Rize'de Yemek Yarışmasında 'Rakı' Krizi - Son Dakika
Güncel

Rize'de Yemek Yarışmasında 'Rakı' Krizi

Rize\'de Yemek Yarışmasında \'Rakı\' Krizi

Rize'de öğrenciler arası yapılan yemek yarışmasında balığa, rakı sosu konulmasına jüri üyesi eski AK Parti'li vekil tepki gösterdi, tadına bakmadı. Yemek diğer jüri üyelerinin oylarıyla birinci seçildi.

19.04.2016 18:34  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de, 40'ıncı Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında liseli öğrenciler arasında yemek yarışması düzenlendi. 3 lise öğrencisinin levrek kullanarak hazırladığı balık milföy tabağına rakılı sos ilave etmesi, jüri üyesi olan AK Parti Rize eski Milletvekili turizmci Ali Bayramoğlu'nun tepkisine neden oldu. Bayramoğlu'nun, 'İçine rakı atmanızı kim söyledi?' diyerek tepki gösterdiği ve tatmadığı balık milföy tabağı, yarışmanın birincisi oldu.

18 ÖĞRENCİ YARIŞTI

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 40'ıncı Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda tulum eşliğinde protokolün katılımı ile kortej yürüyüşü düzenledi. Grup daha sonra Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda, 'Dünyaca ünlü şefler, Rizeli genç şeflerle buluşuyor' yemek yarışmasına katıldı. Rize Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nden 18 öğrenci, 3'erli gruplar halinde katıldıkları yarışmada Karadeniz yöresi lezzetlerini değişik tatlarda hazırladı. Hazırlanan lezzetler, aralarında Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, AK Parti Rize eski Milletvekili ve turizmci Ali Bayramoğlu ile ünlü otellerin şeflerinin de yer aldığı jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.

JÜRİ ÜYESİ BAYRAMOĞLU RAKI SOSLU LEVREĞİN TADINA BAKMADI

Liseli öğrenciler karidesli lahana sarması, kuzu kapama, dana madalyon, ızgara somon, avasor ve balık milföy lezzetlerini tabaklarla jüri üyelerinin önüne getirdi. Bahadır Erbaş, Arzu Aslan ve Selin Baş'ın levrek balığı ile hazırladığı milföy tabağına rakı sosu ilave etmesi, jüri üyesi AK Parti Rize eski Milletvekili Turizmci Ali Bayramoğlu'nun tepkisini çekti. 'İçine rakı atmanızı kim söyledi size' diyerek tepkisini dile getiren Bayramoğlu, Bahadır Erbaş adlı öğrencinin, "Yakışır diye düşündük" cevabı üzerine balık milföy tabağını, tadına bakmadan yanındaki jüri üyesine uzattı.

ESKİ MİLLETVEKİLİNİN TADINA BAKMADIĞI RAKI SOSLU LEVREK BİRİNCİ OLDU

Juri üyelerinin değerlendirmesi sonrasında yarışmada birinciliği, Bahadır Erbaş, Selin Baş ve Arzu Aslan'ın hazırladığı ve eski AK Parti Milletvekili Ali Bayramoğlu'nun tepkisine neden olan rakı soslu levrek balık tabağı elde etti. Etkinlik vatandaşların oynadığı horonla sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize'de Yemek Yarışmasında 'Rakı' Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Gaddar hamolka: Içki içenin cehennemde ki halini bi bilseniz 7 11 Yanıtla Manşet: Sen nerden biliyorsun? 1 0
  • MERT: Rakı soslu balığı yememe hakkın var fakat hesap sormaya hakkın yok.Çocukların anasımısın babasımısın.Ne işin var yemek yarışmasında 7 8 Yanıtla
  • Filhakika: Bu haber ancak cumhuriyetten alinmistir herhalde. 3 12 Yanıtla
  • VATAN: YOBAZLIĞIN VE ÜMMETÇİLİĞİN DANİSKASI! 8 7 Yanıtla
  • rakı iyidir: 3 kişi rakı içsek masadaki 4. Devlet oluyor aldigi vergilerle masada beleş geciniyo 12 3 Yanıtla
  • KAPİTALİZM İSLAMA AYKIRI BİR YAPILANMADIR: İÇKİ KUMAR FAİZ HARAM. 9 5 Yanıtla
  • Gaddar hamolka: Dindarlık yobazlık olmuş sen medeni oldunda atomumu parçaladın 8 5 Yanıtla Manşet: Heeee gavurlar o dediğini yapmadımı? 1 0
  • LİMAN: Alkolden gelen vergilerden maaşlarını alıp afiyetle yiyenler doymayıp birazda tüğü bitmemiş yetimin hakkını hortumlayanlara haram olsun. 5 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi
    16:21 Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi

    Denizli'nin Buldan ilçesinde, İ.Ö'nün kullandığı 41 AST 887 plakalı minibüs, Sarımahmutlu mevkisinde seyir halindeyken çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

  • Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı
    16:20 Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine Kemalpaşa ve İğdir mahallerinde N.K, V.K. ve A.K'ye ait adreslerde arama yaptı. Aramada 2 ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabanca ve 5 dolu kartuş ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

  • Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı
    16:20 Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde çeşitli suçlardan aranan 2 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda 'Kasten Yaralama' suçundan aranan bir şahsı ve 'Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Mala Zarar Verme' suçlarından aranan bir diğer şahsı yakaladı. Her iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi
    16:20 Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi

    Kale İlçe Halk Kütüphanesi, Kale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kale Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte gençlerin kütüphaneye ilgisi artırılmak ve okuma alışkanlığı kazandırılmak amacıyla 30 dakika boyunca kitap okundu. Programa katılan gençlere ve ilçedeki kurum amirlerine hafta kapsamında kitap hediye edildi.

  • Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: Firari Hükümlü Dahil 4 Kişi Yakalandı
    16:19 Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: Firari Hükümlü Dahil 4 Kişi Yakalandı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, firari hükümlü de dahil olmak üzere 4 kişi yakalandı. Operasyonda, uyuşturucu ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi.

  • Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
    16:19 Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, bir kadın ve çocuğu da yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi
    16:19 Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi

    Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü kampüsünde düzenlenen meyve fidanı aşılama etkinliğine Vali Aziz Yıldırım, Akçaabat Ziraat Odası üyeleri, Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Etkinlik kapsamında meyve fidanı aşılaması teorik ve pratik olarak gerçekleştirildi. Uzmanlar tarafından aşılanan 200 fidan katılımcılara hediye edildi.


Advertisement