Kanser Hastası Çocuğa Verilen Yardım Parasını Bloke Ettiler - Son Dakika
Güncel

Kanser Hastası Çocuğa Verilen Yardım Parasını Bloke Ettiler

Kanser Hastası Çocuğa Verilen Yardım Parasını Bloke Ettiler

Rize Fındıklı'da dünyada ender görülen bir kanser türüne yakalanan 3 yaşındaki Dilay'ın ailesi hesabına yardım için yatırılan 538 liranın bloke edilmesiyle yıkıldı.

12.12.2014 13:09  Güncelleme: 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Fındıklı İlçesi Çağlayan Köyü'nde yaşayan Hatay ve Gülseren Çep çiftinin 3.5 yaşındaki küçük kızları Şükriye Dilay, dünyada ender görülen, 'Langerhans hücreli histiositoz' kanserine yakalandı. Kızlarının tedavisi için tüm varlıklarını satan, kredi çekerek borçlanan, babanın emekli maaşı bile banka borçlarına giden aile, Aile ve Sosyal Politikalara Bakanlığı'nca kızlarının adına açılan hesaba yardım için yatırılan 538 liranın da bloke edilmesiyle adeta yıkıldı. Yardım parasındaki bloke, ailenin yaşadıklarının öğrenilmesinin ardından iki ay sonra kaldırıldı.

4 kız çocukları olan Hatay ve Gülseren Çep çiftinin kötü günleri, küçük kızları Şükriye Dilay 1 yaşına geldiğinde kulak ağrısı şikayeti ile başladı. Rize, Trabzon ve Ankara'daki çeşitli hastanelerde yapılan tetkikler sonucu küçük kıza, dünyada 1.5 milyonda bir görülen 'Langerhans hücreli histiositoz' kanseri teşhisi konuldu. Tıpta, cilt, kemik ve organ tutulumu yaşaması olarak adlandırılan hastalığının ikinci evresinde olan minik kız için 21 günde bir kemoretapi ile düzenli ilaç tedavisine başlandı. Bu arada sürekli olarak su içmek isteyen Şükriye Dilay'da bir de, 'Yalancı diyabet' adı verilen bir başka hastalık daha belirlendi.

BAKANLIK YARDIMA KOŞTU AMA

Hastalığın ortaya çıkmasından sonra kızlarının sağlığına kavuşması için çaba harcayan Çep ailesi, tüm mal varlıklarını, arsa ve arabasını sattı, ardından da bankalardan kredi çekerek borçlandı. Hatay Çep'in aldığı 1100 lira emekli aylığı, neredeyse eline hiç geçmeden banka borçlarına gitmeye başladı. Maddi imkansızlık yaşayan aile, gelen yardımlarla yaşamaya çalışırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devreye girdi ve zor durumdaki aileye yardım eli uzattı. Bakanlık, tedavi masraflarına yardımcı olunması amacıyla Şükriye Dilay adına banka şubesinde açılan hesaba her ay 538 lira yatırmaya başladı.

YARDIM PARASI BLOKE EDİLDİ

Aile, Bakanlıktan gelen yardım sevincini ancak 4 ay yaşayabildi. Pazar Adliyesi İcra Müdürlüğü, ailenin banka borçları yüzünden haciz kararı alarak küçük kızın hesabına bloke koydu. Çep ailesi, kızlarının hesabına yatan parayı iki ay çekemedi. Küçük kızın hastalığının ve yaşadıklarının bir yerel haber kanalında gündeme getirilmesinin ardından hesaba konan bloke de kaldırıldı.

KIZIM İKİ HASTALIKLA MÜCADELE EDİYORö

Kızının 3 yıldır sürekli tedavi gördüğünü anlatan Gülseren Çep, Bir ara imkansızlıklar nedeniyle tedavisini aksattık. Hastalığı ilerledi. Şimdi sürekli olarak Ankara ve Rize'deki hastanelere gidip geliyoruz. Kanser tedavisinin yanında bir de yalancı diyabet denen ikinci bir hastalığı oluştu. Sürekli su içiyor. Bir ilaç veriyoruz, o ilaç su tutulumu yapıyor. O ilacı vermezsek sürekli su içmek istiyor. İki hastalıkla birden mücadele ediyor. Allah inşallah kızıma uzun ömür verirö dedi.

YARDIM PARASINA BLOKE YANLIŞ

Bağkur emeklisi olabilmek için kredi çektiğini ve eksik günlerinin primlerini yatırdığını anlatan baba Hatay Çep de, Emekli maaşımın yarısı banka borcuna gidiyordu. Sonra kızımın hastalığı nüksetti. Onun derdine düştük. Diğer banka borçlarım da eklenince emekli maaşımdan geriye bir şey kalmıyor. Kızıma 538 lira yardım parası bağlanmıştı. Bizim banka borçlarımız nedeniyle ona da bloke koydular. İki ay para alamadık. Şimdi bloke kaldırıldı. 538 lira yardım parası. Bloke koymak yanlış. Elimize geçen tek para bu. Başka bir gelirimiz yok. Sürekli hastaneye gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Artık gücümüz kalmadı diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kanser Hastası Çocuğa Verilen Yardım Parasını Bloke Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı
    20:57 İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Arnavutköy'de bulunan Kent Lokantası'nın hizmete girdiğini duyurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış programında yaptığı konuşmada, kent lokantalarının 3 milyon kişiye hizmet verdiğini ve özellikle öğrenciler, işçiler, memurlar ve emekliler için önemli bir yer olduğunu belirtti. İmamoğlu, İstanbul'un bütün ilçelerinde Kent Lokantası açmayı hedeflediklerini ve çiftçilere de desteklerini artıracaklarını söyledi.

  • İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu: 'Yaptığımız ittifakı olanca açıklığıyla, dürüstçe yaşadık'
    20:57 İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu: 'Yaptığımız ittifakı olanca açıklığıyla, dürüstçe yaşadık'

    İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu, partisinin düzenlediği sokak iftarında yaptığı konuşmada, ittifak sürecini ve diğer partilerin listelerine müsaade etmediklerini belirtti. Kavuncu, ayrıca kentsel dönüşüm, ulaşım sorunları ve düzensiz göç konularına da değindi.

  • Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi
    20:56 Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi

    Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, Ramazan ayı münasebetiyle öğrencilerine yönelik iftar programı düzenledi. Programa Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, öğretim üyeleri, daire başkanları ve öğrenciler katıldı. Rektör Sözbir, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek Ramazan ayının hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti. İftar programı, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi
    20:56 Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi

    Antalya İl Müftülüğü tarafından Muratpaşa ilçesinde düzenlenen iftar programına Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ve şehit ve gazi aileleri katıldı. Yapılan konuşmalarda, ramazan ayında yardımlaşma ve dayanışmanın önemi vurgulandı ve şehit ve gazi ailelerine minnet duyguları ifade edildi.

  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.


Advertisement