Rize Ticaret Borsası Eğitim Çalışması Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Rize Ticaret Borsası Eğitim Çalışması Gerçekleştirdi

Rize Ticaret Borsası'nca (RTB) Türk çayının geliştirilmesi için eğitim çalışması yapıldı.

03.04.2013 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize Ticaret Borsası'nca (RTB) Türk çayının geliştirilmesi için eğitim çalışması yapıldı.

RTB'den yapılan yazılı açıklamada, çalışmalar kapsamında Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı tarafından Uygulamalı Mikrobiyoloji Ölçüm Belirsizliği ve Deney Metotlarının Doğruluğu (validasyon) eğitimi verildiği belirtildi.

Açıklamada, beş gün süren eğitime ÇAYKUR Araştırma Laboratuvarı, Tarım İl Kontrol Laboratuvarı mikrobiyoloji birim sorumluları ve RTB laboratuvar çalışanlarının katıldığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Doktor Gülay Yıldırım tarafından verilen eğitimde EN ISO/IEC 17025'e göre mikrobiyoloji laboratuvarlarında akreditasyon çalışmaları, gerekli dokümanlar, yasalar, yönetmelikler, validasyon aşamaları, deneylerinin yapılışı, validasyon raporlarının yazılması gibi konular anlatıldı. Eğitimde laboratuvar ortamında siyah çayda ecoli ve salmonella analizlerinin validasyon çalışması uygulamalı olarak yapıldı. Eğitim başarılı geçti. Gıdalarda mikro biyolojik analizlerin önemi büyüktür. Bu eğitimle siyah çayda yapılan mikro biyolojik analizlerin metotlarının doğruluğunu teori ve uygulamalı olarak görme fırsatı bulduk. Bölgenin en önemli geçim kaynağı olan çayın mikro biyolojik analiz sonuçlarının doğruluğu insan sağlığı için hayatı önem taşımaktadır." - RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize Ticaret Borsası Eğitim Çalışması Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement