Çaykur'da Çalıştırılmak Üzere 20 Eski Hükümlü Alımı İçin Kura Çekildi - Son Dakika
Yerel

Çaykur'da Çalıştırılmak Üzere 20 Eski Hükümlü Alımı İçin Kura Çekildi

Çaykur\'da Çalıştırılmak Üzere 20 Eski Hükümlü Alımı İçin Kura Çekildi

Çaykur bünyesinde çalıştırılmak üzere 20 eski hükümlü işçi alımı için başvuran 73 kişi arasında kura çekimi yapıldı. İki kere başvurup çalışamayan Ali Rıza Gökbayrak 3. kez çalışma hakkı kazandı.

15.06.2016 16:04  Güncelleme: 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de daha önce iki kez kura ile Çaykur'a giren, birinde hakkını ağabeyine devreden, diğerinde ise karıştığı bir kavga nedeniyle cezaevine girince işten ayrılmak zorunda kalan 3 çocuk babası 48 yaşındaki Ali Rıza Gökbayrak, 3'üncü kez Çaykur'a girmeye hak kazandı.

73 KİŞİ İŞ İÇİN BAŞVURDU

Çaykur tarafından Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin illerindeki fabrikalarda mevsimlik işçi olarak çalıştırılmak üzere 20 eski hükümlü işçi alımı için 73 kişi başvuruda bulundu. Yenişehir Spor Salonu'nda Noter Abdullah Baki Özdemir nezaretinde gerçekleştirilen kura çekimi öncesi boş torba salondakilere gösterildi. Numaraların yerleştirildiği torbadan 20 kişi ve yedeklerin isimleri çekildi. Kura çekimini salonda izleyen ve ismi çıkanlar sevinç yaşadı, telefonla yakınlarını arayarak müjdeli haberi paylaştı.

3'ÜNCÜ KEZ KURAYLA ÇAYKUR'A GİRDİ

Kurada kazananlardan Ali Rıza Gökbayrak da büyük sevinç yaşayanlardan biri oldu. 1992 yılında Çaykur'a işçi alımı için yapılan kurada ismi çıkan Ali Rıza Gökbayrak, o dönem başvurduğu kurumun kabul etmesi üzerine çalışma hakkını ağabeyine devretti.

Çaykur'da Çalıştırılmak Üzere 20 Eski Hükümlü Alımı İçin Kura Çekildi

İKİNCİ KEZ GİRDİĞİNDE KAVGAYA KARIŞIP HAPİS CEZASI ALDI

1998 yılında, yaklaşık 30 bin kişinin başvurduğu işçi alımında 4 bin 991 kişi arasında kuradan ismi ikinci kez çıkan Ali Rıza Gökbayrak, Kalkandere Çay Fabrikası'nda işe başladı. Fabrikada 12 yıl çalışan Gökbayrak, seçimlerde karıştığı bir kavga nedeniyle mahkum oldu, 2 yıl, 2 ay ve 20 gün hapis yattı. Çaykur tarafından tazminatı ödenen Ali Rıza Gökbayrak'ın çıkışı verildi.

'YİYECEK EKMEĞİMİZ VARMIŞ'

Çaykur'a eski hükümlü alımı için başvuran Ali Rıza Gökbayrak, bugünkü çekilen kurada da kazandı. İsminin çıkmasıyla büyük sevinç yaşayan Gökbayrak, 'Yiyecek ekmeğimiz varmış, çok mutluyum.' dedi.

Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim de, 20 eski hükümlünün kurum bünyesinde 4 ay süreyle mevsimlik işçi olarak çalışacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Çaykur'da Çalıştırılmak Üzere 20 Eski Hükümlü Alımı İçin Kura Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement