Erdoğan: Dosyalarını Yargıya Gönderecekler, Bedeli Neyse Ödesinler - Son Dakika
Politika

Erdoğan: Dosyalarını Yargıya Gönderecekler, Bedeli Neyse Ödesinler

Erdoğan: Dosyalarını Yargıya Gönderecekler, Bedeli Neyse Ödesinler

Meclis'te dokunulmazlık teklifi oylandığı sırada Rize'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün bu fezleke dosyalarını yargıya gönderecekler bedeli neyse ödesinler." dedi.

20.05.2016 15:24  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda bugün çok önemli dakikalar yaşandı. Dokunulmazlık teklifi 376 oyla kabul edildi. Bu sonuçla dokunulmazlık teklifi referanduma kalmadan geçti. Son gün hariç 138 milletvekili için yargı yolu açıldı. İşte Meclis'te bu sıcak dakikalar yaşanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de konuştu.

"BENİM MİLLETİM BU PARLEMENTERLERİ GÖRMEK İSTEMİYOR"

TBMM'deki dokunulmazlık görüşmelerine ilişkin Erdoğan, "Şu anda iktidar partisi, MHP diyorlar ki buralarda olmamaları lazım diyor. Bugün ki oylama ile inşallah hayırlı bir netice çıkarsa, bütün bu fezleke dosyalarını nereye gönderecekler yargıya. Bedeli neyse ödesinler. Olması gereken o değil mi? Eğer Parlamento'dan çıkmazsa, 1.2. turda yapılanlara bakılırsa bugün ki neticelerde Parlamento'da bu iş bitiyor. Ben inanıyorum ki referanduma gidildiği zaman Allah'ın izni ile en doğru kararı benim milletim verecektir. Bu tarihi bir oylama. Şu anda bitmek üzere olabilir. Bu tarihi oylamada ne var? Benim milletim bu ülkede suçlu olan Parlamenterleri, bu Parlamento'da görmek istemiyorlar" dedi.

"BEDELİ NEYSE ÖDESİNLER"

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölemeyecekler bizi. Onlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz. Onlar bir üst aklın uşaklarıdır. Bu tarihi bir oylama. Şu anda bitmek üzere olabilir. Bu tarihi oylamada ne var? Benim milletim bu ülkede suçlu olan Parlamenterleri, bu Parlamento'da görmek istemiyorlar. Hele hele bölücü terör örgütünün desteklediklerini bu Parlamento'da görmek istemiyor. Şu anda iktidar partisi, MHP diyorlar ki buralarda olmamaları lazım diyor. Bunun bedelini niçin Parlamento ödesin. Bugün ki oylama ile inşallah hayırlı bir netice çıkarsa, bütün bu fezleke dosyalarını nereye gönderecekler yargıya. Bedeli neyse ödesinler. Olması gereken o değil mi? Eğer Parlamento'dan çıkmazsa, 1.2. turda yapılanlara bakılırsa bugün ki neticelerde Parlamento'da bu iş bitiyor. Ben inanıyorum ki referanduma gidildiği zaman Allah'ın izni ile en doğru kararı benim milletim verecektir"


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Erdoğan: Dosyalarını Yargıya Gönderecekler, Bedeli Neyse Ödesinler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement