Rize'de Heyelan İki Katlı Ev ve Mandırayı Yıktı - Son Dakika
Güncel

Rize'de Heyelan İki Katlı Ev ve Mandırayı Yıktı

Rize\'de Heyelan İki Katlı Ev ve Mandırayı Yıktı

Rize'nin Ardeşen İlçesi'ndeki heyelanda yamaçtan kopan toprak ve kaya kütleleri önceden boşaltılan iki katlı ev ile mandıra olarak kullanılan binayı yıktı.

31.05.2015 13:27  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardeşen- Çamlıhemşin Karayolunun bir süre trafiğe kapandığı olay anı amatör bir kamera tarafından görüntülendi. Ardeşen-Çamlıhemşin Karayolu Elmalık Mahallesi mevkiinde daha öncede kaya kopmalarının yaşandığı bölgede dün akşam saatlerinde büyük bir gürültü ile heyelan meydana geldi. Olayda yamaçtan kayan toprak ve kopan kaya kütleleri Ali ve Erdinç Kalaycı'ya ait iki katlı ev ile mandıra olarak kullanılan binanın üzerine düştü. Daha önce tehlike oluşturduğu gerekçesiyle ev ve mandıranın boşaltılması muhtemel can kaybını önledi. Olay sonrası Ardeşen-Çamlıhemşin Karayolu bir süre trafiğe kapandı. Yaşanan heyelan anı amatör bir kamera tarafından görüntülendi.

TEHLİKELİ ÇALIŞMA

Heyelanın yaşandığı bölgenin üstünde kenarda kalan elektrik direklerini sökmek için çalışma başlatıldı. Elektrik direklerine çıkan iki görevli riskli bir çalışma ile demir direği sökme işlemini sürdürdü. Bu arada vatandaşlar bölgede önlem alınması gerektiğini belirterek heyelanların sürebileceğine dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize'de Heyelan İki Katlı Ev ve Mandırayı Yıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement