Rize'deki Örtü Yangını - Son Dakika
Güncel

Rize'deki Örtü Yangını

Rize\'deki Örtü Yangını

Rize'nin Ardeşen ilçesi Işıklı köy Afyon Baba Tepe mevkiinde dün çıkan örtü yangını yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı.

26.03.2014 08:34  Güncelleme: 08:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Ardeşen ilçesi Işıklı köy Afyon Baba Tepe mevkiinde dün öğle saatlerinde çıkan örtü yangını yerleşim yerlerine sıçramadan bu sabah kontrol altına alındı.

Ardeşen ilçesinde geniş bir alanda çıkan yangına, Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun itfaiye ekipleri gece boyunca müdahale ederken, yangın 16 saatlik çalışmanın ardından bugün sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle iki ev tedbir amaçlı boşatılırken, itfaiye ekiplerinin yanı sıra AKUT, AFAD, RİKE, jandarma ve orman muhafaza görevlileri de yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

Pazar Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı itfaiye aracı yanmaktan son anda kurtarılırken, yangına müdahale eden ekiplerden 4 kişi dumandan etkilenince olay yerine gelen 112 acil servis personelleri tarafından oksijen verilerek ilk müdahaleleri yapıldı.

VALİ NURULLAH ÇAKIR OLAY YERİNDE

Rize Valisi Nurullah Çakır, kontrol merkezinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, üzüntü verici ve zor bir gece geçirdiklerini söyledi. Yangın sebebiyle Ardeşen İl Özel İdaresi Şantiye şefliğinde oluşturdukları kontrol merkezinde gece boyunca araziyi gezdiğini ifade eden Çakır, "Kahramanlarımızın bir çoğu olay yerindeydi. Başta orman teşkilatımız, jandarmamız, sağlık ekiplerimiz, AKUT ve AFAD ve gönüllü olan vatandaşlarımız da görevlilere yardım ederek soğutma çalışmalarına katıldı" dedi.

Çakır, dün öğleden sonra Işıklı köyündeki Afyon Baba Tepe mevkiinde çıkan örtü yangının gece boyuncada rüzgarın değişmesiyle büyüdüğünü ifade ederek "Sabah 05.00 itibari ile arkadaşlarımızın yoğun ve özverili çalışması ile yangını durdurduk. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yer yer soğutma çalışmaları devam ediyor. Rize, Ardeşen, Çayeli, Pazar, Fındıklı, belediyelerine bağlı itfaiye ekiplerinin yanı sıra Artvin, Giresun ve Trabzon'dan gelen itfaiye ekiplerimiz ve bir çok teknik ekibinde destek ve katkıları oldu. Yaklaşık 60 - 70 hektarlık bir alan yandı ama teknik anlamda ormancılarımız gerekli ölçümleri daha sonra yapacaklardır" diye konuştu.

İklim ve mevsim değişiklikleri nedeni çıkabilecek yangınlara karşı vatandaşları uyaran Çakır, "Zaman zaman kuraklık yaşıyoruz. Havaların sıcak gitmesi ve yağışın olmayışı böyle bir sonucu tetikleyebiliyor. Yangına müdahaledeki hız da önemli ama bir taraftan da yangın çıkmaması için azami gayreti hep birlikte göstermemiz gerekiyor. Bahçe ve çaylık temizleme gibi konularda üzerine hassasiyet içinde durmamız gerekiyor. Tek sevindiğimiz nokta köylerimizde ve mahallelerde ve yangına müdahale eden ekiplerimizde bir can kaybı olmaması. Bu konu üzerinde hassasiyetle durduk. Umarım bundan sonra bu tür üzücü olayları yaşamayız" diye konuştu. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rize'deki Örtü Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement