Rize'de Göçükte Ölen İşçinin Cenazesi Ünye'de - Son Dakika
Güncel

Rize'de Göçükte Ölen İşçinin Cenazesi Ünye'de

Rize\'de Göçükte Ölen İşçinin Cenazesi Ünye\'de

Rize'de karayolundaki tünel inşaatında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren işçi Mustafa Çoban'ın cenazesi memleketi Ordu'nun Ünye İlçesi'ne getirildi.

13.11.2014 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de karayolundaki tünel inşaatında meydana gelen göçükte  yaşamını yitiren işçi Mustafa Çoban'ın cenazesi memleketi Ordu'nun Ünye İlçesi'ne getirildi. Amcasının oğlu Yusuf Çoban, olaydan duyduğu üzüntüyü belirterek, "8 saat çalışmak ve iş emniyeti istiyoruz" dedi.

Rize- Güneyce Karayolu'nun 25. kilometresinde yapımı süren tünel inşaatının girişinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 9 çocuk babası 50 yaşındaki Mustafa Çoban'ın cenazesi, Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinin ardından memleketi Ordu'nun Ünye İlçesi'ne getirildi. Cenazenin yarın  Cuma naemazının ardından toprağa verileceği belirtildi. Mustafa Çoban'ın amcasının oğlu Yusuf Çoban şunları söyledi:

"Üzüntümüz ve acımız çok büyük. Buradan devletin ve hükümetin yetkililerine seslenmek istiyorum. Tünel şantiyeleri de en az madenler kadar tehlike saçıyor. Öncelikle çalışma saatlerinin 8 saat olması lazım. Meclisten geçirilen 8 saatlik çalışma kanununu biz uygulamada da görmek istiyoruz. Bu karayolunda çalışan arkadaşlarımızda 12 saat çalışıyorlardı. 17 metre genişliğinde olan bir karayolu tünelinde 12 saat çalışan bir işçinin ne zaman dinlenip, tekrar ertesi gün nasıl çalışacağını ben de çok merak ediyorum." - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize'de Göçükte Ölen İşçinin Cenazesi Ünye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement