Rize'de Öldürülen İtalyan'ın Cenazesi Ülkesine Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Rize'de Öldürülen İtalyan'ın Cenazesi Ülkesine Ulaştı

Rize\'de Öldürülen İtalyan\'ın Cenazesi Ülkesine Ulaştı

Rize'de park edilen karavana üst havalandırma kapağından giren kişi tarafından öldürülen İtalyan turistin cenazesi ülkesine ulaştı.

11.09.2014 13:59  Güncelleme: 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olayın hemen ardından Türkiye'ye giden oğlu Diego Bozzo ile birlikte dün ülkesine dönen acılı eş Rita Noce, bugün sabah saatlerinde havayoluyla Cenova'ya ulaşan eşi Giorgio Bozzo'nun naaşını teslim aldı.

Bu arada yardım gezisini düzenleyen Noel Portakalları Derneği Başkanı Franco Zocca'nın sağduyulu açıklamaları basın yayın organlarına yansıdı.

Zocca "Her yerde olabilirdi. İki hafta önce başka bir karavan konvoyu hiç bir sorunla karşılaşmadan aynı seyahati gerçekleştirdi" diye konuştu.

BÜYÜKELÇİLİKTEN TAZİYE MESAJI

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği de bir taziye mesajı yayınlayarak, Bozzo ailesinin acısını paylaştı. Mesajda, "İtalya vatandaşı Giorgio Bozzo'nun 5 Eylül 2014 tarihinde ülkemizde uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesi, eşinin ise ağır yaralanması büyük bir üzüntüyle karşılanmıştır. Güvenlik kurumlarımız sözkonusu saldırının faillerinin adalet önüne çıkarılarak hak ettikleri cezayı almaları için çalışmalarını ciddiyetle yürütmektedirler. Müteveffa Giorgio Bozzo'ya Tanrı'dan rahmet, eşine acil şifa diliyor; Bozzo ailesi ile dost İtalya halkının acısını yürekten paylaşıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Bunun yanında 13 Eylül Cumartesi günü Türkiye saatiyle 12.00'de Cenova'daki Nervi Küçük Cottolengo Don Bosco Enstitüsü Kilisesi'nde düzenlenek cenaze töreninde büyükelçilik temsilcisinin de bulunacağı öğrenildi.

OLAY NASIL OLDU?

Giorgio Bozzo, eşi Rita Noce ile birlikte insani yardım derneği Noel Portakalları tarafından, Gürgistan ve Ermenistan'a düzenlenen yardım seyahatine katıldı.

12 Ağustos'da yola çıkan 7 karavanlık yardım konvoyunun 10 Eylül günü İtalya'ya dönmesi planlanıyordu. Konvoy dönüş yolculuğu sırasında 5 Eylül Cuma akşamı Rize'nin Derepazarı ilçesinde konakladı.

Gece geç saatlerde havalandırma kapağından karavana giren bir kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 70 yaşındaki Giorgio Bozzo hayatını kaybederken eşi Rita Noce ağır yaralandı. Olaydan kısa süre sonra gözaltına alınan Halil K. suçunu itiraf etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize'de Öldürülen İtalyan'ın Cenazesi Ülkesine Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement