Rize'deki Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Rize'deki Orman Yangını

Rize\'deki Orman Yangını

RİZE (İHA) – Rize'nin Ardeşen ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.

25.03.2014 21:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RİZE (İHA) – Rize'nin Ardeşen ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Ardeşen ilçesine bağlı Işıklı köyünde bulunan ve içerisinde yerleşim alanı olmadığı belirtilen Afyon Baba Tepesi'ndeki çalılık ve ağaçlık alanda, henüz belirlenemeyen sebeple çıkan yangın, bir süre sonra yaklaşık 80 hektarlık alana yayıldı. Yangını kontrol altına alma çalışmaları Orman İşletme Şefliği, Jandarma ve Akut ekiplerince devam ediyor.

Yangın bölgesinde ulaşım güçlüğü çekildiği için Ardeşen itfaiye ekiplerinin kontrol altına alamadığı yangına müdahale için Rize, Çayeli, Pazar ve Fındıklı ilçelerinden takviye ekipler de geldi.

Yangın söndürme çalışmalarına bizzat katılan Pazar Orman İşletme Müdürü Mustafa Kesici, "12.00 civarında, baş taraftan başlayan yangın'a müdahalede bulunsak da rüzgar, kuru otlar, kozalaklar, yangından ötürü yıkılan ağaçlar ve bölgenin çam ormanı olması nedeniyle yangın hızla büyüdü" dedi.

Tüm ekip ve ekipmanlarıyla yangını kontrol almaya çalıştıklarını ifade eden Kesici, "Şuan tahmini 80 hektar alan kül olmuş durumda. Yangının devam etmesi halinde bu rakam daha da büyüyecektir" dedi. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rize'deki Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement