon sisteminin yanı sıra, tesis içine yerleştirilecek kiosklarla her saniye misafirimizi bilgilendirerek, 24 saat online misafir ilişkilerini sağlayacağız dedi.

CEP TELEFONUYLA KONTROL

Otel oda kapılarının cep telefonlarıyla açılması projesini de Avea ile birlikte geliştirdiklerini anlatan Uzan, müşterilerin marka ve model gözetmeksizin akıllı cep telefonlarını kullanarak, şifrelenmiş ses dosyasıyla oda kapılarını açabileceğini söyledi. Birçok işlemin sadece cep telefonu ya da tablet bilgisayar kullanarak yapılabileceğini aktaran Uzan, hazırladıkları teknolojinin en büyük avantajının ise mevcutta kullanılan eski sistemlere entegre edilebilmesi olduğuna işaret etti.

TATİL HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Turizm sektöründe sadece kaliteli hizmet vermenin yetmediğini anlatan Avea Kurumsal İş Birimi Direktörü Tunç Taşman ise şunları söyledi

Teknolojiden en iyi şekilde faydalanan ve akıllı çözümlerle hizmet kalitesini artıran, müşterilerine daha farklı deneyimler yaşatan firmalar, rekabette bir adım öne geçiyor. Bu proje, müşterilerin tatil hayatını kolaylaştırıyor ve hoş bir deneyim yaşatıyor. Akıllı duraklar, otel müşterilerine benzersiz bir deneyim sunmak amacıyla geliştirildi. Ziyaretçilerin görüntülü görüşme yapabildiği akıllı duraklar, ayrıca tesis hakkında ihtiyaç duyulan tüm bilgi ve haberleri verebilen danışma noktası haline getirildi. Misafirlerin cep telefonlarına gün içinde farklı bilgilendirmeler mesaj yoluyla iletilebiliyor.

BASIN MENSUPLARINA TANITILDI

Bilgilendirme toplantısının ardından basın mensuplarına söz konusu proje tanıtıldı. Otel içindeki 3 katlı ve günlüğü 15 bin dolar olan bir villaya kurulan sistem, şirket yetkilileri tarafından ayrıntılı olarak anlatıldı. Villada en son kalan müşterinin Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov olduğunu hatırlatan Cem Uzan, Sistem, villalarda seneye uygulanacak. Yeni yapılacak bütün Rixos otellerinde bu sistemin altyapısını kuracağız dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'daki Rixos'ta Akıllı Tatil Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement