Rize Çayeli Bakır İşletmeleri?nde Grev Kararı Alındı - Son Dakika
Güncel

Rize Çayeli Bakır İşletmeleri?nde Grev Kararı Alındı

Rize Çayeli Bakır İşletmeleri?nde Grev Kararı Alındı

Çayeli Bakır İşletmeleri'nde grev kararı alındı RİZE'nin Çayeli İlçesi Madenli Beldesi'nde yer alan ve Türkiye'nin en büyük bakır madeni olan Çayeli Bakır İşletmeleri'nde işverenle Türk Maden İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı.

23.10.2015 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çayeli Bakır İşletmeleri'nde grev kararı alındı

RİZE'nin Çayeli İlçesi Madenli Beldesi'nde yer alan ve Türkiye'nin en büyük bakır madeni olan Çayeli Bakır İşletmeleri'nde işverenle Türk Maden İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. İşverenin sıfır zam önerisini kabul etmeyen 320 işçi, 30 Ekim tarihinde grev kararı aldı.

Madenli Belediyesi önünde toplanan işçiler, 'İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız' ve 'Direne direne kazanacağız' sloganları ile yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Çayeli Bakır İşletmeleri önüne yürüdü. Burada konuşan Türk Maden İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Zekeriya Gültekin, Türkiye'nin en büyük yeraltı metal madeni olan ve Kanadalı Inmet Mining Corporation (INMET) firması tarafından işletilen Çayeli Bakır İşletmeleri'nde 320 işçiyi kapsayan ve 4 aydır yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin işverenin sıfır zam önerisi nedeniyle anlaşmazlıkla sonuçlandığını açıkladı. 30 Ekim tarihinde grev kararı aldıklarını ifade eden Gültekin şunları söyledi:

'Bütün iyi niyetli girişimlerimize rağmen maalesef çalışanlarımızın hak etmediği sıfır zam dayatması ile karşı karşıya kaldık. Son yapılan toplu iş sözleşmesinden bu yana geçen 3 yılda yıllık üretim hedeflerinin üzerine çıkıldı, işçiler beklenenden fazla fedakarlık gösterdi. Bu gayretlerin sonucunda Çayeli Bakır kurumsal vergi sıralamasında Türkiye genelinde 33'üncü sıraya kadar yükseldi. Bu çalışanların özverili çalışması ile oldu. Türkiye'de toplu sözleşme yapılan işyerlerinde en düşük artışların enflasyon oranlarında olduğu bir dönemde bu kadar gayretli çalışanlara sıfır zam dayatılması yaşandı.'

'NE KADAR SÜRERSE SÜRSÜN DİRENECEĞİZ'

İşverene son kez çağrıda bulunan Gültekin 'Düne kadar süren üretim hevesimizi devam ettirmek istiyoruz. Ama emeğimizin, alın terimizin heder olmasına fırsat vermeyeceğiz. Hak etiğimiz sözleşmedeki zam oranımız neyse bu hedeflerimiz gerçekleşene kadar mücadele edeceğiz. Grevi isteyen taraf olmasak ta mecbur bırakıldığımız bu ortamda grev ne kadar sürerse sürsün bundan da vazgeçmeyeceğimizi ve haklı olduğumuz bu mücadelede sonuna kadar direneceğimizi açıklıyoruz' diye konuştu.

İşçiler daha sonra alkışlarla tempo tutarak işyerinin önünden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize Çayeli Bakır İşletmeleri?nde Grev Kararı Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Süleyman: Inmet değil yoksa bizmi yanlış biliyoruz çok önemli bir gaffffffff. 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement