Rize'deki Fetö/pdy Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Rize'deki Fetö/pdy Operasyonu

Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan 31 kişiden 5'i daha yakalandı.

16.08.2016 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan 31 kişiden 5'i daha yakalandı.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şube müdürlükleri ekiplerince üç gün önce düzenlenen operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 5 kişi daha yakalandı.

Bu kişilerin emniyetteki sorgularının devam ettiği, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından Rize Adliyesine sevk edilecekleri öğrenildi.

Soruşturma çerçevesinde haklarında gözaltı kararı bulunan 5 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.

FETÖ yapılanmasına yönelik daha önce açığa alınan ve haklarında gözaltı kararı çıkarılan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde görevli akademisyen ve idari personel ile kamu çalışanları ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 31 kişiden 21'i daha önce gözaltına alınmıştı.

Öte yandan, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, yapımı süren Rize Açık Cezaevi İnfaz Kurumuna müdür olarak atanan Mustafa Çayır da gözaltına alındı. Bu kişinin iş yeri ve evinde arama yapıldığını kaydedildi.

Çayır'ın resmi işlemlerin ardından İzmir'e gönderileceği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rize'deki Fetö/pdy Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement