Rize İl Taşkın Koruma Kurulu Toplandı - Son Dakika
Yerel

Rize İl Taşkın Koruma Kurulu Toplandı

Rize İl Taşkın Koruma Kurulu Toplandı

Rize İli Taşkın Koruma Kurulu'nun olağan toplantısı, Rize Valisi Nurullah Çakır'ın başkanlığında Ticaret Borsası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

02.08.2013 11:58  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize İli Taşkın Koruma Kurulu'nun olağan toplantısı, Rize Valisi Nurullah Çakır'ın başkanlığında Ticaret Borsası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantı DSİ 22. Bölge Müdürü Adil Erdoğan Yaşaroğlu, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve Taşkın Koruma Kurulu'nun diğer üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Toplantıda dere yataklarının işgal edilmemesi ve yapılaşmamaya izin verilmemesi, DSİ'nin dere yataklarını sürekli kontrol altında tutması ayrıca taşkın riski oluşturabilecek zaman dilimlerinin çok iyi takip edilerek kurumsal iletişimlerin sağlanması gibi konular ele alındı.

Açılış konuşmasında Rize Valisi Nurullah Çakır taşkının sonucunun afet olduğunun değerlendirilerek konunun 'Afet Yönetimi' çerçevesinde ele alınması gerektiğini vurguladı. Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize'nin coğrafi yapısı ve iklim şartları itibariyle zor bir coğrafya olduğunu ifade ederek "Yıllar itibariyle taşkınların oluşturmuş olduğu mal ve can kayıplarına ilişkin istatistiklerde elimizde mevcut. Bu tür olayların meydana gelmemesi için alınması gerekecek önlemler var. Bu toplantı vesilesiyle bu önlemlerin görüşülerek, kamu başta olmak üzere İlimize sağlıklı bir hizmet sunabilmenin ve özelliklede Taşkın Koruma Kurulu vesilesiyle bir defa daha irademizi yenileme arzusu içerisindeyiz. Bu kapsamda başta belediyelerimiz olmak üzere, DSİ ve İl Özel İdare ve benzeri kuruluşlara özel görevler düşmekte. Bütün kurum ve kuruluşların hassasiyet içerisinde üzerlerine düşen bu görevleri yerine getireceklerinden hiç kuşkum yok" şeklinde konuştu.

Vali Çakır'ın yapmış olduğu konuşmanın ardından DSİ 22. Bölge Müdürlüğü'nce taşkın koruma projelerine ilişkin brifing sunuldu ve ardından kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak dönem toplantısı gerçekleştirildi. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rize İl Taşkın Koruma Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement