Rize'de Yılın Şoförü 95 Yaşındaki Hızır Dede - Son Dakika
Güncel

Rize'de Yılın Şoförü 95 Yaşındaki Hızır Dede

Rize'de yaşayan 95 yaşındaki Hızır Erdoğan, uzun yıllar trafikte gösterdiği örnek davranış dolayısıyla yılın şoförü seçildi.

13.05.2015 13:42  Güncelleme: 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Güneysu ilçesinde yaşayan 95 yaşındaki Hızır Erdoğan, uzun yıllar trafikte gösterdiği örnek davranış dolayısıyla yılın şoförü seçildi. 55 yıldır araç kullandığını belirten Hızır dede, gençleri hız konusunda uyardı. Güneysu ilçesine bağlı Orta köyünde yaşayan Erdoğan, AA muhabirine, 55 yıldır ehliyetli olduğunu ve bu sürede sürekli araba kullandığını anlattı.İlk aracı İstanbul'da kullandığını dile getiren Erdoğan, geçen sürede hiç kaza yapmadığını söyledi.

Erdoğan, trafik kurallarına her zaman dikkat ettiğini belirterek, "95 yaşındayım halen daha araba kullanıyorum. 55 yıllık hayatımda trafikte ufak tefek hatalarım oldu ama büyük bir kazam olmadı. Uykulu araba kullanmam. İçkiyi zaten hayatımda kullanmadım. Dalgın zamanlarda araba kullanmadım. Araba kullanırken sadece zekamı ve fikrimi hep direksiyona ve arabama kullanırım. Başka bir şey düşünmem. Buna çok dikkat ederim" dedi.Araç kullandığı 55 yılda kırmızı ışıkta geçmek gibi bir iki hata yaptığını ve bu yüzden kendisine para cezası kesildiğini anlatan Erdoğan, onların dışında hiç trafik cezası almadığını söyledi.

"Çocuklarım uzun yola izin vermiyor"

Erdoğan, çocuklarının uzun yolda araba kullanmasına izin vermediğini belirterek, "Ankara ve İstanbul'a gidip geliyordum. Trabzon'a gidiyorum. Erzurum'a da senede bir kaç defa arılarımı götürüp getiriyorum. Bu yakın çevrede halen araba kullanıyorum. Sıhhatim yerimde. Ufak eksikliklerim olabilir. O da yaşlılığın güzellikleridir. Her yaşın bir güzelliği vardır" diye konuştu.

Hızır Erdoğan, genç sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardığını dile getirerek, şunları kaydetti."Genç şoförleri görüyorum 'jet gibi' gidiyorlar. Sonuçta kullandığımız arabadır. Arabayı araba gibi, uçağı da uçak gibi kullanmak gerekir, her şey kendine göre kullanılmalıdır. Çok süratli gittikleri için de çok kaza yapıyorlar. Gençler, alkollü, uykulu iken ve süratli araba kullanmasınlar. Burada hem araba hem de hayat meselesi vardır. Bu, basit bir şey değildir. Araba gidebilir tekrar yerine gelebilir ama hayat gidince yerine gelmez."

Emniyetten plaket hediyesi

Erdoğan, Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından yılın şoförü seçilerek trafikte uzun yıllar gösterdiği örnek davranış nedeniyle kendisine plaket verildiğine dikkati çekerek, bundan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.Bu plaketin kendisini daha da heveslendirdiğini anlatan Erdoğan, sağlığı elverdikçe araç kullanmaya devam edeceğini kaydetti.

Rize\'de Yılın Şoförü 95 Yaşındaki Hızır Dede
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rize'de Yılın Şoförü 95 Yaşındaki Hızır Dede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement