Rize Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten Ergenekon Yorumu: Karar Geçmişte İşlerin Doğru Götürülmediği... - Son Dakika
Güncel

Rize Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten Ergenekon Yorumu: Karar Geçmişte İşlerin Doğru Götürülmediği...

Rize Başbakan Yardımcısı Şimşek\'ten Ergenekon Yorumu: Karar Geçmişte İşlerin Doğru Götürülmediği...

Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten Ergenekon yorumu: Karar geçmişte işlerin doğru götürülmediği anlamına geliyorBaşbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Yargıtay'ın Ergenekon davasında yerel mahkemenin kararını bozmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

21.04.2016 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten Ergenekon yorumu: Karar geçmişte işlerin doğru götürülmediği anlamına geliyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Yargıtay'ın Ergenekon davasında yerel mahkemenin kararını bozmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Yargının farklı kararlar almasının geçmişte bu işlerin doğru götürülmediği anlamına geldiğini ifade eden Şimşek "Geçte olsa geçmişte yapılan bir takım hataları telafi edecek kararlar veriliyorsa hayırlı olsun? dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Ekonomi Topluluğu tarafından düzenlenen 1'inci Ekonomi Zirvesi'ne katılmak üzere Rize'ye gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Rize Valiliği'ni ziyaret etti, şeref defterini imzaladı. Rize'de olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faizi yüzde 10.5'ten 10'a indirmesiyle ilgili bir soru üzerine, prensip olarak Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin kararlarını değerlendirmediğini belirterek soruyu yanıtsız bıraktı.

Daha sonra Rize'nin Ak Partili Belediye Başkanı Reşat Kasap'ı ziyaret eden Mehmet Şimşek, bir gazetecinin turizm sektöründe yaşanan gerilemeye ilişkin sorusu üzerine, Türkiye'nin yıllık yaklaşık 40 milyon yabancı turist sayısı ile dünyada 6'ıncı sırada olduğunu söyledi. Yaşanan sıkıntılar nedeniyle Türk vatandaşlarının bu yıl yurt dışı yerine tatil için Türkiye'yi tercih etmelerini isteyen Başbakan Yardımcısı Şimşek, sektöründe bu yönde çaba harcadığın belirterek şöyle konuştu:

"Sektörün yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Sıkıntılar inşallah geçici olacak. Hem tur operatörlerine, hem de otellere yönelik bir çok tedbir aldık. Sektörü oluşturan bütün ana oyunculara yönelik çok ciddi, krediye erişimden, ertelenmesinden, ilave desteklere kadar bir çok alanda ciddi adımlar attık. Bu sorunu gördük. Geçtiğimiz yılın sonundan itibaren ve bu yılın ilk çeyreğinde önemli bir takım tedbirler aldık. İnanıyorum ki sektör bu yılı, belki geçmişe oranla daha düşük bir gelir ve turist sayısı ile kapatacak ama belki bu krizi fırsata dönüştürebiliriz. Ağırlıklı olarak belli bölgelerden turist çekiyoruz. Bunu fırsat bilip çeşitlendirebiliriz. Nasıl ki petrol fiyatı düştüğünde çevre ülkeler ekonomiyi sektörel anlamda çeşitlendirme çabasına giriyorlarsa bizim için bu da bir vesile ve fırsat. Doğumuzda çok büyük ülkeler var. Çok önemli fırsatlar var. Türkiye'nin tanıtımı ve oralardan turist çekilmesi noktasında bir çabaya girmek gerekiyor. Sadece bir bölgeye bağımlı olmamak ve çeşitlendirmek gerekiyor. Türkiye hizmet, tesisler ve misafirperverlikte kendini kanıtlamış bir ülke. Dünyada turist sayısında 6'ıncı sırada olmak önemli bir başarıdır. İnanıyorum ki geçici sıkıntıları sektör aşacaktır. Aşmaları için biz elimizden ne geliyorsa her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Karadeniz dünyanın en güzel bölgelerinden biri. Can atmak, çabalamak lazım. Kaliteli hizmet sunmak lazım. Bu dönemde insanımız Avrupa yerine Karadeniz'i tercih ederlerse burası güçlü bir şekilde kalkınır. Çevre hassasiyeti de dikkate alınır. Bu sektör sıkıntıları aşacaktır.?

"HAKKIN YERİNİ BULMASI ÇOK ÖNEMLİ?

Ergenekon davasında Yargıtay'ın yerel mahkeme kararını bozmasına ilişkin bir soru üzerine değerlendirmelerde bulunan Mehmet Şimşek, yargının farklı kararlar almasının geçmişte bu işlerin doğru götürülmediği anlamına geldiğini belirterek, "Bizim için önemli olan yargını hızlı işlemesidir. Adalet mülkün temeli. Hakkın yerini bulması çok önemli. Geçte olsa geçmişte yapılan bir takım hataları telafi edecek kararlar veriliyorsa, o çerçevede değerlendirilecekse hayırlı olsun. Önemli olan Türkiye'nin demokrasisinin çok güçlü bir şekilde ileriye doğru taşınıyor olmasıdır. Ülkemizde geçmişte demokrasi çok kez kesintiye uğradı. O dönemler artık Türkiye için geride kaldı. Bütün kurumları ile demokrasisi çok iyi işliyor denilebilir bir noktaya geldi? dedi.

"REFORMLARA İHTİYACIMIZ VAR"

Darbe döneminden kalma bütün düzenlemeleri ortada kaldıracak bir reform çalışmasını meclise getireceklerini kaydeden Şimşek sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye artık bir daha asla 1960, 1980 ve sonraki yıllarda yaşadıklarını yaşamayacak. O çerçevede değerlendirmek lazım. Reformlara ihtiyacımız var. İşin siyaset kısmını bir kenara bırakıyorum. İş ortamını iyileştirmek, davaların hızlı sonuçlanmasını sağlamak açısından da ilgili müesseseleri güçlü bir şekilde devreye sokmak lazım ki, bizim iş ortamı da, yatırım iklimi de daha da iyileşsin. Türkiye'ye hem içeriden hem dışarıdan daha çok yatırım yapılsın ve istihdam sağlansın. Yargının hızlı işlemesi çok kritik bir konudur. İnşallah bu yapılacak düzenlemelerle ve reformlarla yargı daha hızlı işleyecek, hak ve adalet daha hızlı bir şekilde yerini bulacaktır.?

ŞİMŞEK'TEN 'HA BU NEDUR?' PAYLAŞIMI

Bakan Mehmet Şimşek'e belediye ziyareti sırasında, kokulu üzümden yapılan ve yörede 'Pepeçura' olarak adlandırılan tatlı ikram edildi. Şimşek, tadına baktığı tatlının fotoğrafını Twitter hesabından 'Ha bu nedur?? ifadesi ile paylaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten Ergenekon Yorumu: Karar Geçmişte İşlerin Doğru Götürülmediği... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement