3 İlde Şehit Acısı! Gözyaşlarıyla Uğurlandılar - Son Dakika
Güncel

3 İlde Şehit Acısı! Gözyaşlarıyla Uğurlandılar

3 İlde Şehit Acısı! Gözyaşlarıyla Uğurlandılar

Diyarbakır Lice'de şehit düşen Uzman Çavuş Emrah Aytemiz ve Jandarma Astsubay Şükrü Ceylan ile Hakkari'de şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Arslangiray, gözyaşları arasında toprağa verildiler.

27.06.2016 13:48  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin yüreği yine yandı kavruldu. Diyarbakır ve Hakkari'de şehit ddüşen 3 asker, memleketleri Rize, Kırıkkale ve Adana'da gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı.

RİZE

Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit düşen 28 yaşındaki Uzman Çavuş Emrah Aytemiz, memleketi Rize'nin Fındıklı ilçesinde düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Fındıklı Devlet Hastanesi morgundan öğle vakti alınan şehit Uzman Çavuş Emrah Aytemiz'in cenazesi konvoy eşliğinde Fındıklı Merkez Cami'ne getirildi. Cenazenin camiye getirilişi sırasında çok sayıda kişi gözyaşlarını tutamadı.


Cami önüne konulan tabutunun başında saygı nöbeti tutan ve gözyaşlarına hakim olamayan askerlerin yüzünü şehidin amcası Besim Aytemiz kağıt havlu ile sildi.


Şehidin annesi Filiz, babası Hüseyin ile kız kardeşi Yeliz Aytemiz ve 27 Temmuz tarihinde evleneceği nişanlısı Özdeyiş Akbal, tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü.


"OĞLUM DÜĞÜNÜNÜ GÖREMEDİ"

Kadın askerin koluna girerek destek verdiği anne Filiz Aytemiz, "Oğlum, 'Anne vatanım ve milletim için askerlik yapacağım' diyordu. Bir ay sonra oğluma düğün yapacaktım. Oğlum düğününü göremedi. Oğlum, arkadaşların öcünü alacak, merak etme" diyerek oğlunun nişanlısı Özdeyiş Akbal'a sarıldı. Taziyeleri kabul eden baba Hüseyin Aytemiz ise Akbal'ın gözyaşlarını sildi, elini sıkarak teselli etmeye çalıştı.


5 BİN KİŞİ KATILDI

Şehidin cenaze namazına yakınlarının yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Artvin Valisi Muhterem İnce, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Mustafa Doğru, Rize İl Jandarma Komutanı Albay Semih Coşkun, Artvin İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.


İl Müftüsü İsmail Yalçın'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, askerlerin omuzda tekbirler eşliğinde araca götürüldü. Bu sırada kalabalık Türk bayrağı açtı. Şehidin cenazesi, Hürriyet Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.


KIRIKKALE

Diyarbakır Lice'de terör örgütü üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Şükrü Ceylan (34), memleketi Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Astsubay Ceylan'ın cenazesi konvoy eşliğinde Etiler Mahallesi 1123'üncü sokaktaki baba ocağına son kez getirilerek helallik alındı. Bu sırada gözyaşları sel olurken, şehidin acılı ailesinin güçlükle ayakta durduğu gözlendi.


Helallik alınmasının ardından Şehit Astsubay Ceylan'in naaşı törenin yapılacağı Nur Camii'ne götürüldü. Şehidin tabutunun başından ayrılmayan anne Dudu ve baba Muhittin Ceylan ile şehidin eşi Büşra ve kardeşleri Şehit Astsubayın tabutunu öptü.

"BAYRAĞI SEVİYORDUN BAYRAK SANA YAKIŞMIŞ OĞLUM"

Oğlunun tabutuna sarılarak öpen anne Dudu Ceylan, "Sen bayrağı çok seviyordun. Bayrak ne güzel yakışmış oğlum. Seninle gurur duyuyorum" dedi. Yakınları tarafından sakinleştirilen acılı anneye bir süre sonra sağlık görevlileri müdahale etti.

Şehit Astsubay Şükrü Ceylan'ın cenazesi İl Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Kırıkkale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Demir ve Abdullah Öztürk, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, üst düzey askeri ve polis yetkilileri, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

ADANA

Hakkari Dağlıca'da terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Arslangiray'ın cenazesi Adana'da toprağa verildi.


Uzman Çavuş Arslangiray'ın naaşı uçakla Adana Havalimanı'na getirildi. Naaş askeri cenaze aracıyla önce şehidin Atakent Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Naaş daha sonra cenaze namazının kılınacağı Sabancı Merkez Camii'ne götürüldü. Burada şehidin naaşı silah arkadaşlarının omuzunda alana getirildi.


Anne Arslangiray, yanına gelip onu teskin etmeye çalışan bir komutana "Terörü temizleyin, onları bitirin ki başka analar ağlamasın. Oğlum benim cennet kokuluydu, kuzum mis kokuluydu. Kuzum sen kalk ben yatayım. Şehit düşmüş cennete gidecek. Benim tek oğlumdu vatan uğuruna askere göndereceğim başka oğlum kalmadı." diye ağıt yakıp oğlunun göğsündeki fotoğrafını öptü.

YARALANAN SİLAH ARKADAŞLARI ANNEYİ TESELLİ ETTİ

Bir süre sonra şehidin aynı olayda yaralanan silah arkadaşı annenin yanına gelerek ona sarıldı. Anne ağıtlar yakarak, "Oğlum en son ne dedi?" diye sorup gözyaşlarına boğuldu. Asker bir süre anneye sarıldıktan sonra cenaze namazının kılınacağı yere gitti. Daha sonra anne ve kız kardeşler ile diğer aile yakınları şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelerek sarıldı.

Adana İl Müftüsü Arif Gökce şehidin cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehidin naaşı silah arkadaşlarının omuzlarında top arabasına taşındı. Buradan da cenaze aracına konarak toprağa verilmek üzere Asri Mezarlıktaki şehitliğe götürüldü.


Cenaze namazına Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana milletvekilleri Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinç, Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, çok sayıda polis müdürü, komutan ve vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 3 İlde Şehit Acısı! Gözyaşlarıyla Uğurlandılar - Son Dakika

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement