Rize'de Mesut Yılmaz Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Rize'de Mesut Yılmaz Rüzgarı

Memleketi Rize'den Bağımsız Milletvekili Adaylığı Gündemde Olan Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ı Hemşehrileri de Meclis'te Görmek İstiyor. Rize Kamuoyu, Bağımsız Adaylığı Halinde Yılmaz'ın Milletvekilliğine Kesin Gözüyle Bakıyor.

15.03.2007 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEMLEKETİ Rize'den bağımsız milletvekili adaylığı gündemde olan eski Başbakan Mesut Yılmaz'ı hemşehrileri de Meclis'te görmek istiyor. Rize kamuoyu, bağımsız adaylığı halinde Yılmaz'ın milletvekilliğine kesin gözüyle bakıyor.

Beş dönem Rize Milletvekilliği yapan, son olarak da 3 Kasım 2002 seçimlerinde Rize'den milletvekili adayı olarak yüzde 28.58 oy alan eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, partisinin barajını geçememesi nedeniyle seçilememişti. Yaklaşan seçim öncesi Rizeli hemşehrileri Yılmaz'ı yeniden milletvekili görmek istiyor. Rize'deki sivil toplum örgütleri ve çeşitli siyasi parti temsilcileri bu görüşte birleşirken, yapılan anketlerde ise Rizelilerin büyük çoğunluğunun Yılmaz'ı milletvekili görmek istediği ortaya çıktı.

Anavatan Partisi Rize İl Başkanı Mustafa Mataracı, siyasi hayatı boyunca Rize'den aday olan Mesut Yılmaz'ın hemşehrileri tarafından yine Rize'den bağımsız aday olarak görülmek istendiğini belirterek, ''Sayın Yılmaz ile çok sık görüşüyoruz. Şu anda kesin bir tavrı ve kararı olmadığını açıkça söyleyebilirim. Ama Sayın Yılmaz'ın Rize'den aday olması hemşerilerini çok memnun edecektir. Bu Sayın Yılmaz'a duyulan sevgi ve özlemin göstergesidir. Fakat bu halkın isteğidir. Bu isteğe Yılmaz'ın ne şekilde cevap vereceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Kendisi Türkiye'ye lazım olan bir politikacıdır. Geçen beş yıllık sürede Yılmaz'a olan sevgi özleme dönüştü. Halkımız bu özlem karşısında Mesut Yılmaz'ın, hiçbir oluşumda olmaması halinde bile bağımsız aday olmasını istiyor. Muhakkak ki Sayın Mesut Yılmaz, önümüzdeki dönemde ülke yönetiminde görev alacak bir anlayışın, bir düşüncenin içinde bulunacaktır. Bundan eminim'' dedi. Mataracı, Rize'de Anavatan Partisi'nin Mesut Yılmaz'la var olduğunu belirterek, kendilerininde bu harekete Yılmaz'la başladığını ve onunla devam edeceklerini söyledi.

DYP: ADAYLIĞI BİZİ SEVİNDİRİR

Doğru Yol Partisi Rize İl Başkanı Köksal Toptan ise, Mesut Yılmaz'ın Bakanlık, Başbakanlık yaptığını hatırlatarak, ''Bağımsız aday olur mu, olmaz mı onu bilemeyiz ama Mesut bey Rize'den aday olursa bizi sevindirir. Kapımız ona açıktır. Biz bunu biliriz. Aday olur mu? Bu sayın eski Başbakanımız Mesut Yılmaz'ın takdirine kalmış bir olaydır'' dedi.

AKP: YILMAZ'A RİZE'DE SEMPATİ VAR

AKP Rize Milletvekili Abdulkadir Kart ise, bir süre önce katıldığı bir programda yaptığı açıklamada Mesut Yılmaz'a Rize'de sempati duyulduğunu belirterek ''Ancak bağımsız aday olacağını sanmıyorum. Bağımsız olarak kazanması zor'' yorumunda bulunmuştu.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ DE YILMAZ'I İSTİYOR

Rize Esnaf Odası Başkanı Dursun Sümer, yaptığı açıklamada, Yılmaz'ı her şekilde Rize'den aday olarak görmek istediklerini belirterek ''Mesut Yılmaz, bizim canımız, ciğerimizdir. Rize'ye hizmet vermiştir. Rizeli kendine hizmet edeni asla unutmaz, etmeyeni de sandığa gömer. Rize'deki Sivil Toplum Örgütleri olarak sayın Yılmaz'a susamış durumdayız. Nerede olursa olsun, hangi siyasi partiden olursa olsun onun yanındayız'' dedi.

TELEVİZYONLARDAN ANKET

Öte yandan Rize'den ulusal yayın yapan Kaçkar Televizyonu bir hafta sürecek olan bir kamuoyu araştırması başlattı. 'Mesut Yılmaz'ı Rize'den aday olarak görmek istiyor musunuz?' sorusuna anketin üçüncü gününde katılanların yüzde 90'ı evet, yüzde 10'u ise hayır yanıtını verdi.

Bu arada kısa bir süre önce, yine Rize'de ulusal yayın yapan Çay Televizyonu'nun, 'ilk seçimde kimlerin milletvekili olmasını istersiniz?' sorusuyla 1720 kişi üzerinden yaptığı ankette 775 kişi 'Mesut Yılmaz' yanıtını vermişti.

Muhammet KAÇAR

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize'de Mesut Yılmaz Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement