Rize' de Mahsur Kalan 3 Kişi Helikopterle Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Rize' de Mahsur Kalan 3 Kişi Helikopterle Kurtarıldı

Rize\' de Mahsur Kalan 3 Kişi Helikopterle Kurtarıldı

Rize'nin Güneysu İlçesi Kıble Dağı'ndaki cami inşaatında çalışırken 4 gün önce kardan yolun kapanması üzerine mahsur kalan 3 kişi askeri helikopterle kurtarıldı.

11.01.2015 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Güneysu İlçesi Kıble Dağı'ndaki cami inşaatında çalışırken 4 gün önce kardan yolun kapanması üzerine mahsur kalan 3 kişi askeri helikopterle kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği ile Ortaköy Köyü'nde yer alan Kıble Dağı'nda geçen yıl yapımına başlanan cami inşaatında çalışan Adil Özdemir, Abdurrahman Tepegöz ve Aytuğ Karayurt, 4 gün önce yağan yoğun kar nedeniyle yol ulaşıma kapanınca bölgede mahsur kaldı. Cami inşaatına sığınan ve telefonla yardım isteyen ustalar için Rize Arama Kurtarma ekipleri paletli ambulansla yola çıktı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin de eşlik ettiği görevliler yer yer 2 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle bölgeye ulaşamadı. Bunun üzerine Malatya 2'nci Ordu Komutanlığı Hava Arama Kurtarma Birliği'nden helikopter istendi. Ancak askeri helikopter de kötü hava koşulları nedeniyle geri döndü.

ASKERİ HELİKOPTERLE ALINDILAR

Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopter dün Trabzon'dan Rize Limanı'na geldi. Buradan yiyecek ve yakacak malzeme yüklenen ambulans helikopter bölgeye giderek mahsur kalan 3 kişiye havadan malzeme bıraktı. Bu sabah Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir helikopter bölgeye giderek mahsur kalan 3 kişiyi aldı. Rize Limanı'na getirilen 3 kişi sağlık kontrolünden geçirildi. Yaşadıklarını anlatan Abdurrahman Tepegöz, ani bastıran kar nedeniyle köye inemediklerini belirterek, "Çok soğuktu, yiyeceğimiz ve yakacağımız da kalmamıştı. Dün helikopter bize malzeme getirdi ve geceyi rahat geçirdik. Şimdi de helikopter bizi aldı. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize' de Mahsur Kalan 3 Kişi Helikopterle Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement