Rize'de 'HDP' Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Rize'de 'HDP' Gerginliği

Rize'de, Milliyetçi Hareket Partisi tarafından düzenlenen yürüyüş sırasında, HDP seçim bürosu önünde kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

03.05.2015 15:14  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi tarafından düzenlenen yürüyüş sırasında, HDP seçim bürosu önünden geçerken gelen slogan sonrası gerginlik yaşandı.

ÖCALAN KARŞITI SLOGANLARLA YÜRÜDÜLER

3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Rize Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı, bir süre önce HDP'nin Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki milletvekili adaylarını tanıttığı Rize'nin Fındıklı ilçesinde bir yürüyüş düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar atıldı.

HDP'NİN SEÇİM OFİSİNE SALDIRMAK İSTEDİLER

'Alparslan Türkeş'in askerleriyiz' şeklinde sloganlar atan kalabalık grup, HDP seçim bürosu önünden geçerken, büronun bulunduğu yerden bir slogan gelmesi üzerine grup içerisindeki bazı ülkücüler seçim ofisine saldırmak istedi. Kızgın kalabalığı engellemek isteyen polis ile ülkücüler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

HDP BAYRAKLARI YERİNDEN SÖKÜLDÜ

Kızgın grup seçim bürosunda bulunan HDP bayraklarını kopararak yere attı. Gruptaki diğer ülkücülerin araya girmesiyle grup, HDP binasının bulunduğu yerden uzaklaştırıldı. Daha sonra küçük bir grup HDP bayraklarını yakmak istedi. Diğer ülkücüler buna engel oldu.

İLÇE BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE SAYGI DURUŞU

MHP Fındıklı İlçe Başkanlığı önünde toplanarak saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı okudu. Rize Ülkü Ocakları Başkanı Recep Bakırcı burada yaptığı açıklamada, tüm Türk milletinin Milliyetçilik Günü'nü kutladı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Rize\'de \'HDP\' Gerginliği
Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (156)

  • HASAN: SEV SEKTE SEVMESEKTE HDP SENİ İKTIDARA GETİRECEĞİZ AKPDEN KURTULMAK 51 142 Yanıtla
  • vanli: Hdp her yerde 81 ilde hani mhp vana hakkariye sirnaga bekliyoruz diyarbakir agri bitlis tunceli yiyorsa gelin rizeli ulkuculer rum bozmasi yobazlar 113 72 Yanıtla
  • KENAN: HDP/PKK SAMSUNDA, ARTVİNDE, KAYSERİDE, MARAŞTA, ÇORUMDA MİTİNG YAPACAKMIŞ HANGİ VALİ NE ŞEKİL BUNLARA İZİN VERİYOR AMACI NE BU İNSANLARIN? BU HDP OY ALMAK İÇİN BARAJI GEÇMEK İÇİN HERTÜRLÜ PROVAKASYONU YAPACAK. 166 17 Yanıtla
  • ILHAN : HDP li istemiyok Kürtlerin icinde Parti kuracak deli kanli Araniyor. HDP ==> ERMENI APO ==> ERMENI 132 17 Yanıtla
  • WAN GOLESOR HDP: OYLAR HDP 18 125 Yanıtla
  • rize: pkk lilar heryeri coplugunuz mu sandiniz ermeniler 120 15 Yanıtla
  • BATMANLI: HDPLİ FAŞİSTLERE İNAT BENDE MHPYE OY VERİCEM 101 20 Yanıtla
  • Mustafa uzun: 7 hazirandan sonra pkk yı sürcez mhp 94 22 Yanıtla
  • alim adam: biz kürtlerden bu kadarmı korkarsınız be gafil kafalı ırkçılar bizden korkacağınıza allahtan korkun sizin için daha hayırlı olur yüce allahın yaratığı dili sevmezsiniz yüce allahın yarattığı mazlum kürt halkını sevmezsiniz zülm eder kafalarına bomlar yağdırır köyleri yakar terör estirirsiniz insan olarak görmez kendinizi insan sayarsınız bre gafilller allah bir insanı bir dili bir kültürü yaratacağı zaman haşa siz beyinsizlerden izinmi alacak allahın laneti siz zalimlerin üzerine olsun 21 90 Yanıtla
  • CELAL: HDP HERYERDE PROVAKASYONLAR YAPIYOR 88 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement