Rize'nin En İyi Çay Demleyeni Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Rize'nin En İyi Çay Demleyeni Belli Oldu

Rize\'nin En İyi Çay Demleyeni Belli Oldu

Rize’de her yıl düzenlenen ve sertifikalı çay tadımcılarının jüri olarak katıldığı “Çay Demleme Yarışması" yapıldı.

17.08.2014 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de her yıl düzenlenen ve sertifikalı çay tadımcılarının jüri olarak katıldığı "Çay Demleme Yarışması" yapıldı.

Amaç olarak Türk çayının marka değerini artırmak olan ve Rize'de ikincisi düzenlenen yarışmaya finale kalan 9 çay demleyicisi katıldı.

"6. Çay ve Yaz Sporları Şenliği" kapsamında Mesut Yılmaz Rize Sahil Parkı'nda gerçekleştirilen yarışmaya 11 ilçeden yaklaşık 120 kişinin katıldığı ön elemeler sonrası finale kalan 9 kişi dereceye girmek için en iyi çayı yapmaya çalıştı.

Finalistlerin çay demleme konusunda bilgi ve becerileri ile sunum yeteneklerinin değerlendirildiği yarışmada, herkese 500 gram çay ve su verildi.

Eğitimli olan jüri üyeleri, çayın dem, rengi, tadı, servis öncesi hazırlık, ikram ve servis yeteneği gibi kriterleri ön planda tutarak 100 puan üzerinden değerlendirme yaptı. Yaklaşık iki saat süren yarışma ve değerlendirme ardından Necmi Kavalcı birinciliği, Nureyla Gezmiş ikinciliği, Mustafa Furtuna üçüncülüğü kazandı. Yarışma sonucunda birinciye 300, ikinciye 150 ve üçüncüye 50 kilogram çay hediye edildi.

Bu yarışmanın daha iyi çay demlenilmesi ve çayın tanıtılmasını amaçladığını belirten Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, "Yarışmaya geçen sene olduğu gibi bu sene de katılım yoğun oldu. İnsanlar nasıl bir yarışma olacak diye çok merak ediyordu. Biz dünyada nerelerde, ne şekilde yarışmalar oluyor, hangi kriterler oluşuyor, bunların özlerini toplayıp böyle bir sonuç elde ettik. Başarılı olduğuna da inanıyorum" dedi. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rize'nin En İyi Çay Demleyeni Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mehmet ölçer: Haber Güzel de birinci olan arkadaş çayı nasıl demlemiş, bizzat ağzından bir tarif eklenseydi harika olurdu. 0 0 Yanıtla
  • Seyir halindeki tır alev aldı
    09:34 Seyir halindeki tır alev aldı

    Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı. Tırın dorse kısmının yandığını fark eden sürücü, aracı yol kenarına park etti. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırma devam ediyor.

  • Vezirköprü'de nişan merasiminde çıkan kavgada 4 kişi bıçaklandı, 2 kişi tutuklandı
    09:33 Vezirköprü'de nişan merasiminde çıkan kavgada 4 kişi bıçaklandı, 2 kişi tutuklandı

    Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bir nişan merasiminde çıkan kavgada 4 kişi bıçaklanarak yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyesi yakalandı
    09:30 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyesi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-27' operasyonuyla kırmızı ve sarı bültenle aranan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov'un yakalandığını açıkladı. Zharımbetov, dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından aranıyordu.

  • Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı
    09:29 Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı

    Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tırın dorse kısmı alev aldı. Sürücü aracı yol kenarına park ederek itfaiye ekiplerine haber verdi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'ndan Mart Ayında 29 Bin 680 Yolcu
    09:28 Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'ndan Mart Ayında 29 Bin 680 Yolcu

    Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda mart ayında 29 bin 680 yolcu ağırlandı. Ayrıca, 255 uçak iniş-kalkışı gerçekleştirildi ve 207 ton kargo, posta ve bagaj yük trafiği oldu. Ocak-mart aylarında ise toplamda 90 bin 813 yolcu, 720 uçak trafiği ve 698 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Çukurova sıcağında narenciye odunları mangal kömürüne dönüşüyor
    09:27 Çukurova sıcağında narenciye odunları mangal kömürüne dönüşüyor

    Adana'nın Kozan ilçesinde, kesilen narenciye ağaçları özel bir yöntemle mangal kömürüne dönüştürülüyor. Termometrelerin 39 dereceyi gösterdiği Çukurova'da, kömür üreticileri haftalar süren mesailerini sürdürerek ekonomiye katkı sağlıyor. Mangal kömürü üretimi zorlu bir mesai gerektirirken, fiyatlar ise sabit kalmaktadır.


Advertisement