Rize: 12. Ayder Kültür Ve Doğa Festivali - Son Dakika
Güncel

Rize: 12. Ayder Kültür Ve Doğa Festivali

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'ndeki Ayder Yaylası'nda, bu yıl 12.'si düzenlenen Ayder Kültür ve Doğa Festivali bugün başladı.

10.06.2006 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'ndeki Ayder Yaylası'nda, bu yıl 12.'si düzenlenen Ayder Kültür ve Doğa Festivali bugün başladı.

Bin 200 rakımlı yaylada düzenlenen festivale binlerce kişi katılırken, festival kapsamında dünyanın en uzun horon halkası oluşturulmaya çalışıldı. Halkanın başını Rize Valisi Enver Salihoğlu, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Yaşar Metin Kesimal, AK Parti Rize milletvekilleri Abdulkadir Kart, İmdat Sütlüoğlu ile Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce çekti. Ayder merkezinden başlayan ve Kaçkar Dağları'na doğru uzayan 5 kilometrelik bir alanda yapılan dünya horon halkası rekor denemesinde, yaklaşık 6 bin kişi aynı anda horon oynamayı başardı. Noter tarafından tespit edilen horon halkası için önümüzdeki günlerde Guinnes Rekorlar Kitabı'na başvurulacak. Geçen yıl yaylada yapılan denemede yaklaşık 3 bin kişi aynı anda horon oynamıştı.

Öte yandan yöreye has mıhlama pişirilerek misafirlere ikram edilirken, mıhlama 15 metre uzatılarak rekor denemesi gerçekleştirildi. Uzatılan mıhlama noter huzurunda tasdik edildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rize: 12. Ayder Kültür Ve Doğa Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement