Rize Organize Sanayi Bölgesinde Alt Yapı Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Rize Organize Sanayi Bölgesinde Alt Yapı Çalışmaları Sürüyor

Rize Organize Sanayi Bölgesinde Alt Yapı Çalışmaları Sürüyor

Rize'nin Kalkandere ilçesinde 550 bin metrekare alan üzerinde kurulacak olan Rize Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) alt yapı çalışmaları sürüyor.

23.10.2013 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Kalkandere ilçesinde 550 bin metrekare alan üzerinde kurulacak olan Rize Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) alt yapı çalışmaları sürüyor. Rize Valisi Nurullah Çakır yürütülen altyapı çalışmalarını yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Rize Valisi Çakır Organize Sanayi Bölgesi'ne ilişkin olarak 2009 yılından beri devam etmekte olan kamulaştırma çalışmalarının yüzde 96'sının tamamlandığını belirtti. Vali Çakır, "Bundan sonraki süreçte faaliyetlerimize hız vererek, OSB alanındaki altyapı çalışmalarını 2014 yılı Mayıs ayına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bölgeye ilişkin olarak altyapı çalışmalarının daha verimli bir şekilde yürütülebilmesi için çürük zemin diye tabir edilen alanların tespit edilerek yerine sağlam dolguların yapılması için yeni bir fizibilite raporunun hazırlanması gerekmektedir. Bu, iş artışını göz önünde bulundurarak şantiyenin daha da güçlendirilmesi ve çalışmalarımıza hız vermemiz gerekmektedir" dedi.

Karadeniz Bölgesi ve Rize'nin sanayileşme arzusunda olduğunu ve Ovit Tüneli'nin tamamlanmasıyla bu bölgedeki sanayi ve ticaret hacminin artacağına değinen Vali Çakır "Sanayi ve ticaret alanındaki artış ile eş zamanlı olarak buradaki çalışmalarımızı tamamlamalı ve bölgemizi bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Şu anda bile tahsis konusunda birçok sanayiciden talepler gelmekte. Bir taraftan bölge ile ilgili hukuki işlemler devam ettirilirken, 2014 yılı itibariyle tahsis edilen arazilerde temellerin atılacağı kanısındayım" diye konuştu. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rize Organize Sanayi Bölgesinde Alt Yapı Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement