Rıza Çalımbay'dan Mersinlilere Takıma Sahip Çıkın Çağrısı - Son Dakika
Spor

Rıza Çalımbay'dan Mersinlilere Takıma Sahip Çıkın Çağrısı

Rıza Çalımbay\'dan Mersinlilere Takıma Sahip Çıkın Çağrısı

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Mersin’in ileri gelenlerinin kulübe sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, "Hakikaten çok sıkıntılar yaşayacağız. Burada herkesin kulübe sahip çıkması gerekiyor.

26.01.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Mersin'in ileri gelenlerinin kulübe sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, "Hakikaten çok sıkıntılar yaşayacağız. Burada herkesin kulübe sahip çıkması gerekiyor. Taraftar da ona bağırıyor, buna bağırıyor bu çözüm değil. Taraftarlar bence tamamen takıma sahip çıkmalı" dedi.

Bir otelde basın toplantısı düzenlenen teknik direktör Rıza Çalımbay, ikinci yarının biraz sıkıntılı geçeceğini söyledi. Devre arası çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Çalımbay, "Gerçekten çok güzel bir çalışma ortamında idmanlarımızı yaptık. Kampta istediklerimizi aldık. En önemli olan, oradaki bütün hazırlığın amacı Başakşehir maçıydı. O maça da çok iyi bir şekilde başladık, iyi şekilde götürürken tekrar kötü duruma düştük, tekrar galibiyeti yakaladık ama gol yedik. Oradan puanla döndük. O puan gayet iyi bir puan ama bana göre galibiyetle bitirebileceğimiz bir maçtı. Çünkü son dakikalarda gol yedik. Yemememiz gereken bir goldü. Çünkü devre arasında çalışmalarımızda sadece sahada çalışma dışında ilk yarıda oynadığımız bütün maçları, yediğimiz golleri tek tek inceledik. Tek tek hatalarımızı konuştuk, antrenmanlarda çalıştık. Ama maalesef yine aynı golleri yedik. O yüzden bireysel hatalara yapabileceğimiz bir şey yok. Gerçekten bunları beklemiyorduk. Nerede olursak olalım, hangi takımla oynarsak oynayalım mutlaka galibiyet için oynuyoruz. Beşiktaş maçı oynayacağız, o maçta da aynı şekilde düşüncemiz galibiyet" şeklinde konuştu.

"TRANSFER YASAĞI BİZİ SIKINTIYA SOKTU"

Yarın evlerinde Türkiye Kupası'nda Bursaspor ile oynayacaklarını hatırlatan Çalımbay, "Bu kupa maçında biraz sıkıntılıyız. Biz 18 kişiyi yarın için zor çıkardık. A2'den bir oyuncu alarak 18 yapabildik. Bir transfer yasağımız var. Zaten bizi bütün sıkıntıya sokan bu. Onun için de takviye yapamamamız bir dezavantaj oldu. Şimdi yarınki maçta mümkün olduğu kadar az şans verdiğimiz arkadaşları oynatmayı düşünüyordum ama maalesef bazı arkadaşlarımız zaten şu anda sakat. Durumları bile belli değil. Serkan Balcı, Vederson, Sinan Kaloğlu, Oktay, Welliton sakat. Bunların büyük ihtimalle oynamama durumları var. Bu sadece kupa maçında değil, Beşiktaş maçı için de geçerli. Bugün oyuncuların MR'ları çekilecek, ondan sonra belli olacak. Eren'in kişisel sorunları var, onu da kadroya almadık. Kupanın bize zor gelebileceğini düşünüyoruz. İnşallah bu turu geçeceğiz ama ilerde kesinlikle zorlanabiliriz. Yarınki kupa maçı kendi sahamızda ve bunu iyi bitirmemiz gerekiyor. Çünkü final maçı. Biz Bursaspor'u yenersek gruptan çıkmayı garantiliyoruz. Bursaspor takımının gücünü biliyoruz. Belki de kupada gidenlerin içinde tam kadroya yakın bir kadro ile çıkan tek takım Bursaspor. Biz de Beşiktaş maçını düşünerek bir kadro oluşturacağız" diye konuştu.

"İKİNCİ YARIDA OYNANAN MAÇLARIN HİÇBİRİNİN TELAFİSİ YOK"

Tek temennilerinin transfer yasağının kalkması olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Birkaç takviye bizim işimizi kolaylaştıracak. Ancak olmasa da yapacak bir şey yok. Yolumuza bu kadromuzla devam edeceğiz. Bizim için kim iyiyse, kim formda ise o arkadaşımız oynatacağız. Ancak şu bir gerçek, yediğimiz goller iyi goller değil. O kadar anlatmamıza rağmen, o kadar söylememize rağmen o yediğimiz ilk gol olsun, yediğimiz ikinci gol olsun onları bırakın verdiğimiz pozisyonlar hiç iyi değil. Ne kadar çalışsak da, ne kadar üstünde dursak da bu hatalar oluyor. Tabi biz bunların hepsini telafi etmeye çalışacağız. Bizim kadromuz bu. Ben kadromdan memnunum. İlk yarıda oynayan, bütün puanları alan, çok iyi işler yapan bu takım. Yine aynısını yapacaklardır, ben onlara yürekten inanıyorum. Bir takviye olsaydı, artı bir güç olsaydı çok iyi olurdu. Biz bir kere kendi havamızı kaybetmedik. Biz yolumuza daha iyi devam edeceğiz. Şu bir gerçek, ligdeki maçları da görüyorsunuz, maçlar kıran kırana geçiyor ve telafisi olmayan maçlar oynanıyor. Bu ikinci yarıda oynanan maçların hiçbirinin telafisi yok. Biz bunların hepsinin farkındayız. Bizi tek korkutan bu kupa maçlarında yolumuza devam ettiğimiz takdirde sakat verirsek, başka problemler olursa... Biz şimdi Beşiktaş maçını düşünüyoruz, en az 6 tane oyuncumuzun oynamama durumu var" ifadelerini kullandı.

"HAYATIM BOYUNCA BÖYLE BİR FİKSTÜR GÖRMEDİM"

Fikstürde yer alan son 5 maça dikkat çeken Çalımbay, "Bizim son 5 maçımıza baktığınız zaman Galatasaray deplasman, ardından Fenerbahçe deplasman, arkasından Gençlerbirliği ile içeride oynadık, Başakşehir deplasmanı oynadık ve bu hafta Beşiktaş ile deplasmanda oynuyoruz. İstanbul'da hangi takım varsa hepsiyle oynuyoruz. Bu takımlara bir bakın ligin ilk 4'ünde yer alan takımlar. Bir tek bizim üzüldüğümüz maç bunların içinde Gençlerbirliği maçı. Onun dışında diğerleri 3 ihtimalli maçlar. Galatasaray maçını oynadığımız oyunla rahatlıkla kazanmamız gerekiyordu ama kazanamadık. Bu maçı da kazanmamız gerekiyordu ama kazanamadık. Ne antrenörlük hayatımda ne de futbolculuk hayatımda böyle bir fikstür gördüm. Sıralama böyle gidince kazanamama durumu olabiliyor" dedi.

"EN AZ 10 KİŞİ GÖNDERİYORDUM"

Transfer yasağı olmasıydı en az 10 futbolcuyu göndereceğine vurgu yapan Çalımbay, "4 tane oyuncu alıp kapatıyordum transferi. Şimdi taraftar ona bağırıyor, buna bağırıyor, bu çözüm değil. Bizim elimizde başka oyuncumuz yok. Oyuncularımız bunlar. Şu anda bizim elimiz kolumuz bağlı. Bana göre hiç oyuncularla uğraşmasınlar. Pedriel benim babamın oğlu değil. Biz kim takıma yararlı olacaksa oyun oynatmaya çalışıyoruz. Yoksa Pedriel oynamış, bu oynamış beni ilgilendirmiyor. Mehmet Taş benim babamın oğlu mu? Çocuk çıktı, çalıştı, çalıştı buyur oyna dedim. Belki o beklemiyordu bile oynayacağını ama biz koyduk oynadı, golünü de attı bu kadar. Bize Berkan diyorlar. Berkan oynasın, oynatalım. Kendi oynayacak, ben oynatacak değilim. Onun için de taraftarlar öyle şeylerle uğraşacaklarına bence takımına tamamen sahip çıkmaları gerekiyor. Biz şimdi transfer yapamazsak bu kadroylayız. Onun için herkesin burada 4 elle takımına sarılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Mersin'in ileri gelenlerinin de takıma sahip çıkması gerektiğine dikkat çeken Çalımbay, şunları söyledi:

"Hakikaten çok sıkıntılar yaşayacağız. Burada herkesin kulübe sahip çıkması gerekiyor. Kulübün kongresi vardı, kongre bir ay ileriye atıldı. Bu kongrenin bence şimdi yapılması gerekiyordu. Çok iyi bir yönetimin tekrar gelmesi gerekiyordu ama maalesef olmuyor. Şu anda bizim yaşadığımız sıkıntı büyük ihtimalle transfer yasağı da geldiği zaman iyice kötü olacak. Bizim, Beşiktaş maçını saymayın, içeride mağlubiyetimiz yok. Deplasmanda da bir tane galibiyetimiz var. Demek ki bize deplasmana göre oyuncu lazım. Nasıl alacaksın, alma şansın yok. Biz ilk yarıda gördük, bazı bölgelere takviye lazım. Bizim en büyük sıkıntımız deplasman maçları. Kulüpte şu anda ödeme sorunu yok. Herkes maaşını almıştır. Burada kimsenin alacağı yok. Ama eskiden var. Bunları da verdiği zaman kulübün şu anda kimseye ne bir maaş ödemesi var ne de peşinat ödemesi. Sadece tek sıkıntı eskilerin bir an önce ödenmesi gerekiyor." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Rıza Çalımbay'dan Mersinlilere Takıma Sahip Çıkın Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement