Rize Devlet Hastanesinde Taş Kırma Merkezi Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Rize Devlet Hastanesinde Taş Kırma Merkezi Hizmete Açıldı

Rize İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince Rize Devlet Hastanesinde taş kırma merkezi hizmete açıldı.

26.12.2014 10:32  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince Rize Devlet Hastanesinde taş kırma (Extracorporeal Shock Wave Lithotripsy) merkezi hizmete açıldı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şafak Sünbül, yaptığı açıklamada, Rize Devlet Hastanesinin, halka sunduğu sağlık hizmetlerine bir yenisini eklediklerini belirtti.

Rize Devlet Hastanesinde, böbrek hastalarındaki taş tedavilerinde kullanılan taş kırma cihazı bulunmadığını ifade eden Sünbül, "Rize Devlet Hastanesi'nde kurulan taş kırma ünitesi, Trabzon'dan Artvin'e kadar olan bölgeye hizmet verecek" dedi.

Taş kırma ünitesinin böbrek ve idrar yollarında bulanan taşları ses dalgaları kullanarak kırdığını anlatan Sünbül, şunları kaydetti:

"Böbrek ile idrar yollarında bulunan ve boyutu 2 cm'ye kadar olan taşlara uygulanmakta olup ortalama bir hastaya 3 seans tedavi yapılmaktadır. Daha büyük taşlara ise cerrahi ve diğer tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Diğer taş kırma merkezlerinden farklı olarak uygulama esnasında hastalarımıza anestezi uzman hekimlerince sedasyon uygulanmakta, hastalarımız ağrı, acı hissetmemektedir. Uygulama sonrasında kırılan taşlar hastanın bol su içmesini takiben idrar yoluyla atılmaktadır. Merkezin yoğunluğuna ve hastanın o anki durumuna bağlı olarak hastalarımızın tedavisine aynı gün başlanmaktadır." - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize Devlet Hastanesinde Taş Kırma Merkezi Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement